شناسایی و رتبه بندی چالش های اجرای زنجیره تامین دایره ای با استفاده از رویکرد سوارا فازی-فیثاغورثی (موردمطالعه: صنعت داروسازی استان گیلان)
سازمان های تجاری و صنعتی در سراسر جهان در معرض تهدید شدید ناپایداری قرار دارند. مسایل ناپایداری به دلیل اختلال های محیطی مانند تغییرات آب وهوا، گرم شدن کره زمین، کمبود منابع و تخریب اکولوژیکی ناشی می شود. زنجیره تامین دایره ای در چند سال اخیر شتاب بیش تری به دست آورده است و به عنوان یکی از رویکردهای پایدار و نوآورانه برای صنعت تولید عمل می کند. پذیرش زنجیره تامین دایره ای جنبه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی سیستم تولید و زنجیره تامین را افزایش می دهد. با این حال، تحقیقات بسیار کمی در مورد شناسایی و کاوش چالش های متعدد برای اجرای زنجیره تامین دایره ای در کشورهای درحال توسعه، انجام شده است؛ بنابراین، هدف این تحقیق بررسی و ارزیابی چالش های اجرای زنجیره تامین دایره ای در بخش تولید است.
روش شناسی پژوهش:
این پژوهش تکنیک سوآرا فازی فیثاغورثی (PF-SWARA) را پیشنهاد می کند. این تکنیک برای اولویت بندی چالش های پذیرش زنجیره تامین دایره ای بر اساس اهمیت نسبی آن ها استفاده می شود. روش پیشنهادی در صنعت داروسازی-استان گیلان مورداستفاده قرار گرفت.
در نتایج نهایی پژوهش، چالش های استراتژیک (SCs) و چالش های عملیاتی و زیست محیطی در اولویت قرار گرفته اند.
اصالت/ارزش افزوده علمی:
این پژوهش به عنوان گامی برای دست اندرکاران صنعت به منظور اتخاذ کارآمد و موثر زنجیره تامین دایره ای عمل می کند.
-
ارزیابی کیفیت محصولات تولیدی با ارائه رویکردی مبتنی بر شبکه عصبی فازی ANFIS (مورد مطالعه: شرکت تولیدی و صنعتی خزر پلاستیک)
، میثم عفتی، مصطفی ابراهیم پور*
فصلنامه چشم انداز مدیریت صنعتی، بهار 1403 -
ارزیابی برنامه های پیشرفت وتوسعه تامین کنندگان سبز (GSD) براساس روش - ANP خاکستری
علی مروتی شریف آبادی *، سید حیدر میرفخرالدینی، ، هادی خاکی اردکانی
نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، پاییز 1396