ساختار عاملی و اعتباریابی فرم الکترونیکی پرسش نامه شادکامی آکسفورد در بیماران کووید- 19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

اعتبارسنجی مقیاس شادکامی می تواند به شناسایی بیماران کرونایی با مشکلات شادکامی کمک کند؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی اعتباریابی فرم الکترونیکی پرسش نامه شادکامی آکسفورد در بیماران کووید- 19 است.

روش بررسی

این پژوهش از نوع روان سنجی ابزار است که جامعه آماری شامل همه بیماران کووید- 19 شهر تهران بود که تعداد نمونه ها بر اساس معیارهای روان سنجی به تعداد 100 نفر برای بخش روایی پیش بین و 251 نفر برای بخش روایی همگرایی تعیین شد. نمونه ها به وسیله نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. اطلاعات پژوهش از طریق 2 پرسش نامه شادکامی (آکسفورد) و شادکامی ویژگی های روان شناسی مثبت به صورت الکترونیکی با ارسال لینک پرسش نامه به تلفن همراه شرکت کنندگان جمع آوری شد. برای بررسی روایی مقیاس از روش های روایی محتوا، همگرا و تحلیل عوامل استفاده شد. پایایی مقیاس به وسیله روش های همسانی درونی و پایایی تصنیفی بررسی شد.

یافته ها

نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد پرسش نامه محقق ساخته از 3 عامل تشکیل شده و از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است. تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم نیز مدل 3 عاملی را تایید کرد. این پرسش نامه به همراه فرم کوتاه مقیاس شادکامی آکسفورد اجرا شد که با 13 آیتم پایایی و روایی مناسبی داشت.

نتیجه گیری

از پرسش نامه مقیاس شادکامی آکسفورد در بیماران کووید-19 می توان برای ارزیابی شادکامی در بیماران کووید-19 استفاده کرد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
26
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2719905