حمایت های پلیس از بزه دیدگان در سیاست جنایی تقنینی ایران
در سیاست جنایی تقنینی ایران، پلیس بازوی توانمند دستگاه عدالت کیفری محسوب می شود که بیشترین ارتباط را با شخص بزه دیده دارد. این ارتباط از بدو ورود پلیس به صحنه جرم شروع شده و تا مرحله اجرای مجازات بزهکار و حتی در مواردی، بعد از آن به طول می انجامد. در این بستر، پلیس می تواند با حمایت های خود از بزه دیدگان، کاهش آسیب های ناشی از جرم را برای آنان رقم بزند. بنابراین، با توجه به اهمیت چنین نقشی برای پلیس، این تحقیق با هدف بررسی حمایت های مزبور انجام گرفته است.
این پژوهش کیفی و به لحاظ هدف، کاربردی و از نظرگردآوری اطلاعات، به روش اسنادی و مطالعه اسناد بین المللی، منابع مرتبط با موضوع انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است.
یافته ها:
یافته های تحقیق نشان می دهد بزه دیدگان برای کاهش لطمات واردشده ناشی از جرم نیازمند حمایت های کنشگران دستگاه عدالت کیفری می باشند که در سیاست جنایی تقنیینی کشور، پلیس به عنوان یکی از مهم ترین کنشگران نقش فعال و پویایی در این زمینه دارد و حمایت هایی که از بزه دیدگان به عمل می آورد، عبارتند از: «توجه به بزه دیده و حقوق او، توجه به کرامت انسانی بزه دیده، توجه به نگرانی ها و آلام بزه دیده، توجه به نظرات و دیدگاه های بزه دیده، همدردی و همدلی با بزه دیده، تامین امنیت و...».
طی سال های اخیر، اندیشه حمایت از بزه دیدگان موجب توجه جرم شناسان، قانون گذاران، مقامات قضایی و نیز پلیس شده و اقدامات قابل توجهی نیز در جهت حمایت از بزه دیدگان صورت پذیرفته و از آنجایی که پلیس نخستین نهادی است که بزه دیدگان با آن روبرو می شوند، در جهت کاهش آسیب های ناشی از جرم می تواند حمایت های متعددی از بزه دیدگان به عمل آورد.
-
مبانی فقهی حقوقی بهداشت فردی و اجتماعی در پرتو بروز بیماری های نوظهور
عبدالله جلیلی، داود داداش نژاد دلشاد *، مرتضی براتی
مجله مطالعات فقه و حقوق اسلامی، زمستان 1402 -
نقش و جایگاه حقوق کیفری و آموزه های دینی در پیشگیری از وقوع جرم در دختران نوجوان مطابق با رویکرد توسعه سازمان ملل متحد
حبیب اکبری نوده، دلشاد*، مرتضی براتی
فصلنامه زن و جامعه، زمستان 1402 -
The role of passive defense in urban crisis management from urban managers’ perspective
S. Najafnezhad Asl *, Y. Mohammadi Moghadam, S.M. Poormoosavi
International Journal of Human Capital in Urban Management, Summer 2019 -
الگوی به کارگیری قابلیت های مدیریت دانش در دانش آفرینی و نوآوری های پلیسی
یوسف محمدی مقدم*، علی محبی،
فصلنامه آموزش در علوم انتظامی، تابستان 1392