تاثیر عصاره آبی ریشه ارکیده بر ساختار تخمدان و هورمون های هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک مطالعه تجربی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

برخی از شرایط پزشکی، از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOs)، ممکن است منجر به ناباروری شود. عدم تعادل هورمونی در PCOs قابل توجه است. آنتی اکسیدان های طبیعی دارای مزایای سلامتی بسیاری از جمله اثرات مثبت بر تولید هورمون هستند.

هدف

از آنجایی که داروهای گیاهی برای بیماران ایمن تر و قابل قبول تر هستند، مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر عصاره آبی ارکیده (SA) با اثرات          آنتی اکسیدانی بر ساختار تخمدان و هورمون های محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد و تستوسترون آزاد در موش های صحرایی PCO طراحی شد.

مواد و روش ها

در این مطالعه تجربی، 64 موش صحرایی ماده سالم ویستار (180-200 گرم) به طور تصادفی به گروه های کنترل 60 و 89 روزه، گروه PCOs و 4 گروه PCO+ SA با دوزهای 40، 80، 160 و 320 میلی گرم بر کیلوگرم SA تقسیم شدند. سطوح سرمی GnRH، استروژن، پروژسترون، تستوسترون، هورمون محرک فولیکول و هورمون لوتئینیزه کننده اندازه گیری شد. علاوه بر این، تخمدان ها استخراج و مورد بررسی بافت شناسی قرار گرفتند.

نتایج

میزان فولیکول های نخستین، اولیه، ثانویه و گراف و سطوح سرمی هورمون های FSH و پروژسترون در گروه های PCO کاهش یافت، در حالی که فولیکول های آترتیک و سطوح سرمی GnRH، هورمون محرک فولیکول، استروژن و تستوسترون آزاد افزایش داشت. استفاده از دوزهای مختلف SA عدم تعادل هورمونی و بافتی ناشی از PCO را تنظیم کرد که 320 میلی گرم بر کیلوگرم موثرترین دوز بود.

نتیجه گیری

عصاره آبی ریشه ارکیده می تواند تاثیر مثبتی در بهبود PCOs داشته باشد. این اثر را می توان با تنظیم سطح هورمون های جنسی و اصلاح ناهنجاری های فولیکولی در بافت تخمدان به دست آورد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
203 تا 210
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2721881 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)