تاثیر آموزش مبتنی بر نظریه رفتار برنامه ریزی شده بر کنترل استرس کنکور سراسری در دختران دانش آموز شهر مشهد
آماده شدن برای کنکور، استرس زیادی را برای نوجوانان ایجاد میکند. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر نظریه رفتاربرنامه ریزی شده بر کنترل استرس کنکور سراسری در دختران نوجوان شهر مشهد انجام شد.
در این مطالعه نیمه تجربی، 80 نفر از دختران نوجوان شهر مشهد به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای وارد مطالعه شدند و بصورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. مداخله آموزشی بر اساس نظریه رفتاربرنامه ریزی شده طراحی و در 3 جلسه آموزشی 45 دقیقه ای اجرا شد. قبل از مداخله، بلافاصله و 3 ماه بعد از مداخله آموزشی، پرسشنامه ها تکمیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارآماریSPSS-24 و آزمونهای آماری تی و من- ویتنی، آزمون دقیق فیشر و آزمون کای دو استفاده شد.
یافته ها نشان داد در مرحله قبل از مداخله بین دوگروه در سازه های نظریه رفتاربرنامه ریزی شده، تفاوت معنی داری مشاهده نشد، اما پس از مداخله درگروه آزمون بلافاصله و سه ماه بعد از مداخله، تفاوت آماری معنی داری در میانگین نمرات سازه هنجار انتزاعی مشاهده شد.
نتایج مطالعه نشان داد که مداخله آموزشی مبتنی بر نظریه رفتار برنامه ریزی شده بر هنجارهای انتزاعی استرس تحصیلی نوجوانان موثر است.
-
ارتباط سبک های فرزندپروری بر ابعاد سلامت اجتماعی در دختران نوجوان: یک مطالعه ی مقطعی
وحید نهتانی، *، نسرین تلخی
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، هفته سوم آبان 1403 -
Effect of Self-efficacy Training for Mothers on Their Daughters’ Critical Thinking
Melika Babaei, Fatemeh Goldani Moghaddam, Saeed Akhlaghi, *
Journal of Research and Health, Nov-Dec 2024