عوامل موثر بر استفاده از اینترنت اشیاء در کنترل اپیدمی کووید 19 در بیمارستان های ایران: یک مطالعه کیفی
اینترنت اشیاء؛ اتصال شبکه ای تمام وسایل در زندگی بشر به یکدیگر است. این فن آوری اثرات مثبتی در حوزه بهداشت و درمان از جمله تشخیص و پیشگیری از بیماری ها به ویژه در زمان بحران دارد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر استفاده از اینترنت اشیا جهت مقابله با کووید 19 در بیمارستان ها طراحی و انجام شده است.
این مطالعه به روش کیفی و جمع آوری داده از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته در سال 1401 انجام شد. نمونه آماری این پژوهش، شامل ده نفر از صاحب نظران در حوزه فناوری اطلاعات سلامت و اینترنت اشیا بوده که به صورت هدفمند تعیین شدند. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوی جهت دار با نرم افزار MAXQDA نسخه 2018 انجام شد.
تجزیه وتحلیل داده ها به ایجاد 124 کد منجر شد که در 32 زیر طبقه تقسیم بندی شد و در نهایت این زیر طبقات در شش طبقه بر اساس مدل اتحادیه بین المللی ارتباطات دسته بندی شدند. طبقات شامل، شبکه (پنج زیر طبقه)، کاربرد (10 زیر طبقه)، تجهیزات (چهار زیر طبقه)، پشتیبانی (سه زیر طبقه)، مدیریت (شش زیر طبقه) و امنیت (چهار زیر طبقه) جای گرفتند. طبقه کاربرد بیشترین فراوانی و طبقه پشتیبانی کمترین فراوانی را داشته است.
مباحث زیرساختی و قانونی جز موثرترین عوامل در به کارگیری اینترنت اشیا در حوزه بهداشت و سلامت به ویژه جهت مقابله با کووید 19 می باشد.