رابطه کیفیت زندگی کاری با هوش سازمانی و معنویت در محیط کار در کارکنان جمعیت هلال احمر: با نقش میانجی گری دلبستگی شغلی
معنویت محیط کار، ادراک یک فرد از محل کار خود است که می تواند به او کمک کند هدف زندگی را بیابد، روابط خود را با همکاران و سایر افراد مرتبط با کار ایجاد کند و باورهای خود را در سازمانی که برای آن کار می کند، هماهنگ کند. لذا هدف این پژوهش، ارائه مدل علی کیفیت زندگی کاری بر اساس هوش سازمانی و معنویت در محیط کار: نقش میانجی گری دلبستگی شغلی در کارکنان جمعیت هلال احمر استان یزد بود.
روش پژوهش حاضر، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری را کلیه کارکنان جمعیت هلال احمر استان یزد در سال 1401 تشکیل دادند. تعداد 304 نفر به روش نمونه گیری دردسترس بعنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه های پژوهش را تکمیل کردند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری، هوش سازمانی، معنویت در محیط کار و دلبستگی شغلی استفاده شد. ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از روش تحلیل مسیر انجام گرفت. جهت آزمون روابط غیرمستقیم از آزمون بوت استراپ استفاده شد.
نتایج نشان داد بین تمام مسیرهای مستقیم بجز مسیر هوش سازمانی با کیفیت زندگی کاری رابطه معناداری وجود داشت (0.01<P). رابطه بین مسیرهای غیرمستقیم نیز از طریق دلبستگی شغلی با کیفیت زندگی کاری معنادار شدند (0.01<P).
بر اساس نتایج این پژوهش، الگوی پیشنهادی از برازش مطلوبی برخوردار است و گام مهمی در جهت شناخت عوامل موثر در کیفیت زندگی کاری کارکنان محسوب می شود و می تواند به عنوان الگویی مناسب برای تدوین و طراحی برنامه های پیشگیری از دلزدگی شغلی و بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان، مفید فایده باشد.