طراحی و ساخت ابزار یادگیری برای فرصت های آموزشی تهویه مکانیکی: Lung Box
آموزش پزشکی مبتنی بر شبیه سازی برای توسعه و اصلاح آموزش مهارت های بالینی مرتبط با مراقبت های ویژه و همچنین کاهش تهدید ایمنی بیمار موثر است. هدف از این مطالعه بیان فرایند فن آورانه ساخت و نیز ارزیابی نمونه پروتوتایپ یک شبیه ساز تهویه مکانیکی Lung Box (LB) را بیان می دارد.
روش تحقیق:
در این مطالعه کاربردی با رویکرد تحلیلی، پیکره وسیله یک سازه از ورق های پلکسی گلس mm5 برش خورده است، که مدار تنفسی، مجموعه بگ پلاستیکی آکاردئونی چهارلایه با قابلیت پروخالی شونده از هوا، سامانه دستی فنری جهت اعمال محدودیت دامنه پرشوندگی بگ ها، مانومتر فشارسنج، سامانه اعمال انسداد در جریان هوا، سامانه شبیه ساز تریگر تنفسی، سامانه سنجش حجم جاری و جعبه حاوی شیوه نامه به کارگیری شبیه ساز بر روی آن قرار گرفته است.
طراحی و ترسیم نقشه با نرم افزار اتوکد اجرا و پس از برش لیزری، قطعات وصل شدند. دستگاه به ونتیلاتور ICU وصل شد و حالت تنفسی تهویه اجباری مداوم انتخاب گردید. حجم جاری در مقادیر 60/0، 55/0، 50/0، 45/0، 40/0 لیتر و تعداد تنفس bpm 18، 15، 12، 9 انتخاب و سپس تهویه صورت پذیرفت. شبیه سازی تریگر تنفسی با مقادیر متنوع حساسیت جریانی (lit/min 15-05/0) صورت گرفت. تکرارپذیری مقادیر متغیرهای منتخب برای تست لانگ (TL) با (LB) فاقد اختلاف آماری معنادار بود (05/0<P).
در این پژوهش فن آورانه، با به کارگیری قوانین فیزیولوژی تنفسی و اصول دینامیک سیالات، نمونه پروتوتایپ شبیه ساز آموزشی تهویه مکانیکی ساخته و مورد آزمایش کارکردی قرار گرفت. این وسیله دارای کارایی و دقت کافی در مقایسه با TL متعارف را دارد.