فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال سی و یکم شماره 1 (پیاپی 98، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/03/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرنوش ابراهیم زاده، سارا صمدی، زهرا میرفیضی، کامیلا هاشم زاده* صفحات 1-14

    سارکوئیدوز یک اختلال گرانولوماتوز غیر کازئیفیه (غیر نکروز) و با علت ناشناخته است که با درگیری چند اندام مشخص می شود. این بیماری التهابی مزمن از نظر تظاهرات، طول مدت و شدت بیماری ناهمگن است. هرچند که اتیولوژی آن به خوبی شناخته شده نیست؛ اما اشاره هایی به اساس ژنتیکی و نقش برخی میکرو ارگانیسم ها و ویتامین D در رخداد این بیماری شده است. این بیماری افراد را در هر سنی درگیر می کند؛ اما شیوع بیشتر آن در جوانان بزرگسال و میانسالان مشاهده شده است. سیربالینی این بیماری غیرقابل پیش بینی است؛ اما به طور کلی می تواند به صورت درگیری ریوی، قلبی، پوستی، چشمی، اسکلتی-عضلانی، عصبی و کلیوی بروز نماید. درگیری ریوی در اکثر بیماران اتفاق می افتد و نارسایی تنفسی شایع ترین علت مرگ ناشی از سارکوئیدوز ریوی است. با وجود این که نشانگرهای زیستی متعددی در دهه های اخیر برای بیماران مبتلا به سارکوئیدوز ارزیابی شده است، روش تشخیصی پیچیده است و هیچ تست تشخیصی واحدی وجود ندارد که بتواند بیماری را تایید کند. تحقیقات آینده باید بر روی ترکیب نشانگرهای زیستی و تکنیک های تصویربرداری بیشتر مانند CT، MRI و PET تمرکز کند تا با استفاده از این تکنیک ها و نشانگرها بتوان روش های تشخیصی و درمانی را طراحی کرد. کورتیکواستروئیدها درمان اصلی انتخابی برای اکثر بیماران می باشند. درمان های جدیدتر از جمله تزریق کورتیکوتروپین repository (ترکیبی از آنالوگ هورمون کورتیکوتروپین و پپتیدهای هیپوفیزی دیگر (RCI, Acthar® Gel)) و ریتوکسیماب در برخی موارد نیز موثر گزارش شده است.

    کلیدواژگان: تشخیص، گرانولوماتوز، روش های تصویربرداری، آسیب شناسی، سارکوئیدوز
  • فاطمه کاظمی نسب*، فاطمه شرفی فرد صفحات 15-37
    زمینه و هدف

    ترکیب تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک به عنوان یک راهبرد موثر برای بهبود ترکیب بدن شناخته شده است. هدف فراتحلیل حاضر بررسی اثر ترکیبی تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک بر فاکتورهای ترکیب بدن است.

    روش تحقیق: 

    جستجوی جامع در پایگاه های اطلاعاتی وب آو ساینس، اسکوپوس، پابمد، مگیران و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) بدون محدود کردن سال انتشار تا اسفند 1401 انجام شد. فراتحلیل برای بررسی اثر ترکیبی تمرین مقاومتی و رژیم غذایی کتوژنیک بر ترکیب بدن انجام شد. برای محاسبه اندازه اثر، WMD و فاصله اطمینان 95 % با استفاده از مدل اثر ثابت و تصادفی محاسبه شد.

    یافته ها

    درمجموع، 20 مطالعه با 544 بزرگسال وارد فراتحلیل حاضر شدند. نتایج نشان داد تمرین مقاومتی و رژیم کتوژنیک سبب کاهش معنا دار وزن بدن [001/0=P، (27/3- الی 03/1-CI:)kg  15/2-]، درصد چربی بدن [001/0=P، (53/2- الی 61/0-CI:) % 57/1-] نسبت به گروه کنترل در بزرگسالان شد. درحالی که تغییر توده عضلانی [3/0=P، (17/1- الی 37/0CI:) kg 39/0-] و BMI [4/0=P، (14/1- الی 46/0CI:) kg/m2 34/0-] تغییر معنا داری نداشتندد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه فراتحلیل حاضر نشان می دهد که رژیم غذایی کتوژنیک در مقایسه با رژیم غذایی عادی اثر مفیدی بر کاهش وزن بدن و درصد چربی در افرادی که تمرین مقاومتی انجام می دهند، دارد. با این حال، نتایج این پژوهش در رابطه با اثرات رژیم کتوژنیک به همراه تمرین مقاومتی بر تغییرات توده عضلانی بدن هنوز چالش برانگیز است و نیاز به افزایش تعداد مطالعات پژوهشی بیشتر در این زمینه است تا بتوان نتیجه گیری قاطعانه ای برای بررسی اثرات ترکیبی رژیم کتوژنیک و تمرین مقاومتی بر توده عضلانی بدن ارائه داد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، رژیم کتوژنیک، بزرگسال، ترکیب بدن، درصد چربی بدن
  • محسن فوادالدینی، منصور سلطانی* صفحات 38-47
    زمینه و هدف

    آموزش پزشکی مبتنی بر شبیه سازی برای توسعه و اصلاح آموزش مهارت های بالینی مرتبط با مراقبت های ویژه و همچنین کاهش تهدید ایمنی بیمار موثر است. هدف از این مطالعه بیان فرایند فن آورانه ساخت و نیز ارزیابی نمونه پروتوتایپ یک شبیه ساز تهویه مکانیکی Lung Box (LB) را بیان می دارد.

    روش تحقیق:

     در این مطالعه کاربردی با رویکرد تحلیلی، پیکره وسیله یک سازه از ورق های پلکسی گلس mm5 برش خورده است، که مدار تنفسی، مجموعه بگ پلاستیکی آکاردئونی چهارلایه با قابلیت پروخالی شونده از هوا، سامانه دستی فنری جهت اعمال محدودیت دامنه پرشوندگی بگ ها، مانومتر فشارسنج، سامانه اعمال انسداد در جریان هوا، سامانه شبیه ساز تریگر تنفسی، سامانه سنجش حجم جاری و جعبه حاوی شیوه نامه به کارگیری شبیه ساز بر روی آن قرار گرفته است.

    یافته ها

     طراحی و ترسیم نقشه با نرم افزار اتوکد اجرا و پس از برش لیزری، قطعات وصل شدند. دستگاه به ونتیلاتور ICU وصل شد و حالت تنفسی تهویه اجباری مداوم انتخاب گردید. حجم جاری در مقادیر 60/0، 55/0، 50/0، 45/0، 40/0 لیتر و تعداد تنفس  bpm 18، 15، 12، 9 انتخاب و سپس تهویه صورت پذیرفت. شبیه سازی تریگر تنفسی با مقادیر متنوع حساسیت جریانی (lit/min 15-05/0) صورت گرفت. تکرارپذیری مقادیر متغیرهای منتخب برای تست لانگ (TL) با (LB) فاقد اختلاف آماری معنادار بود (05/0<P).

    نتیجه گیری

    در این پژوهش فن آورانه، با به کارگیری قوانین فیزیولوژی تنفسی و اصول دینامیک سیالات، نمونه پروتوتایپ شبیه ساز آموزشی تهویه مکانیکی ساخته و مورد آزمایش کارکردی قرار گرفت. این وسیله دارای کارایی و دقت کافی در مقایسه با TL متعارف را دارد.

    کلیدواژگان: ریه، تهویه مکانیکی، شبیه ساز، آموزش
  • زهرا مقدم براتی، مهری خاتمی*، محمدمهدی حیدری، مهدی حدادزاده، ریحانه قربانیان صفحات 48-67
    زمینه و هدف

    تترالوژی فالوت (TOF) یکی از شایع ترین انواع پیچیده از نقایص مادرزادی قلبی (CHD) در نوزادان است. مکانیسم های مولکولی متعددی ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشند، مانند جهش در اجزای شبکه ژنی قلب، مسیرهای تنظیم ژن های قلبی، اختلال در عملکرد ژن های بیان کننده مژک و اختلال در عملکرد ژن های تعیین کننده محور چپ و راست قلب. نقص در عملکرد یا مونتاژ این ساختارها که در تحرک و مهاجرت سلول ها نقش دارند، با اختلالات مادرزادی قلب همراه است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تغییرات نوکلئوتیدی ژن CCDC103 و ارتباط آن با نقایص قلبی مادرزادی از نوع TOF است.

    روش تحقیق:

     این مطالعه مورد-شاهدی برای اولین بار در ایران، به صورت مورد-شاهدی، در 85 کودک بیمار مبتلا به TOF و 56 کودک سالم، بدون سابقه خانوادگی اختلالات قلبی به عنوان گروه کنترل انجام شد. برای ارزیابی جهش های نقطه ای در ژن CCDC103، از روش Touchdown PCR و توالی یابی Sanger استفاده شد. به منظور پیش بینی تاثیر تغییرات نوکلئوتیدی بر روی ساختار و عملکرد پروتئین، از پایگاه های بیوانفورماتیکی استفاده شد.

    یافته ها

    در مجموع 5 تغییر تک نوکلئوتیدی به صورت هتروزیگوت در این ژن شناسایی شد (سه جهش بدمعنی: p.S115R، p.C191R و p.M201V، یک تغییر همنام و بدون تغییر اسیدآمینه و همچنین یک تغییر درناحیه 3'-UTR). نتایج بیوانفورماتیک نیز پیش بینی کردند که جهش p.C191R بیماری زا و آسیب رسان است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه تایید می کند که علاوه بر ژن های شناخته شده در بیماری زایی TOF، تغییراتی ژن CCDC103 در مسیر سیگنالینگ مژگانی نیز می تواند در ایجاد نقایص قلبی نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: CCDC103، مژک، تکوین قلب، تترالوژی فالوت، نقایص قلبی مادرزادی
  • فرشته رویگری*، شعله قلاسی مود، نادر قلعه گلاب صفحات 68-78
    زمینه و هدف

    سرطان که با متابولیسم سلولی نامنظم و توسعه خطر متاستاز مشخص می شود، همچنان یک خطر بزرگ و کشنده برای زندگی انسان است. اگرچه چندین مزیت منحصر به فرد برای درمان سرطان وجود دارد، در سال های اخیر، مشکلاتی مانند اثربخشی ضعیف هدف گیری دارو ها، افزایش هیپوکسی تومور، سندرم های شدید کرونری، هدایت بطنی بیش از حد، مقاومت دارویی ناشی از دارو های شیمی درمانی و افزایش خطر متاستاز تومور، استفاده بالقوه آن ها را در بالینی محدود کرده است.

    روش تحقیق:

     در این مطالعه تجربی، تعداد 36 عدد تخم مرغ جنین دار به صورت تصادفی انتخاب شدند و چهار تیمار شاهد  µg/ml 120 و 80، 40 عصاره هیدروالکلی میوه زرشک و 9 تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. در روز سوم انکوباسیون بر روی تخم مرغ ها پنجره ای باز و روز هشتم با عصاره میوه زرشک که از استان خراسان جنوبی (قاین) جمع آوری گردید، تیمارشدند. در روز دوازدهم از پرده کوریوالانتوئیک تمام نمونه ها به کمک فتواستریومیکروسکوپ عکس برداری شد، تعداد و قطر انشعابات عروق با کمک نرم افزار Image J (نسخه (1.46r اندازه گیری و داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 22) و آزمون LSD تحلیل شدند (01/0≤p).

    یافته ها

    میانگین تعداد و قطر عروق در گروه های تجربی به ترتیب به میزان (13/0±23/6) و (81/0±89/22) بود که در مقایسه با میانگین تعداد و قطر عروق اندازه گیری شده در گروه شاهد به ترتیب به میزان (29/0±73/15) و (07/87±2/53) به صورت وابسته به دوز کاهش معنی داری نشان داد (003/0=P).

    نتیجه گیری

    برطبق مطالعات انجام شده در این پژوهش استفاده از عصاره هیدروالکلی میوه گیاه زرشک می تواند سبب کاهش تعداد انشعابات و قطر عروق در پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه شود که این امر نشان دهنده فرایند مهار رگ زایی است.

    کلیدواژگان: رگ زایی، زرشک، پرده کوریوآلانتوئیک، عصاره هیدروالکلی
  • مهدی عدالتی، شعبان علیزاده، اصغر عبدلی، فروزان کرم، علی اکبر شکارچی، مهتاب صیادی* صفحات 79-90
    زمینه و هدف

    بر اساس شواهد روزافزون، بیان غیر طبیعی microRNA ها با تومورزایی، گسترش تومور و عود در لوسمی ها، از جمله لوسمی میلوئید مزمن (CML) مرتبط هستند. در این مطالعه اثر بیان بیش از حد miR-155 در سلول های K562 بر توقف چرخه سلولی و القا آپوپتوز بررسی گردید.

    روش تحقیق:

     در این مطالعه بنیادی کاربردی، وکتورpLenti-III-pre miR-155-GFP برای افزایش بیان miR-155 در رده سلولی K562 از طریق نوکلئوفکشن در مقایسه با وکتور pLenti-III - Backbone-GFP به عنوان گروه کنترل (Backbone) مورداستفاده گرفت. از فلوسایتومتری برای تایید بیان وکتور حاوی miR-155 در سلول های آسیب دیده استفاده شد. پس از ترانسفکشن، میزان بیان miR-155، BAX، BCL2، CASP3 و TP53 با روش RT-qPCR اندازه گیری شد. در بررسی چرخه سلولی از رنگ پروپیدیوم یدید Propidium Iodide (PI) استفاده گردید و سلول های رنگ آمیزی شده توسط فلوسایتومتری قرائت شدند. اهمیت آماری نیز به عنوان مقدار P کمتر از 05/0تعریف شد.

    یافته ها

    پس از تایید افزایش بیان miR-155، هنگامی که سلول های ترانسفکت شده با miR-155 با سلول های ترانسفکت شده با Backbone، شدند، توقف چرخه سلولی در گروه miR-155 مشاهده شد. در سلول های با افزایش بیان miR-155، تغییر در نسبت های G0/S و G1/S در مقایسه با Backbone به ترتیب به 5/7 و 5/4 نشان داده شد. 48 ساعت پس از ترانسفکشن، بیان ژن های TP53، BAX و CASP3 در گروه بیان کننده miR-155 افزایش و بیان BCL2 کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    افزایش سطح miR-155 باعث توقف چرخه سلولی و افزایش سطح بیان ژن پرو آپوپتوز می شود که نشان می دهد miR-155 رشد تومور را در CML مهار می کند.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، BAX، BCL-2، CASP3، چرخه سلولی، لوسمی میلوژن مزمن، Microrna-155، TP53
  • منیژه نصیری زاده، سمانه باقریان، فاطمه سلمانی، قاسم چاپاری* صفحات 91-101
    زمینه و هدف

    کیفیت گزارش ها در مراقبت از بیمار نقش مهمی دارد. آمارهای اعلام شده در زمینه غفلت های صورت گرفته در مراقبت از بیمار که ناشی از گزارش نویسی غیرموثر پرستاری بوده است، لزوم تلاش بیشتر در زمینه آموزش دانشجویان پرستاری را طلب می کند و با توجه به اینکه روش های متفاوتی برای آموزش گزارش نویسی وجود دارد، در این مطالعه به مقایسه دو روش کارگاهی و آموزش مجازی بر کیفیت گزارش نویسی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پرداخته شد.

    روش تحقیق:

     در این مطالعه مداخله ای 111 دانشجوی پرستاری بیرجند به طور تصادفی در سه گروه آموزش مجازی (36نفر)، آموزش کارگاهی (36نفر) و کنترل (39نفر) قرار گرفتند. برای دانشجویان گروه آموزش کارگاهی، محتوای آموزشی در قالب کارگاه آموزشی طی 3 جلسه 4 ساعته (6 مبحث)، گروه آموزش مجازی، محتوای آموزشی به صورت فایل متنی، صوتی و تصویری از طریق تلگرام به مدت یک هفته (6 روز آموزش و یک روز جمع بندی مطالب) و به صورت روزانه و در ساعت مشخص برای دانشجویان ارسال شد. قبل و پس از مداخله (بلافاصله و 2 هفته پس از آموزش) میزان مهارت گزارش نویسی دانشجویان ارزیابی شد.

    یافته ها

    میانگین نمره کیفیت گزارش نویسی بلافاصله بعد از اتمام برنامه آموزشی در گروه آموزش کارگاهی برابر با 91/4±58/80 بود که به طور معناداری بیشتر از سایر گروه های مورد بررسی بود. همچنین میانگین نمره کیفیت گزارش نویسی 2 هفته پس از اتمام برنامه آموزشی، در گروه آموزش کارگاهی برابر با 16/5±91/78 بود که به طور معناداری بیشتر از دو گروه دیگر بود. میانگین تفاوت نمره کیفیت گزارش نویسی بلافاصله بعد از اتمام آموزش، در گروه آموزش کارگاهی به طور معناداری بیشتر از سایر گروه ها بود (001/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر روش کارگاهی برای آموزش گزارش نویسی در دانشجویان پرستاری در مقایسه با روش مجازی کارآمدتر می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، پرستاری، شبکه اجتماعی آنلاین
  • سعید بخشی، بیتا بیجاری* صفحات 102-112

    مهم ترین راه کنترل بیماری کووید 19 با قدرت سرایت بالا و فاقد درمان اختصاصی، پیشگیری است. باتوجه به عدم انجام مطالعه مشابه، هدف مطالعه حاضر بررسی اضطراب ناشی از کرونا و عوامل موثر بر رفتارهای پیشگیری کننده از کووید 19 از دیدگاه مراجعین به مراکز جامع سلامت با توجه به باورهای اجتماعی، فرهنگی و... منطقه بود. در این مطالعه مقطعی تعداد 400 مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهرستان بیرجند در زمان شیوع بیماری کووید 19 در سال 1400 بررسی شدند. در این مطالعه توصیفی تحلیلی، پس از اخذ رضایت آگاهانه از مراجعین پرسشنامه محقق ساخته در خصوص رفتارهای پیشگیری کننده از کووید 19، مقیاس اضطراب بیماری کرونا برای سنجش اضطراب ناشی از کرونا و چک لیست اطلاعات دموگرافیک توسط افراد تکمیل شد. بیشترین رفتار پیشگیری کننده در مراجعین مورد بررسی استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل بود. میانگین نمره رفتار پیشگیری کننده در زنان به طور معناداری بیشتر از مردان (001/0>P) و میانگین نمره رفتار پیشگیری کننده به تفکیک سطوح مختلف شغل مراجعین با یکدیگر تفاوت معناداری داشت (001/0=P). بین نمره اضطراب و رفتار پیشگیری کننده افراد با ضریب همبستگی 321/0 ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت (001/0>P). ضریب همبستگی بین درک خطر و رفتار پیشگیری کننده از کرونا 325/0 و بین آسیب پذیری و رفتار پیشگیری کننده 333/0 بود. با توجه به ارتباط بین اضطراب و رفتار پیشگیری کننده افراد می توان با افزایش آگاهی و اطلاع رسانی مناسب در خصوص عوارض جدی بیماری، راه های انتقال توسط رسانه ملی و فضای مجازی میزان رفتارهای پیشگیری کننده در افراد را افزایش داد.

    کلیدواژگان: اضطراب، کروناویروس، کووید 19، خدمات بهداشتی، رفتارهای پیشگیرانه
|
  • Farnoush Ebrahimzadeh, Sara Samadi, Zahra Mirfeizi, Kamila Hashemzadeh* Pages 1-14

    Sarcoidosis is a granulomatous disorder characterized by non-caseating granulomas in multiple organs and an unknown cause. This chronic inflammatory disease is heterogeneous in terms of manifestations, duration, and severity. Although its aetiology is not well understood, there are indications of the genetic basis and the involvement of specific microorganisms and vitamin D in the development of this disease. Sarcoidosis can affect individuals of any age; however, it is more commonly observed in young adults and middle-aged subjects. The clinical course of the disease is unpredictable; nevertheless, in general, it can manifest as pulmonary, cardiac, cutaneous, ocular, skeletal-muscular, neurological, and renal involvement. Pulmonary involvement occurs in most patients and respiratory failure is the most common cause of death associated with sarcoidosis. Although numerous biomarkers have been evaluated in recent decades for patients with sarcoidosis, the diagnostic method is complex and no single diagnostic test can confirm the disease. Future research should focus on the combination of biomarkers and more refined imaging techniques, such as computed tomography (CT), magnetic resonance imaging (MRI), and positron emission tomography (PET). By utilizing these techniques and markers, it may be possible to design diagnostic and therapeutic approaches. Corticosteroids are considered the mainstay of treatment for most patients. Moreover, novel therapies, including the administration of rituximab and repository corticotropin injection (a combination of adrenocorticotropic hormone analogs and other pituitary peptides [RCI, Acthar® Gel]), have been reported to be effective in some cases.

    Keywords: Diagnosis, Granulomatous, Imaging Technique, Pathology, Sarcoidosis
  • Fatemeh Kazeminasab*, Fatemeh Sharafifard Pages 15-37
    Background and Aims

    The combination of resistance training (RT) with a ketogenic diet (KD) is acknowledged as an effective strategy to improve body composition. The present meta-analysis aimed to investigate the combined effect of RT and KD on body composition factors.

    Materials and Methods

    A comprehensive search was conducted in Web of Science, Scopus, PubMed, Magiran, and Scientific Information Database (SID) until March 2023 without limiting the year of publication. Meta-analysis was performed to investigate the combined effect of RT and KD on body composition. In order to calculate the effect size, weighted mean difference (WMD), and 95% confidence interval were calculated using fixed and random effect models.

    Results

    A total of 20 studies with 544 adults were included in the present meta-analysis. The results indicated that RT and KD caused a significant decrease in body weight (BW) [-2.15 kg (CI: -3.27 to -1.03), P=0.001,], body fat percentage [-1.57% (CI: -2.53 to -0.61), P=0.001], compared to the control group in adults. While free fat mass (FFM) [-0.39 kg (CI: -1.17 to 0.37), P=0.3], and body mass index (BMI) were not significant [-0.34 kg/m2 (CI: -1.14 to 0.46), P=0.4].

    Conclusion

    The results of the present meta-analysis indicated that the KD, compared to the non-KD, had a beneficial effect on reducing BW and fat percentage in people who follow RT. However, the effects of KD combined with RT on increasing FFM were not observed. However, the results of this research regarding the effects of the combination of KD and RT on FFM changes are still challenging, and there is a need to increase the number of investigations in this field to provide a decisive conclusion to examine the combined effects of KD and RT on FFM.

    Keywords: Resistance Training, Ketogenic Diet, Adult, Body Composition, Body Fat Percentage
  • Mohsen Foadoddini, Mansoor Soltani* Pages 38-47
    Background and Aims

    Simulation-based medical education is effective for developing and improving critical care-related clinical skills training and reducing patient safety threats. The present study aimed to describe the technological approach of building and evaluating a prototype of a Lung Box (LB) mechanical ventilation simulator.

    Materials and Methods

    In this practical study with an analytical approach, the device's body, constructed from 5 mm plexiglass sheets, occupies a respiratory circuit, an airflow obstruction system, a pressure gauge manometer, a spring-loaded manual system to apply limits on the bag inflation range, a tidal volume measurement system, a respiratory trigger simulator system, and a four-layer accordion-style plastic bag assembly that can be inflated and deflated with air. Additionally, there is a user manual storage box along with it.

    Results

    The design and drawing of the device's map were performed with AutoCAD software, and the parts were assembled after laser cutting. The device was connected to the ICU ventilator, and the respiratory mode of continuous forced ventilation was selected. Prior to ventilation, the tidal volumes were selected to be 0.60, 0.55, 0.50, 0.45, and 0.40 ml, and respiratory rates were set as 18, 15, 12, and 9 bpm. The simulation of the respiratory trigger was performed with different values ​​of flow sensitivity (0.05-15 lit/min). There was no statistically significant difference (P>0.05) in terms of the reproducibility of the values ​​of the selected variables for the test Lung (TL) with those chosen for LB.

    Conclusion

    In this technical study, a prototype educational mechanical ventilation simulator was developed and functionally tested using the concepts of fluid dynamics and respiratory physiology. Compared with conventional TL, this device is accurate and efficient enough.

    Keywords: Lung, Mechanical Ventilation, Simulator, Training
  • Zahra Moghadambarati, Mehri Khatami*, Mohammadmehdi Heidari, Mehdi Hadadzadeh, Reihane Ghorbanian Pages 48-67
    Background and Aims

    Tetralogy of Fallot (TOF) is one of infants' most common types of complex congenital heart defects (CHD). Several molecular mechanisms may play a role in its development, such as mutations in cardiac gene network components, cardiac gene regulatory pathways, dysfunction of cilia-expressing genes, and dysfunction of genes determining the left and right axis of the heart. The present study aimed to investigate the nucleotide changes of the CCDC103 gene and its relationship with CHD of the TOF type.

    Materials and Methods

    The present work was conducted for the first time in Iran as a case-control study on 85 children with TOF. The control group involved 56 healthy children without a family history of heart disorders. Touchdown polymerase chain reaction (PCR) and Sanger sequencing were used to evaluate point mutations in the CCDC103 gene. Moreover, bioinformatics databases were employed to predict the impact of nucleotide changes on protein structure and function.

    Results

    A total of five heterozygous single nucleotide changes were detected in this gene (three missense mutations: p.S115R, p.C191R, p.M201V, a synonymous change without amino acid change, and a change in the 3'-UTR region). In addition, bioinformatics results predicted that p.C191R mutation is pathogenic and harmful.

    Conclusion

    The results indicated that in addition to the genes known in the pathogenesis of TOF, changes in the CCDC103 gene in the ciliary signaling pathway can play a role in causing heart defects.

    Keywords: CCDC103 Gene, Celia, Cardiac Development, Congenital Heart Disease, Tetralogy Of Fallot
  • Fereshteh Roygari*, Sholeh Gholasimod, Nader Ghaleh Golab Pages 68-78
    Background and Aims

    Cancer, which is characterized by irregular cell metabolism and the development of metastasis risk, is still a significant risk and life-threatening. Although there are several unique advantages for cancer treatment, some problems, such as poor drug targeting efficacy, increased tumor hypoxia, severe coronary syndromes, excessive ventricular conduction, and drug-induced drug resistance, have emerged in recent years. Chemotherapy and increased risk of tumor metastasis have limited their potential clinical use.

    Materials and Methods

    In this experimental study, a total of 36 embryonic eggs were randomly selected. Then, four treatments, including control, 40, 80, and 120 µg/ml hydroalcoholic extract of Berberis vulgaris (B. vulgaris) fruit, and nine replications were tested. On the third day of incubation, the eggs were exposed to an open window, and on the eighth day, the experimental groups were treated with 40, 80, and 120 µg/ml alcoholic extract of B. vulgaris fruit, which was collected from Qaen city in South Khorasan Province, Iran. On the 12th day, the chorioallantoic membrane of all samples was photographed using a photo stereomicroscope, the numbers/diameters of vascular branches were measured using the Image J software (1.46r), and the resulting data were analyzed using the SPSS software (version 22) and the least significant difference (LSD) test (P≤0.01)

    Results

    The mean number of vessels in the experimental groups was equal to (6.23+0.81) and (22.89+0.81), which indicated a significant dose-dependent reduction compared to the mean number of vessels measured in the control group (15.73+0.29) and (53.87+2.07) (P=0.003).

    Conclusion

    The use of the hydroalcoholic extract of B. vulgaris in three doses of 40, 80, and 120 µg/ml can reduce the number of branches and the diameter of vessels in the chorioallantoic membrane of chicken embryos, which indicates the process of angiogenesis inhibition.

    Keywords: Angiogenesis, Berberis Vulgaris, Chorioallantoic Membrane, Hydroalcoholic Extract
  • Mahdi Edalati, Shaban Alizadeh, Asghar Abdoli, Forouzan Karam, Aliakbar Shekarchi, Mahtab Sayadi* Pages 79-90
    Background and Aims

    According to the increasing evidence, abnormal expression of microRNAs is associated with tumorigenesis, tumor spread, and relapse in leukemias, including chronic myeloid leukemia (CML). The present study aimed to investigate the effect of miR-155 overexpression in K562 cells on cell cycle arrest and apoptosis induction.

    Materials and Methods

    The pLenti-III-pre miR-155-GFP vector was used to increase miR-155 expression in the K562 cell line through nucleofection compared to the pLenti-III-Backbone-GFP vector as a control group (Backbone). The flow cytometry method was employed to confirm the expression of the vector containing miR-155 in damaged cells. After transfection, the expression levels of miR-155, BAX, BCL2, CASP3, and TP53 were measured by the RT-qPCR method. The propidium iodide (PI) dye was used to study the cell cycle, and the stained cells were read by flow cytometry. The statistical significance was also defined as a P-value less than 0.05.

    Results

    After confirming the increase in miR-155 expression when cells transfected with miR-155 were compared with cells transfected with Backbone, cell cycle arrest was observed in the miR-155 group. In the cells with increased expression of miR-155, the change in G0/S and G1/S ratios compared to Backbone was shown to be 7.5 and 4.5, respectively (P<0.05). Moreover, 48 hours after transfection and in the group expressing miR-155, the expression of TP53, BAX, and CASP3 genes increased, and the expression of BCL2 decreased (P<0.05).

    Conclusion

    The increase in the level of miR-155 caused cell cycle arrest and increased pro-apoptotic gene expression, which indicates that miR-155 inhibits tumor growth in CML.

    Keywords: Apoptosis, BAX, BCL-2, CASP3, Cell Cycle, Chronic Myelogenous Leukemia, Microrna-155, TP53
  • Manizhe Nasirizade, Samaneh Bagherian, Fatemeh Salmani, Ghasem Chapari* Pages 91-101
    Background and Aims

    The quality of reports plays a crucial role in patient care. Statistics reveal instances of negligence in patient care due to ineffective reporting by nurses, underscoring the need for enhanced efforts in nursing student education. Given the variety of methods available for teaching report writing, this study aimed to compare the efficacy of workshop and virtual training approaches in improving the quality of report writing among nursing students at Birjand University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This interventional study involved 111 nursing students from Birjand, randomly allocated into three groups of virtual training (n=36), workshop training (n=36), and control (n=39). For students in the workshop training group, educational content was delivered through a workshop comprising three 4-hour sessions covering six topics. For the virtual training group, educational material was provided as text, audio, and visual files via Telegram over one week (six days dedicated to training and one day for summarizing the content) and sent to students daily at specified times. The status of students' report writing skills was assessed before and after the intervention (immediately and two weeks post-training).

    Results

    The mean score for report writing quality immediately after the completion of the workshop training program was 91.4 ± 58.80 in the workshop training group, significantly higher than that in the other groups studied. Moreover, the mean score for report writing quality two weeks after completing the training program in the workshop training group was 16.5 ± 91.78, significantly higher than that in the other two groups. The mean difference in report writing quality scores immediately after training completion in the workshop training group was significantly greater than in the other groups (P<0.001).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, the workshop method was more effective than the virtual approach for teaching report writing to nursing students.

    Keywords: Education, Nursing Students, Online Social Network, Virtual Training, Workshop
  • Saeed Bakhshi, Bita Bijari* Pages 102-112

    The most important way to control COVID-19, with high contagiousness and no specific treatment, is prevention. Due to the lack of a similar study, this research aimed to assess Covid-19 anxiety and the factors affecting the preventive behaviors of Covid-19 from the perspective of clients referring to the comprehensive health centers according to the social and cultural beliefs of the region. This cross-sectional study was conducted on 400 patients referring to comprehensive health centers of Birjand during the outbreak of COVID-19 in 2022. In this study, after obtaining informed consent from the clients, a researcher-made questionnaire regarding COVID-19 preventive behaviors, the COVID-19 anxiety scale, and the demographic information checklist were completed by participants. The most preventive behavior in the studied clients was wearing a mask when leaving home. The mean score of preventive behavior in women was significantly higher than that of men (P<0.001), and the mean score of preventive behavior according to the occupation of the clients was significantly different from each other (P=0.010). There was a positive and significant relationship between the anxiety score and preventive behavior of subjects, with a correlation coefficient of 0.321 (P<0.001). The correlation coefficient between risk perception and preventive behavior against Covid-19 was 0.325, while between vulnerability and preventive behavior, it was 0.333. Considering the relationship between anxiety and preventive behavior of individuals, it is possible to promote preventive behavior in individuals by increasing the awareness and appropriate information about the serious complications of the disease, as well as the ways of transmission through the national media and cyberspace.

    Keywords: Anxiety, Coronavirus, COVID-19, Health Services, Preventive Behaviors