بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مردم در استان خراسان رضوی نسبت به واکسیناسیون کووید 19 در سال 1400
تردید در مورد واکسن یک پدیده رایج در سراسر جهان است که باعث تاخیر در پذیرش یا امتناع واکسیناسیون می شود. از مهم ترین دلایل امتناع واکسن می توان به خطرات درک شده، باورهای مذهبی و عدم آگاهی اشاره کرد.
در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 537 نفر شرکت کردند. از پرسشنامه دو بخشی که بخش اول مربوط به اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم جهت سنجش آگاه، نگرش و عملکرد بود پس از انجام روایی صوری و محتوا 32 سوال، 10 سوال آگاهی ، 7 سوال نگرش و 6 سوال عملکرد استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل کمی از تعداد (درصد) و رگرسیون خطی رای متغیرهای کیفی استفاده شد.
نتایج نشان داد که متوسط سن افراد 77/12 ± 90/30 سال و اکثر افراد شرکت کننده زن [(73%) 394نفر] بودند. میانگین زیرمقیاس های آگاهی، نگرش و عملکرد به ترتیب 74/2 ± 74/16، 50/4 ± 57/26 و 22/4 ± 16/26 بود. متغیرهای وضعیت تاهل، تحصیلات، سابقه ابتلا به بیماری کرونا و سابقه تزریق واکسن با آگاهی، مرتبط بودند. نگرش افراد نسبت به واکسیناسیون، ارتباط معنی داری با سن، شغل، تحصیلات و سابقه تزریق واکسن داشت. عواملی نظیر سن، تحصیلات و سابقه تزریق واکسن کرونا، ارتباط معناداری با عملکرد افراد نسبت به واکسیناسیون داشتند (05/0>P).
با توجه به نتایج مطالعه حاضر افزایش آگاهی،نگرش و همچنین عملکرد افراد نقش موثری بر مشارکت مردم جامعه جهت واکسیناسیون دارد. لذا ضرورت دارد که این موارد در برنامه ریزی های آموزشی جهت ترویج واکسیناسیون کرونا لحاظ شود.
آگاهی ، نگرش ، عملکرد ، واکسیناسیون کووید 19
-
مقایسه اثربخشی تحریک الکتریکی فراجمجمه ای و درمان فراشناختی بر فرایندهای شناختی افراد مبتلا به اختلال وحشتزدگی
سید رضا ناظمی، قاسم آهی*، احمد منصوری، فاطمه شهابی زاده،
مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، زمستان 1402 -
بررسی رابطه علی باورهای فراشناختی و نشخوار فکری با فرسودگی شغلی با میانجی گری دشواری تنظیم هیجان در کارمندان بانک شهر مشهد سال 1401
طوبی شیبانی، سید رضا ناظمی، *
مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، بهار 1402