تبیین جامعه شناختی رابطه احساس ناامنی با مسئولیت پذیری اجتماعی پس از خاتمه بحران کووید-19
مسئولیت پذیری اجتماعی یکی از مهم ترین ویژگی های اجتماعی است که هنگام بروز مخاطرات طبیعی و انسانی، اهمیتی مضاعف می یابد. هدف پژوهش حاضر تبیین جامعه شناختی رابطه احساس ناامنی و مسئولیت پذیری اجتماعی پس از خاتمه همه گیری بیماری کووید-19 در شهر تبریز است.
پژوهش حاضر به شیوه کمی و از طریق پیمایش انجام شد. جامعه آماری آن شهروندان 18 تا 70 سال شهر تبریز بودند که 384 نفر از آن ها براساس فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری با شیوه نمونه گیری خوشه ای و به صورت تصادفی انتخاب و بررسی شدند.
نتایج به دست آمده از بررسی داده های حاصل از تحقیق نشان داد ارتباط معنی دار و معکوس بین احساس ناامنی و مسئولیت پذیری اجتماعی وجود دارد. همچنین نتایج به دست آمده نشان داد مسئولیت پذیری اجتماعی افراد برحسب جنس، تحصیلات و شغل آن ها متفاوت است، اما سن پاسخگویان رابطه ای با مسئولیت پذیری اجتماعی آن ها ندارد.
انسجام و تعلق اجتماعی در جامعه می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی خدشه دار شود و کنش های اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد. احساس ناامنی از عوامل اجتماعی است که می تواند ارزش های اجتماعی همچون احساس تعلق و مسئولیت پذیری اجتماعی را کاهش دهد. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد همه گیری کرونا با تقویت رفتارهای انزواگرایانه ناشی از انقطاع روابط اجتماعی و دوری گزینی افراد به واسطه ایجاد حس ناامنی در تعاملات اجتماعی، عاملی در کاهش مسئولیت پذیری اجتماعی افراد بوده است.
-
بررسی تاثیر سرمایه ی اجتماعی و سرمایه ی فرهنگی بر میزان ترس از کرونا در بین کارکنان بازنشسته ی ایران
*، کمال قلی پور، محمود فیضی پیرسلطان
مجله تصویر سلامت، پاییز 1403 -
شناسایی عوامل موثر بر بهبودگی مالی با استفاده از روش فراترکیب
داریوش محمدپور، محمد عباس زاده*، توکل آقایاری هیر،
فصلنامه توسعه اجتماعی، تابستان 1403 -
رابطه قضاوت اخلاقی و پایبندی اعتقادی با گسست در نهاد خانواده
، فاطمه گلابی، بهمن رنجگر قلعه کندی
مجله پژوهش های راهبردی مسائل اجتماعی ایران، تابستان 1402 -
تبیین جامعه شناختی رابطه بین رضایت از زندگی با مسئولیت پذیری اجتماعی در جامعه بحران دیده
*، ، مصطفی رستمی
نشریه مطالعات توسعه اجتماعی - اقتصادی، پاییز و زمستان 1402