اثربخشی ابعاد آموزش های پلیس راهور بر بهبود وضعیت مهارت های فرهنگی و اجتماعی رانندگان (استان خوزستان)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

در این پژوهش، مولفه های حوزه آموزش پلیس و مهارت های فرهنگی و اجتماعی رانندگان شناسایی شد و در ادامه نیز هدف این مقاله، بررسی اثربخشی ابعاد آموزش های پلیس راهور بر بهبود وضعیت مهارت های فرهنگی و اجتماعی رانندگان (استان خوزستان) می باشد.

روش

از نظر هدف، کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل رانندگان و ماموران پلیس راهور بود که با توجه به فرمول کوکران تعداد 264 نفر از رانندگان و 277 نفر کارشناسان اخطاریه نویس به عنوان نمونه انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها  توسط نرم افزار های «SPSS» و «Smart PLS» انجام شد.

یافته ها

آموزش های پلیس راهور در ارتقای مهارت های فرهنگی و اجتماعی رانندگان در استان خوزستان دارای تاثیر مثبت و معنی دار است و ضریب مسیر 0.870 و مقدار آماره تی 65.390 برای پرسش نامه رانندگان و ضریب مسیر 0.771 و مقدار آماره تی 24.626 برای پرسش نامه پلیس راهور مورد قبول واقع شد و آموزش های پلیس راهور از طریق برنامه های خانواده مدار، برنامه های مدرسه مدار، رسانه ملی و برنامه های اجتماعی محور  ارتقای مهارت های فرهنگی و اجتماعی رانندگان در استان خوزستان تاثیر مثبت داشت و آموزش های پلیس راهور در آگاه سازی، مدیریت خطر و مسئولیت پذیری اجتماعی رانندگان در استان خوزستان موثر بود و مقدار آماره تی و ضریب مسیر مربوطه برای این متغیرهای در محدوده قابل پذیرش به دست آمد.

نتیجه گیری

ابعاد، مولفه ها و شاخص های برنامه های خانواده مدار، مدرسه مدار و اجتماع محوری و رسانه ملی دارای همبستگی و اولویت اجرایی به جهت بهبود وضعیت مسئولیت پذیری، مدیریت خطر و آگاهی سازی در رانندگان هستند.

زبان:
فارسی
صفحات:
139 تا 176
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2754768