اثر فورزوماید در کنترل فشار خون بالا بعد از زایمان سزارین در زنان مبتلا به پره اکلامپسی خفیف
هدف این مطالعه بررسی اثر فورزوماید در کنترل فشار خون بالا بعد از زایمان سزارین در زنان مبتلا به پره اکلامپسی خفیف بود.
پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 120 زن مبتلا به پره اکلامپسی خفیف، پس از عمل سزارین در بیمارستان خلیج فارس شهر بندرعباس در سال 1396 انجام شد. زنان به طور تصادفی در 2 گروه فورزوماید خوراکی (روزانه 20 میلی گرم به مدت 5 روز) و دارونما قرار گرفتند. فشارخون سیستولی و دیاستولی، فشار متوسط شریانی و تعداد ضربان قلب در دقیقه در تمام بیماران در روزهای صفر، 1، 3، 5 و 7 بعد از زایمان اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر و تی مستقل تجزیه وتحلیل شد.
قبل از شروع درمان، تفاوت معنی داری از نظر فشار خون سیستولی و دیاستولی، فشار متوسط شریانی و تعداد ضربان قلب در دقیقه بین 2 گروه وجود نداشت. اما فشار خون سیستولی در روزهای اول، سوم، پنجم و هفتم به طور معنی داری در گروه فورزوماید کمتر از گروه دارونما بود (0/05>P). از سوی دیگر، فشار خون دیاستولی در روز اول به طور معنی داری در گروه فورزوماید کمتر بود (0/001=P). همچنین، فشار متوسط شریانی در روزهای اول (0/001>P) و سوم (0/021=P) به طور معنی داری در گروه فورزوماید کمتر بود. پس از پایان درمان، فشار خون در 70 درصد از گروه فورزوماید و 50 درصد از گروه دارونما کنترل شده بود (0/025=P).
نتایج مطالعه حاضر نشان داد مصرف روزانه 20 میلی گرم فورزوماید خوراکی به مدت 5 روز پس از زایمان سزارین در زنان مبتلا به پره اکلامپسی خفیف می تواند در مقایسه با دارونما منجر به کاهش معنی دار فشار خون سیستولی در روزهای اول، سوم، پنجم و هفتم شود.