تحلیل کیفی موانع و راهکارهای برندینگ سازمانی خدمات عمومی
برخورداری بزرگترین اپراتور تلفن همراه از امکانات و زیرساخت های عمومی و دولتی به عدم توجه به برندینگ سازمانی منجر شده است. عدم تحقق برندینگ سازمانی در سایه انحصارگرایی و تصدی گری دولتی چالش های متعددی را برای توسعه کمی و کیفی خدمات همراه اول در یک فضای رقابتی به دنبال داشته است. بر این اساس، در پژوهش حاضر به مطالعه کیفی موانع و راهکارهای برندینگ سازمانی خدمات همراه اول پرداخته شده است.
روش شناسی:
این پژوهش مبتنی بر روش کیفی و راهبرد نظریه زمینه ای است. در این پژوهش با 14 نفر از مدیران و کارشناسان موضوعی مصاحبه عمیق به عمل آمد. داده های پژوهش بر اساس اصول حاکم بر پژوهش کیفی طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شدند.
بر اساس تحلیل داده ها، تعداد 184 مفهوم اولیه، 10 مقوله جزء و 34 مقوله عمده استخراج شدند. طبق یافته های پژوهش، مشکلات ناشی از شرایط تحریمی و تمرکزگرایی در نظام سیاست گذاری به عنوان نوعی مانع ساختاری، فرایند برندیگ خدمات همراه اول را با مشکل مواجه کرده است. همچنین حاکمیت نظام بروکراسی و شیوه های مدیریت دولتی نیز به طور مضاعف، شرایط موجود را چالش برانگیز نموده است.
بر اساس ادبیات به منظور مواجه با شرایط ساختاری باید بر ظرفیت ها و ویژگی های اجتماعی و فرهنگی متمرکز شد تا فرایند برندینگ سازمانی خدمات همراه اول تسهیل شود. همچنین واگذاری اختیارات مدیریتی به استان ها و اتخاذ رویکردهای تعامل گرایانه از جمله راهبردهایی بودند که پیامدهایی نظیر افزایش سهم بازار، تقویت ضریب نفوذ و دستیابی به اهداف را به دنبال خواهند داشت.
-
نقدی بر گزارش جمعیتی «ایران 2040 دانشگاه استنفورد: پویایی جمعیت ایران و فرصت پنجره جمعیتی»
*
نشریه مطالعات جمعیتی، بهار و تابستان 1401 -
بررسی مقایسه ای سیاست های جمعیتی جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از کشورهای سازمان ملل متحد
مجتبی طاهری، علی پژهان*، ، علیرضا گلشنی
نشریه تحقیقات سیاسی و بین المللی، بهار 1400