ارزیابی محیط آموزشی درمانگاه های داخلی و اطفال بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
آموزش درمانگاهی بخش مهمی از آموزش بالینی دانشجویان را در بر می گیرد، لذا این مطالعه با هدف ارزیابی محیط آموزشی در درمانگاه های داخلی و اطفال بیمارستان های آموزشی دانشگاه جندی شاپور اهواز از دیدگاه کارورزان در سال 1402انجام شد.
مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر به منظور ارزیابی محیط آموزشی درمانگاههای داخلی و اطفال روی 302 نفر از کارورزان پزشکی که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه روانسنجی شده ACLEEM در 8 حیطه بود. حیطه ها عبارت بودند از "توانمندی اساتید بالینی، فعالیت در عرصه بالینی و مراقبت از بیمار، تخصیص وقت برای فعالیت های غیربالینی، زیرساخت، مهارت های بالینی، سنجش و بازخورد، اطلاعات، ارتباطات و فناوری و نظارت بالینی. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، توزیع و درصد و آزمون های تحلیلی تی مستقل و ANOVA استفاده شد. داده ها با استفاده از SPSS 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
بیش ترین میانگین امتیاز کارورزان مربوط به حیطه «مهارت های بالینی» با 25/69% و کم ترین میانگین امتیاز مربوط به حیطه «سنجش و بازخورد» با 55/37% بود. امتیاز کل حیطهها در بخش اطفال 57/25±48/88 و در بخش داخلی 67/30±47/88 گزارش شد. همچنین میانگین نمره کلی تمام حیطه ها در بین بخشهای داخلی و اطفال (9/0=Pvalue) تفاوت معناداری نداشت اما نمره کلی و نمره تمام حیطهها در بین خانمها و آقایان (001/0 =Pvalue) تفاوت معناداری داشت.
نتایج نشان داد محیط آموزشی درمانگاهها در وضعیت نیمهمطلوب قرار دارد که بیانگر عدم رضایت کافی از این محیط است. به منظور ارتقاء آموزش درمانگاهی باید با برنامه ریزی دقیق و استفاده از سایر ظرفیت های درمانگاهی اهتمام جدی به عمل آید.
-
ارزیابی نگرش دانشجویان پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز نسبت به حرفه ای گرایی در سال 1400 در بحران کووید-19
، رضا ارجمند، بهاره قوامی حسین پور، فاطمه دراری، الهام ناوی پور، طیبه بهمنی تزنگی*، سکینه اکبری
مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد، بهار 1403 -
شناسایی و اولویت بندی شاخص های تجاری سازی دانش در دانشگاه علوم پزشکی دزفول
مژده ابراهیم پور*، ، فرانک امیدیان، سید احسان سادات ابراهیمی، مینا فلات جانکی
فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور، بهار 1401 -
آموزش مجازی در دوران قرنطینه و سندروم بینایی ناشی از رایانه در میان دانش آموزان و دانشجویان
*
نشریه طب کار، پاییز 1399