ارزیابی محیط آموزشی درمانگاه های داخلی و اطفال بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

آموزش درمانگاهی بخش مهمی از آموزش بالینی دانشجویان را در بر می گیرد، لذا این مطالعه با هدف ارزیابی محیط آموزشی در درمانگاه های داخلی و اطفال بیمارستان های آموزشی دانشگاه جندی شاپور اهواز از دیدگاه کارورزان در سال 1402انجام شد.

روش ها

مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر به منظور ارزیابی محیط آموزشی درمانگاه‎های داخلی و اطفال روی 302 نفر از کارورزان پزشکی که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه روان‎سنجی شده ACLEEM در 8 حیطه بود. حیطه ها عبارت بودند از "توانمندی اساتید بالینی، فعالیت در عرصه بالینی و مراقبت از بیمار، تخصیص وقت برای فعالیت های غیربالینی، زیرساخت، مهارت های بالینی، سنجش و بازخورد، اطلاعات، ارتباطات و فناوری و نظارت بالینی. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، توزیع و درصد و آزمون های تحلیلی تی مستقل و ANOVA استفاده شد. داده ها با استفاده از SPSS 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج

بیش ترین میانگین امتیاز کارورزان مربوط به حیطه «مهارت های بالینی» با 25/69% و کم ترین میانگین امتیاز مربوط به حیطه «سنجش و بازخورد» با 55/37% بود. امتیاز کل حیطه‎ها در بخش اطفال 57/25±48/88 و در بخش داخلی 67/30±47/88 گزارش شد. همچنین میانگین نمره کلی تمام حیطه ها در بین بخش‎های داخلی و اطفال (9/0=Pvalue) تفاوت معناداری نداشت اما نمره کلی و نمره تمام حیطه‎ها در بین خانم‎ها و آقایان (001/0 =Pvalue) تفاوت معناداری داشت.

نتیجه گیری

نتایج نشان داد محیط آموزشی درمانگاه‎ها در وضعیت نیمه‎مطلوب قرار دارد که بیانگر عدم رضایت کافی از این محیط است. به منظور ارتقاء آموزش درمانگاهی باید با برنامه ریزی دقیق و استفاده از سایر ظرفیت های درمانگاهی اهتمام جدی به عمل آید.

زبان:
فارسی
صفحات:
122 تا 130
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2778893 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)