بررسی اثربخشی تحریک مستقیم الکتریکی فراجمجمه ای بر حافظه کاری و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست نوجوان شهر یزد
با توسعه کارکردهای شناختی ازطریق مداخلات هدفمند، می توان ورزشکاران را برای مقابله با موقعیت های فشارزا بدون کاهش عملکرد، آماده کرد. پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی تحریک مستقیم الکتریکی فراجمجمه ای بر حافظه کاری و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست نوجوان انجام شد.
روش این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه بود. از بین نوجوانان 12تا15 سال ژیمناست ماهر استان یزد، 24 نفر داوطلب واجد شرایط به شکل تصادفی ساده وارد مطالعه شدند و با گمارش تصادفی دوازده نفر در گروه مداخله و دوازده نفر در گروه گواه قرار گرفتند. امتیازات متغیر حافظه کاری به وسیله آزمون N-back (کریچنر، 1958) و متغیر عملکرد ورزشی به وسیله پرسش نامه عملکرد ورزشی (چاربونیو و همکاران، 2001) در دو نوبت زمانی قبل و بعد از درمان تحریک الکتریکی مغز مقایسه شد. تحلیل داده ها بااستفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS نسخه 17 صورت گرفت. سطح معناداری آزمون ها 0٫05 بود.
نتایج نشان داد، امتیازات آزمون های حافظه کاری و عملکرد ورزشی در نوجوانان ژیمناست در گروه مداخله بعد از دریافت درمان تحریک الکتریکی مغز درمقایسه با گروه گواه به طور معناداری افزایش پیدا کرد (0٫001>p).
نتایج این پژوهش مشخص کرد، از تحریک مستقیم الکتریکی فراجمجمه ای مغز می توان به عنوان پروتکلی مکمل برای بهبود حافظه کاری و عملکرد ورزشی در ورزشکاران استفاده کرد.
-
نقش توده بدنی، تعادل کارکردی و هماهنگی حرکتی در پیش بینی کیفیت زندگی نظامیان مرد مبتلا به اختلال استرس (PTSD) پس از سانحه
سعید آهار*، حسین برزگری مروست،
مجله علوم مراقبتی نظامی، بهار 1403 -
تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس واکنش پذیری به استرس ادراک شده در ورزشکاران نوجوان (PSRS-AA)
*، جلیل مرادی، محمد صحبتی ها
نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی، پاییز 1403