تحلیلی جامع از ارزیابی آمادگی قلبی-تنفسی در افراد مبتلا به ناتوانی هوشی: مطالعه مروری نظام مند

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

ارزیابی دقیق آمادگی قلبی-تنفسی برای آگاهی و ارائه مداخلات تمرینی و پیشگیری از بیماری های بعدی ضروری به نظر می رسد؛ بنابراین هدف تحقیق حاضر، تحلیلی جامع از ارزیابی آمادگی قلبی-تنفسی در افراد مبتلا به ناتوانی هوشی بود.

روش بررسی

مطالعه حاضر، مروری نظام مند بود. جست وجو در پایگاه های اطلاعاتیPubMed ، Web of Science،Medline ،Google scholar ، Scopus و همچنین در پایگاه های فارسی، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، MedLib (بانک جامع مقالات پزشکی)، IranMedex، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (IRANDOC) و بانک اطلاعات نشریات کشور (MAGIRAN) تا سال 2021 صورت گرفت. در هر پایگاه داده، جست وجویی با درنظرگرفتن ترکیبی از کلمات کلیدی ازقبیل ناتوانی هوشی، آمادگی جسمانی، آزمون، آمادگی قلبی-تنفسی، ویژگی روان سنجی و آزمودنی انجام شد. در این مطالعه، مقالاتی بررسی شدند که به ارزیابی آمادگی قلبی-تنفسی اختصاصی افراد مبتلا به ناتوانی هوشی پرداخته بودند و جدول ریسک تورش برای ارزیابی کیفیت مقالات به کار رفت.

یافته ها

از بین 1086 مقاله شناسایی شده، در هیجده مقاله معیارهای ورود مدنظر برای مطالعه نهایی به دست آمد. درمجموع، نه مجموعه آزمون آمادگی جسمانی اختصاصی و هشت مطالعه به صورت مقاله که به ارزیابی اختصاصی آمادگی قلبی-تنفسی پرداخته بودند، شناسایی و بررسی شد. درکل، شناسایی هیجده آزمون مختلف آمادگی جسمانی دارای روایی و پایایی و قابلیت امکان سنجی برای ارزیابی آمادگی قلبی-تنفسی افراد با کم توانی ذهنی صورت گرفت. به ترتیب آزمون های پیاده روی/دویدن و پیسر، فراوانی بیشتری در بین آزمون های عملکردی آمادگی قلبی-تنفسی اختصاصی افراد مبتلا به ناتوانی هوشی داشتند.

نتیجه گیری

باتوجه به تعداد زیاد آزمون های قلبی-تنفسی اختصاصی افراد مبتلا به ناتوانی هوشی و ارتباط بین این فاکتور و سلامتی، نیاز به استانداردسازی و اجماع ارزیابی های اختصاصی وجود دارد تا آزمونی انتخاب شود که دارای بیشترین تناسب با هدف و ارزیابی خاص این گروه باشد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
19
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2781188