طراحی مدل شایستگی های کارآفرینانه مدیران در نهادهای عمومی غیردولتی (مطالعه موردی: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران)

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

مسئله اصلی این پژوهش فقدان چارچوبی مناسب برای شناسایی و تعیین شایستگی های کارآفرینانه مدیران در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران است. برای بسترسازی ورود اتاق بازرگانی ایران به سوی تحقق نسل چهارم اتاق های بازرگانی که در سراسر جهان در حال شکل گیری است، توسعه شایستگی های کارآفرینانه مدیران این نهاد تاثیرگذار اقتصادی از اهمیت به سزایی برخوردار است تا اتاق بازرگانی ایران بتواند از ساختار سنتی قدیمی خود خارج شود و همگام با اتاق های بازرگانی جهان در راستای اتاق های بازرگانی ارزش آفرین نسل چهارم حرکت نماید. بنابراین، هدف کلی این پژوهش، طراحی مدل شایستگی های کارآفرینانه مدیران در اتاق بازرگانی ایران است.

روش

روش شناسی مورد استفاده در این پژوهش بر اساس مدل پیشنهادی «پیاز پژوهش» است. بر اساس پیاز دانش، شش لایه این پژوهش به این شرح است: فلسفه این پژوهش، فلسفه تفسیری است که بر اساس تفسیر نظرات ذینفعان اصلی اتاق بازرگانی ایران حاصل شده است. رویکرد پژوهش: برای پیشبرد این پژوهش از رویکرد استقرایی استفاده شده است. راهبرد مورد استفاده در این پژوهش، راهبرد پیمایشی است. روش مورد استفاده پژوهش روش پژوهش کیفی است. افق زمانی پژوهش حاضر از نوع مطالعات مقطعی است. ابزار گردآوری داده های پژوهش حاضر، انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته پژوهش گر با 14 نفر از ذینفعان اصلی اتاق بازرگانی ایران از طریق نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به مرحله اشباع نظری است. همچنین بر اساس تحلیل محتوای داده های گردآوری شده از مصاحبه ها، ابتدا شایستگی های فرعی کدگذاری و در نهایت خوشه های شایستگی طبقه بندی گردیدند.

یافته ها

پس از تحلیل داده ها و تجمیع مفاهیم استخراج شده، در مجموع 40 مولفه به دست آمد که در 8 خوشه شایستگی جای گرفتند. 

نتیجه گیری

پس از تحلیل داده ها و تجمیع مفاهیم استخراج شده، در مجموع 40 مولفه به دست آمد که در 8 خوشه شایستگی جای گرفتند. خوشه های شایستگی شناسایی شده در این پژوهش عبارتند از: شایستگی های ارتباطی، شایستگی های رهبری، شایستگی های تصمیم گیری، شایستگی های تفکر نقادانه، شایستگی های تفکر خلاقانه، شایستگی های تفکر سیستمی، شایستگی های تفکر راهبردی و شایستگی های تفکر طراحی. نوآوری این پژوهش ارائه یک مدل کاربردی در راستای شناسایی، ارزیابی و توسعه شایستگی های کارآفرینانه مدیران در نهادهای عمومی غیردولتی است. نتایج این مطالعه علاوه بر افزایش دانش در حوزه شایستگی های کارآفرینانه مدیران، می تواند در تدوین سیاست های آموزشی و حمایتی در زمینه توسعه شایستگی های کارآفرینانه مدیران در نهادهای عمومی غیردولتی به سیاستگذاران یاری رساند.

زبان:
فارسی
صفحات:
22 تا 42
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2784733