اثر ترکیبی ماساژ و تمرینات قدرتی بر مشکلات عملکردی و شاخص های آسیب اندام تحتانی در سالمندان مبتلا به آرتروز زانو

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

استئوآرتریت زانو یک اختلال دژنراتیو مفصلی شایع است که عمدتا جمعیت مسن را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به اختلالات جسمانی و فرد را در اجرای فعالیت های عملکردی ناتوان می سازد. بنابراین استفاده از برنامه های ورزشی برای کاهش عوارض ناشی از بیماری و بهبود در اجرای فعالیت های عملکردی روزانه ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ترکیبی ماساژ و تمرینات قدرتی بر مشکلات عملکردی و شاخص های آسیب اندام تحتانی در سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو زانو انجام شد.

روش کار

این تحقیق یک کارآزمایی تصادفی سازی و کنترل شده که  شامل 40 مرد سالمند با تشخیص استئوآرتریت زانو زانو انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی در یکی از دو گروه: تجربی (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی ترکیبی از ماساژ درمانی و تمرینات قدرتی و گروه کنترل فقط تمرینات قدرتی را دریافت کردند. تمرینات سه بار در هفته به مدت هشت هفته انجام شد. مشکلات عملکردی با استفاده از شاخص استئوآرتریت دانشگاه های غربی انتاریو و مک مستر (WOMAC) ارزیابی شد، در حالی که شاخص های آسیب اندام تحتانی از طریق اندازه گیری شدت درد، دامنه حرکت (ROM) و قدرت عضلانی ارزیابی شد. تمامی داده‏ها با استفاده از نرم افزار (SPSS 26)، طبیعی بودن توزیع داده‏ها  با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و ارزیابی درون گروهی (پیش آزمون -پس آزمون) از روش آماری t زوجی  استفاده شد.سطح معناداری این پژوهش 05/0 در نظر گرفته شد

یافته ها

نتایج مطالعه حاضر بهبود قابل توجهی را در شاخص های مختلف آسیب اندام تحتانی در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری را در شاخص های دامنه حرکتی زانو (002/0) ، ظرفیت عملکردی (001/0) ، حس عمقی (003/0) ، خم شدن انقباض (001/0) ، بی ثباتی (002/0) ، قدرت ایزومتریک خم کننده ها و اکستانسورهای مفصل زانو و مفصل ران (003/0) ، و همچنین بهبود در تعادل ایستا و پویا (001/0)  نشان داد.

نتیجه گیری

یافته نشان داد که ماساژ درمانی همراه با تمرینات قدرتی روشی موثر برای بهبود مشکلات عملکردی، شاخص های آسیب اندام تحتانی، کاهش شدت درد، افزایش دامنه حرکتی و بهبود قدرت عضلانی می باشد. لذا این روش ترکیبی به دلیل کم هزینه بودن، در دسترس بودن، عدم وجود عوارض و اثر بخشی بیشتر در درمان می تواند به عنوان یک مداخله موثر در کاهش مشکلات عملکردی پیشنهاد می گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
53 تا 68
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2785612