تبیین الگوی نمای معماری با رویکرد توسعه ی میان افزا در بافت فرسوده اراضی شرقی میدان امام خمینی(ره) ارومیه مبتنی بر معماری بومی ارومیه
در هر جامعه ای پیشینه ی تاریخی-فرهنگی جهت حفظ پیوستگی هویتی اهمیت دارد. از این رو بافت های تاریخی وظیفه ی مهمی به دوش دارند. لذا شناخت و حفظ بافت های قدیمی در گرو احیا و بازسازی آن هاست. یکی از بافت های ارزشمند و تاریخی شهر ارومیه در جوار بازار قدیمی آن قرار دارد که طی دهه های گذشته دچار تخریب و دگرگونی شده است. در این پژوهش سعی شده الگوهای طراحی نما با رویکرد توسعه ی میان افزا برای اراضی شرقی میدان امام خمینی(ره) ارائه گردد. بنابراین ضمن مطالعات اسناد و مدارک کتابخانه ای به مشاهده میدانی در بافت های قدیمی همجوار نیز پرداخته شده تا با تجزیه و تحلیل بناهای قدیمی(از قاجار تا پهلوی دوم) بر اساس مولفه و معیارهای توسعه میان افزا در نهایت الگو و چارچوبی برای بازسازی و طراحی در محدوده ی تعریف شده ارائه شود. پژوهش فوق از نوع کاربردی بوده و به شیوه ی توصیفی-تحلیلی همراه با بررسی های میدانی صورت گرفته است.
-
مطالعه تطبیقی ویژگی های معماری توسعه میان افزا (نمونه های موردی مجتمع تجاری-اداری نارون ارومیه و مجتمع ادارای-تجاری ارگ جهان نمای اصفهان)
پرستو عزیزپور میاندوآب *،
نشریه معماری شناسی، بهار 1403