ارکان جهت ساز طرح راهبردی نظام عدالت کیفری ج.ا.ا در پیشگیری از جرم با تاکید بر کاربرد هنر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
هنر به واسطه راهکارهای اثرگذاری که در جهت گیری رفتار فردی و اجتماعی افراد، درمان و بازپروری مجرمان دارد، چنان چه در ارکان نظام عدالت کیفری به خوبی مورد توجه قرار گیرد، می تواند نقش موثری را در پیشگیری از جرم ایفا نماید. این پژوهش با هدف شناسایی ارکان جهت ساز دستگاه عدالت کیفری ج. ا. ا در پیشگیری از جرم با تاکید بر کاربردهای هنر انجام شده است. 
روش
این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به صورت آمیخته انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مرور 32 سند بالادستی و مصاحبه نیمه ساختاریافته با گروه کانونی متشکل از 19 نفر از خبرگان بود که به روش هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی از پرسش نامه محقق ساخته مشتمل بر 5 بخش و 95 گویه استفاده گردید. پایایی پرسش نامه با محاسبه آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی CR (بیشتر از 7/0) و روایی همگرای آن نیز بر اساس شاخص میانگین واریانس استخراج شده (AVE بزرگ تر از 5/0) تایید گردید. جامعه آماری بخش کمی 96 نفر از مدیران سازمان های وابسته به دستگاه عدالت کیفری بود که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردیدند. برای تحلیل داده های کیفی از روش تحلیل محتوای تماتیک و در تحلیل داده های کمی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و PLS از آزمون های آماری مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. 
یافته ها
تحلیل داده های آزمون t (بیشتر از 96/1) و همچنین مقادیر شاخص برازش GOF  (مقدار 537/0 و بیشتر از 3/0) بیانگر آن است که ابعاد و مولفه ها و شاخص های شناسایی شده برای مدل هنر محورانه ارکان جهت ساز معتبر و معنادار می باشند و مدل استخراجی از برازش مناسبی برخوردار است.
نتیجه گیری
نتایج پژوهش نشان می دهد که نظام عدالت کیفری ایران می تواند از فواید درمانی، فرهنگی و اصلاحی هنر در مدل ارکان جهت ساز خود برای نیل به چشم انداز مطلوب در طرح راهبردی پیشگیری از جرم استفاده های کاربردی و مفیدی به عمل آورد..
زبان:
فارسی
صفحات:
81 تا 122
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2788101 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)