تاثیر استفاده طولانی مدت از تلفن همراه هوشمند بر نیمرخ ساختاری نیمه فوقانی بدن و کیفیت زندگی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و اهداف

با توجه به فراگیر شدن روز افزون تلفن همراه هوشمند می توان آن را مسئله مهم در ابعاد زندگی بررسی کرد. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر استفاده طولانی مدت از تلفن همراه هوشمند بر نیمرخ ساختاری نیمه فوقانی بدن و کیفیت زندگی بود.

روش بررسی

در این پژوهش علی-مقایسه ای تعداد 90 دختر و پسر با دامنه سنی 18 تا 30 سال از شهر میاندوآب به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها با استفاده از پرسشنامه اعتیاد به تلفن همراه، به دو گروه 45 نفری کاربر بلندمدت و کاربر کوتاه مدت تقسیم بندی شدند. میزان سر به جلو، شانه گرد، کج گردنی و شانه نابرابر توسط روش عکس برداری، مقدار انحنای کایفوز و لوردوز به وسیله خط کش منعطف و کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه SF-36 ارزیابی شدند.

یافته ها

نتایج نشان داد که بین میزان ناهنجاری های سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز در بین کاربران بلند مدت و کوتاه مدت تفاوت معناداری وجود داشت (0.05 > p). اما بین مولفه های کج گردنی، شانه نابرابر، لوردوز و کیفیت زندگی در دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می شود تا کاربران بلند مدت تلفن همراه به منظور پیشگیری از ناهنجاری های اسکلتی - عضلانی از قبیل کایفوز، سر به جلو و شانه به جلو از تلفن همراه خود در مدت زمان کمتری استفاده نموده و ملاحظات و تمرینات اصلاحی را به منظور پیشگیری از ناهنجاری ها در دستور کار قرار دهند.

زبان:
فارسی
صفحات:
4 تا 12
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2788657