الگوی اطلاعات محور مدیریت انتظامی بحران های امنیتی

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

 در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه، مدیریت اطلاعات[1] واژه ای کلیدی در راهبرد توسعه ای تلقی می شود. مدیریت اطلاعات با تاکید بر دسترسی سریع به اطلاعات دقیق و موثق از رویدادها و وقایع کشور با پشتیبانی فناوری های نوین، جزو الزامات فرایند مدیریت بحران های امنیتی بوده و نقش بسزایی در تحلیل گذشته، شناخت وضع موجود و پیش بینی آینده، شناسایی تهدیدها و الگوها، تصمیم سازی و اتخاذ تدابیر موثر توسط مراجع مدیریتی دارد. هدف اصلی مطالعه حاضر، تبیین راهبرد مدیریت اطلاعات در مدیریت انتظامی بحران های امنیتی مبتنی بر اشراف اطلاعاتی است به نحوی که بتوان با بهره گیری به هنگام از اخبار و اطلاعات دقیق و موثق به سطح مطلوبی از هوشیاری موقعیتی و اشراف اطلاعاتی برای برتری عملیاتی و مدیریت اثربخش بحران به ویژه در حوادث امنیتی بر اساس ماموریت ابلاغ شده از سوی سلسله مراتب دست یافت.

روش شناسی: 

مقاله توصیفی، تحلیلی حاضر با بررسی و تلفیق دو گرایش از حوزه مطالعاتی مدیریت با روش کتابخانه ای و اسنادی و بهره جستن از منابع معتبر علمی و نیز مصاحبه عمیق با خبرگان به رشته تحریر درآمده و روایی صوری و محتوایی الگوی پیشنهادی نیز با استفاده از نظر خبرگان مورد تایید قرار گرفته است. جامعه آماری در این پژوهش خبرگان چندین نهاد اطلاعاتی بودند که براساس نتایج، پاسخ ها پس از 18 مصاحبه به همگرایی رسید.

نتایج و یافته ها

 نگارندگان در فرجام یافته های خود به تبیین نقش 10 اصل اساسی مدیریت اطلاعات مشتمل بر «گردآوری اطلاعات»، «فراوری اطلاعات»، «ذخیره و بازیابی اطلاعات»، «امنیت اطلاعات»، «اتقان اطلاعات و منابع اطلاعاتی»، «مستندسازی»، «تحلیل اطلاعات»، «تصمیم سازی مبتنی بر اطلاعات»، «انتشار اطلاعات حسب تدبیر و ملاحظات حفاظتی» و «بستر فنی» با تاکید بر سه اصول سه گانه (سرعت، دقت و صحت) در عرض مراحل زمانی مدیریت بحران های امنیتی (قبل، حین و پس از بحران) پرداخته که براساس آن سیاست گذاری های انتظامی بحران های امنیتی به صورت اطلاعات محور، راهبری می شوند.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 35
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2790021 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)