تبیین هوشیاری وآمادگی سازمان های اطلاعات، امنیتی مبتنی بر فرامین و منویات فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی)(سال 1368-1402)
نیروهای مسلح به عنوان بازوی پرتوان و بنیان مرصوص تحت ولایت و فرماندهی ولی امر مسلمین به ایفای وظایف و اجرای ماموریت ها می پردازد؛ بنابراین پژوهش کنونی با هدف تبیین هوشیاری و آمادگی سازمان های اطلاعاتی-امنیتی (با تاکید بر یکی از سازمان ها) مبتنی بر فرامین و منویات فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) انجام شده است.
روش شناسی:
جامعه آماری این تحقیق صاحب نظران و کارشناسان یکی از سازمان ها تا رسیدن به اشباع نظری بوده؛ حجم نمونه در این حوزه، مبتنی بر فرمایشات معظم له از سال های 1368 الی 1402 خواهد بود. پژوهش از نظر هدف کاربردی، جزو پژوهش های کیفی با تحلیل مضمون و رویکرد چارچوب پارادایمیک و روابط معنایی در نظریه داده بنیاد اسلامی استفاده شده است.
متن بیانات مقام معظم رهبری شامل 227 فرمان، 549 شاخص، 54 مولفه و درنهایت بر اساس الگوی نهایی تحقیق آقای خنیفر در پنج بعد: (1. عوامل ورودی؛ 2. عوامل پیشران؛ 3. عوامل پسران؛ 4. عوامل فرایندی؛ 5. پیامدها) احصاء گردید. با مداقه و مطالعه در منظومه فکری فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) چنین استنباط می گردد: تقوا برای مراقبت همه جانبه، گسترش اشراف اطلاعاتی، نظارت و ارزیابی، آموزش برای برنامه ریزی دقیق، داشتن هوشیاری و عدم غفلت، شناخت نقاط ضعف و قوت، اظهارآمادگی برای بازدارنده بودن، توانمندی و توانایی، نوآوری و دانش محوری، محاسبه درست، ناکام گذاشتن تحرکات دشمنان، آماده بودن در تمامی سطوح، دشمن شناسی همه جانبه، مدیریت و فرماندهی مطلوب، امنیت و وحدت، رعایت اصول بنیادین سازمان های اطلاعاتی در بیانات ایشان به وضوع قابل فهم و مشهود است.
-
مرور نظام مند پژوهش های صیانت از کارکنان پلیس با روش فرا ترکیب
مجید ایراندوست، علیرضا جزینی*،
نشریه مطالعات راهبردی ناجا، بهار 1403 -
ارکان جهتساز فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در پیشگیری اجتماعی از بزه دیدگی در فضای مجازی
ناصر پیکری، جعفر هزار جریبی*، بهزاد لک،
فصلنامه مطالعات پیشگیری از جرم، بهار 1403