بررسی کیفیت اجرای فرایند پرستاری توسط پرستاران شاغل در بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1399 : یک مطالعه توصیفی مقطعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

فرایند پرستاری چارچوبی برای ارائه مراقبت با کیفیت موثر، هماهنگ و سازمان یافته برای بیماران می باشد. اجرای فرایند پرستاری منجر به ارتقا مراقبت پرستاری و هماهنگی در جهت ارائه ی خدمات پرستاری می شود. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت اجرای فرایند پرستاری توسط پرستاران شاغل در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد.

روش : 

در این مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد 270 پرستار شاغل در بیمارستان شهید بهشتی کاشان با توجه به معیارهای ورود، طی بازه زمانی تقریبا 6 ماه (از آذر 1399 تا اردیبهشت ماه 1400) به روش تصادفی ساده  وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از ابزار محقق ساخته استفاده شد. پس از مرور گسترده متون و کتب مرتبط استخر گویه شامل 30 گویه تهیه شد و وارد مرحله روایی و پایایی گردید. در مرحله روایی، روایی صوری و محتوا با محاسبه CVRوCVI انجام شد که 7 گویه حذف یا ادغام شد و  پایایی ابزار با استفاده از ضریب الفای کرونباخ 94/0 محاسبه شد. سپس ابزار 23 گویه ای در 5 حوزه کلی شناخت، تشخیص، برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی دسته بندی شد. داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 24، در سطح توصیفی شامل میانگین، انحراف استاندارد و فراوانی انجام شد. تجزیه و تحلیل دو متغیره در جهت کشف ارتباط بین متغیر وابسته و متغیرهای دموگرافیک استفاده شد.

یافته ها

نتایج نشان داده میانگین سنی پرستاران 33 سال بود که 9/68% متاهل، 2/62% زن و 90% دارای مدرک دانشگاهی لیسانس،بودند. 2/65 % از پرستاران فرایند پرستاری را در سطح متوسط اجرا کردند. به تفکیک مراحل مختلف فرایند پرستاری 9/61 % پرستاران، مرحله شناخت فرایند پرستاری را در سطح ضعیف اجرا کردند و کیفیت اجرا در مراحل تشخیص پرستاری، برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی در سطح متوسط و به ترتیب 9/45 ، 7/70، 4/64  و 6/62 درصد محاسبه شد.

نتیجه گیری

یافته ها  نشان دادند که علی رغم این که میزان اجرای خوب فرایند پرستاری بسیار پایین بوده ولی بیش از 50 درصد پرستاران مراحل مختلف فرایند پرستاری را در حد متوسط اجرا می کردند. به نظر می رسد، جهت ارتقای کیفیت اجرای فرایند پرستاری باید دانش و عملکرد پرستاران در مرحله شناخت تقویت گردد تا بتوان از این سلاح علمی در ارائه مراقبت پرستاری با کیفیت و ارتقای پیامدهای بیمار بهره جست.

زبان:
فارسی
صفحات:
39 تا 49
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2792248 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)