پیش بینی رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری مالاریا بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در مهاجرین افغان بالای 15 سال ساکن پارسیان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف 

بیماری مالاریا یکی از خطرناک ترین عفونت های انگلی تک یاخته با آمار بالای مرگ و میر و ناخوشی در کشورهای در حال توسعه است. از آنجایی که مالاریا یکی از مسائل بهداشت عمومی، به خصوص در استان هرمزگان و بسیار تاثیرپذیر از مهاجرین بیگانه (پاکستانی و افغانی) است، مطالعه حاضر با هدف پیش بینی رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری مالاریا بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در مهاجرین افغانی بالای 15 سال ساکن پارسیان انجام شد.

روش ها 

این مطالعه مقطعی بر روی 200 مهاجر افغان بالای 15 سال مراجعه کننده به 4 مرکز جامع خدمات سلامت شهرستان پارسیان انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی ساده از لیست پرونده های موجود در سامانه سیب انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون ، رگرسیون خطی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 0/05 تعیین شد. 

یافته ها 

200 نفر در این مطالعه شرکت کردند که میانگین سنی آن ها 8/17±29/26 سال بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد همبستگی مثبت معنی داری بین رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری مالاریا و تمام سازه های مدل وجود دارد. سازه های خودکارآمدی، منافع درک شده و شدت درک شده از پیش بینی کننده های این مدل برای رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری مالاریا در مهاجرین افغان بودند (0/001>P). 

نتیجه گیری

با توجه به نتایج مطالعه پیشنهاد می شود برای بهبود رفتارهای پیشگیری کننده از مالاریا در مهاجرین افغان با تقویت خودکارآمدی، منافع درک شده و شدت درک شده و با استفاده از استراتژی های مناسب برنامه ریزی شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
96 تا 107
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2794961