مقایسه کارآیی دو روش حذف مواد باقیمانده پر کننده کانال ریشه در درمان مجدد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

درمان مجدد غیر جراحی اولین گزینه درمانی بیماری های پری اپیکال مداوم و شکست درمان های مرسوم می باشد. با توجه به ضرورت حذف مناسب گوتاپرکا و سیلرهای بیوسرامیک پر کننده کانال ریشه در موفقیت درمان مجدد، هدف از این مطالعه مقایسه دو تکنیک مبتنی بر اولتراسونیک (X Ultra) و فایل M3 Max  می باشد.

مواد و روش ها

این مطالعه آزمایشگاهی بر روی 36 دندان پرمولر انسانی کشیده شده متناسب با معیارهای ورود (پرمولرهای تک ریشه و تک کانال و مشابه از نظر قطر ریشه، کانال بیضی شکل، فاقد انشعاب و پیچیدگی آناتومیک) انجام شد. جهت بررسی کانال های ریشه و همسان سازی قطر آن ها رادیوگرافی دو بعدی تهیه و سپس با هدف یکسان سازی نمونه ها، تاج دندان ها با دیسک الماسی دو طرفه با سرعت کم برش داده شدند. کانال ها با فایل های روتاری M3 آماده سازی و با تکنیک single cone توسط گوتاپرکا و سیلر بیوسرامیک آبچوره شدند. پس از قرار گرفتن دندان ها به مدت یک هفته در انکوباتور، درمان مجدد ریشه با استفاده از فایل های M3 انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی بر اساس روش فعال سازی مایع شستشو دهنده در سه گروه 12 تایی شامل گروه کنترل (سوزن side-vented به عنوان مبنای مقایسه)، گروه شستشو با دستگاه اولتراسونیک و گروه فعال سازی با M3 Max قرار گرفتند. در ادامه دندان ها به دو نیمه مزیال و دیستال تقسیم و توسط استریومیکروسکوپ و در محیط نرم افزار Image J مساحت نواحی حاوی مواد باقیمانده به مساحت کل ریشه در مقاطع اپیکال، میانی و کرونال مورد بررسی واقع شدند.

یافته ها

نتایج نشان داد در هر سه مقطع بررسی شده درصد مواد باقیمانده در گروه کنترل (10/73±29/83% در مقطع اپیکال، 11/13±19/19% در مقطع میانی و 3/51±6/94% در مقطع کرونال) به طور معنی داری نسبت به گروه Ultra X و M3 Max بیشتر می باشد (0/001>p).

نتیجه گیری

بر اساس نتایج این مطالعه استفاده از تکنیک های اولتراسونیک و M3 Max می تواند به میزان قابل توجهی باعث حذف مواد باقیمانده پر کننده کانال ریشه شده و موفقیت درمان مجدد ریشه را به همراه داشته باشد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
66
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2799564 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)