ارائه الگوی چگونگی پیدایش تصمیم هراسی مدیران دولتی؛ با استفاده از روش داده بنیاد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

ترس و دودلی مدیران درتصمیم گیری ها به پدیده ای به نام تصمیم هراسی ختم می شود که خود، گاهی عواقب خطرناک و غیرقابل جبرانی برای فرد، کارکنان و سازمان خواهد داشت. سازمان ها با شناسایی این پدیده می توانند از عواقب آن بکاهند، هدف این پژوهش ارائه الگوی چگونگی پیدایش پدیده تصمیم هراسی مدیران دستگاه های دولتی و همچنین شناسایی انواع راهکار مقابله با این پدیده در سازمان های دولتی می باشد.

روش تحقیق: 

پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی-اکتشافی و از نوع تحقیقات کیفی است که با استفاده از روش داده بنیاد استفاده شده است. از آنجا که پژوهش حاضر کیفی است روش جمع آوری اطلاعات در آن، مصاحبه های عمیق با مشارکت کنندگان است. برهمین اساس بااستفاده از روش نمونه گیری هدفمند و براساس اصل کفایت نظری، 20 نفر از مدیران دولتی و اساتید مدیریتی به عنوان اعضای نمونه، انتخاب شدند. در این پژوهش به منظور بررسی و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه، از از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی استفاده شده است.

یافته

بر اساس تحلیل متنی مصاحبه ها، فهم وشناخت پدیده تصمیم هراسی، متغیرهای علی، متغیرهای مداخله گر، متغیرهای اثرگذار وپیامدهای مقابله با این پدیده استخراج شده اند. نتایج نشان داد که تغییر فرهنگ سازمانی ، ایجاد ساختارهای منعطف سازمانی، آموزش و توسعه فردی مدیران و حمایت از مدیران و افراد تصمیم ساز می تواند از بروز پدیده تصمیم هراسی جلوگیری کند.

زبان:
فارسی
صفحات:
27 تا 61
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2807631