ارتباط تاب آوری و عوامل مرتبط با سوءمصرف مواد (ATOD) در میان جوانان 18 تا 29 سال: مطالعه مقطعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

یکی از مهمترین پیش بینی کننده های تمایل و اقدام به سوء مصرف مواد میزان تاب آوری افراد است. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین تاب آوری و سوءمصرف مواد (ATOD) در میان جوانان 18 تا 29 سال شهر کرمان در سال 1401 انجام شده است.

روش کار

این مطالعه مقطعی به روش نمونه گیری چند مرحله ای بر روی 407 نفر از جوانان 18 تا 29 سال شهر کرمان از بهار تا زمستان 1401 انجام شد. در هر منطقه شهرداری شهر کرمان پنج آرایشگاه زنانه و پنج آرایشگاه مردانه و همچنین چهار مرکز درمان نگهدارنده با متادون نیز در همان مناطق انتخاب و از آن ها نمونه گیری به عمل آمد. ابزار های اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه های فرم کوتاه مقیاس تاب آوری RS-14، مقیاس تجارب دوران کودکی ACE-8 ، پرسشنامه سنجش سوء مصرف مواد به انضمام متغیرهای زمینه ای بودند که از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شدند.

نتایج

با افزایش سن، جنسیت مرد، سابقه خشونت خانگی و همچنین تحصیلات پایین میزان سوء مصرف مواد و احتمال مراجعه به مراکز درمان نگهدارنده با متادون افزایش می یابد و هرچه میزان تاب آوری بالاتر باشد، شانس سوء مصرف مواد و مراجعه به این مراکز جهت درمان کاهش می یابد(05/0  ≤p).

نتیجه گیری

این یافته ها اهمیت ایجاد برنامه‏های موثر به منظور افزایش تاب آوری برای جوانان را نشان داده که با کاهش خطر سوءمصرف مواد همراه است و از نتایج حاصل از این پژوهش می توان برای برنامه ریزی های مناسب به منظور تنظیم راهکارهای پشتیبانی از سلامت جوانان استفاده کرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
133 تا 146
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2816447