دقت نمونه گیر پایپل در ارزیابی آندومتر

چکیده:
سابقه و هدف
هدف از این مطالعه مقایسه نمونه های بدست آمده و دقت تشخیصی با استفاده از نمونه گیر آندومتر پایپل با دیلاتاسیون و کورتاژ متعارف (D&C) و یا نمونه های هیسترکتومی شده می باشد.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی بر روی 50 بیمار که با شکایت خونریزی رحمی غیر نرمال (AUB) یا نازایی جهت dating آندومتر به بخش زنان بیمارستان امام رضا ارجاع داده شده بودند انجام گرفت. سی و هشت بیمار تحت نمونه گیری آندومتر با پایپل و D&C متعارف در یک جلسه قرار گرفتند در حالی که 12 مورد هیسترکتومی شدند. نمونه گیری توسط یک فرد انجام شد و نمونه ها توسط یک پاتولوژیست بررسی شد و سپس کفایت نمونه و تشخیص هیستولوژیک بررسی گردید.
یافته ها
در 47 مورد از 50 مورد پایپل، نمونه کافی بدست آمد (94%) و تشخیص هیستولوژیک آن در 85% از موارد مشابه با نمونه حاصل از دیلاتاسیون و کورتاژ بود (40 از 47) حساسیت برای dating آندومتر 100% و برای پولیپ آندومتر 40% بود. در میان 7 مورد با تشخیص ناهماهنگ، یک مورد بدخیمی کارسینوم سلول سنگفرشی سرویکس با گسترش به ایسم و سگمان تحتانی بود. در این مورد تشخیص هیستولوژیک با پایپل، آندومتریوم غیر فعال احاطه شده با تکه های لخته بود.
نتیجه گیری
دقت تشخیصی نمونه گیر آندومتر پایپل جهت dating آندومتر بسیار بالا است، اما در رویکرد به AUB، جایگزینی D&C متعارف با پایپل باید با احتیاط صورت گیرد و ترجیحا با سایر روش های تشخیصی تکمیل شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
53
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p323054