ارتباط بین کیفیت DNA اسپرم و میزان موفقیت IVF در زوج های نابارور

چکیده:
زمینه و هدف
امروزه استفاده از تکنیک های کمک باروری (ART) مشکل بسیاری از افرادی که از ناباروری رنج می برند را برطرف نموده است. تکرار سیکل های درمانی، صرف وقت و هزینه نسبتا زیاد درمان، مشکلات احتمالی ناشی از بیهوشی های مکرر، محققین را به سمت یافتن راه هایی برای پیش بینی میزان موفقیت استفاده از هر یک از تکنیک های مورد استفاده برای هر فرد نموده است. بیش از نیمی از موارد ناباروری با علت مردانه می باشند. هرچند آنالیز مایع منی به عنوان یکی از آزمایشات اولیه جهت تشخیص علل قدرت باروری اسپرم ضروری می باشد؛ ولی با این وجود آنالیز اسپرم در درصد قابل توجهی از بیماران قدرت پیش بینی نتایج لقاح را نداشته و استفاده از تست های عملکردی اسپرم در کنار آنالیز مایع منی پیشنهاد می شود. یکی از این تست های عملکردی، بررسی وضعیت DNA دو رشته ای اسپرم می باشد. در این تحقیق ارزش تشخیصی میزان DNA دو رشته ای اسپرم در پیش بینی موفقیت لقاح خارج رحمی (IVF) مورد ارزیابی قرار گرفته است.
روش بررسی
طی این مطالعه 100 مرد نابارور که همسران آنها ناباروری با علت مشخص زنانه نداشتند مورد مطالعه قرار گرفتند. آنالیز استاندارد مایع منی شامل تعداد، تحرک و مورفولوژی اسپرم بر روی نمونه منی انجام شد. آزمایش عملکردی سنجش طبیعی بودن DNA اسپرم به کمک رنگ آمیزیAcridin Orange صورت گرفت و با توجه به طیف رنگی در زیر میکروسکوپ اپی فلورسانس با طول موج nm 490-450 مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرارگرفت. براساس نتایج لقاح، افراد به سه گروه لقاح کمتر از 50% و گروه بیش از 50% و نیز شکست کامل لقاح (TFF) دسته بندی شد. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از آنالیز واریانس یک طرفه و محاسبه ضریب همبستگی و سطح زیر منحنی ROC استفاده شد و مقدار05/p< 0 معنی دار در نظر گرفته شد. به منظور سطح قابل پیش بینی، از منحنیROC استفاده گردید.
نتایج
آنالیز اطلاعات نشان داد که ارتباط معنی داری بین درصد لقاح در IVF و تعداد اسپرم، میزان تحرک آنها وجود نداشت ولی ارتباط آن با تعداد اسپرم دارای حرکت درجا معنی دار بود. در این مطالعه مورفولوژی پس از رنگ آمیزی نمونه ها با روش پاپانیکولا فقط ارتباط معنی داری بین نقایص ناحیه دم و درصد لقاح وجود داشت. آنالیز واریانس میانگین های DNA دو رشته ای افراد با درصد لقاح مساوی یا کمتر از پنجاه درصد و بیشتر از پنجاه درصد و موارد شکست در لقاح نشان می دهد که اختلاف در 05/p< 0 معنی دار است. آنالیز ROC نشان داد که در لقاح 50%، نقطه برش برای طبیعی بودن DNA 25/47% می باشد.
نتیجه گیری
آزمایش های آنالیز مایع منی اگرچه برای تشخیص ناباروری ضروری هستند؛ ولی برای پیش بینی نتایج IVF کافی نیستند. استفاده از آزمایش های عملکردی ارزیابی DNA اسپرم برای پیش بینی میزان موفقیت و یا شکست لقاح در سیکل های ART مفید می باشد. براساس این نتایج در مواردی که میزان اسپرم های دارای DNA طبیعی کمتر از 25/47% باشد میزان موفقیت نتایج لقاح نیز پایین خواهد بود و قبل از شروع سیکل درمانی و تحمیل هزینه به زوج، باید با روش های مناسب کیفیت DNA اسپرم را بهبود بخشید.
زبان:
فارسی
در صفحه:
505
لینک کوتاه:
magiran.com/p331474 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!