بررسی شیوع کلونیزاسیون روده ای انتروکوک مقاوم به وانکومایسین در بیماران بستری بیمارستان نمازی شیراز در سال1383

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
برای بررسی شیوع کلونیزاسیون انتروکوک مقاوم به وانکومایسین یک مطالعه مقطعی در بیمارستان نمازی شیراز طراحی شد.
روش بررسی
در یک مطالعه مقطعی از آذر 82 لغایت تیر 83 از کلیه بیماران بستری در بیمارستان نمازی شیراز (شامل 700 نفر)، نمونه سواب رکتال هر پنج روز یکبار تا زمان ترخیص تهیه شد در مدت مطالعه 1000 نمونه سواب رکتال با شرایط استریل تهیه شد سپس با روشdisk diffusion انتروکوک مقاوم به وانکومایسین شناسایی و سپس با روش رقیق سازی حداقل غلظت مهاری این نتایج تایید شد. اطلاعات مورد نیاز بصورت مصاحبه و مراجعه به پرونده بیماران جمع آوری و پرسشنامه تکمیل گردید. روش آماری تجزیه و تحلیل شامل آزمون مجذور کای بود.
یافته ها
از مجموع 700 بیمار بستری شده در بیمارستان نمازی شیراز در مدت مطالعه 99 نفر (14%) توسط انتروکوک مقاوم به وانکومایسین کلونیزه شدند. همچنین در این مطالعه 23 بیمار که در اول بستری یک آزمایش منفی داشتند در طول مطالعه و طی آزمایشات بعدی انتروکوک مقاوم کسب کردند که یک میزان اکتساب 3 درصدی را در مدت 7 ماهه مطالعه نشان داد. در این مطالعه شیوع انتروکوک مقاوم به وانکومایسین با متغیرهای سن بیمار، بخش بستری، سابقه بستری، سابقه مصرف آنتی بیوتیک، مدت بستری، وجود بیماری زمینه ای و وضعیتهایی چون نوتروپنی، نارسایی کلیه و دیالیز و جراحی ماژور رابطه معنی دار داشت (0.05>p). ولی بین شیوع انتروکوک مقاوم به وانکومایسین و جنسیت بیمار، عاقبت بالینی و وضعیت های زمینه ای چون ضعف ایمنی، کانسر و دیابت رابطه ای یافت نشد (p>0.05).
نتیجه گیری
این مطالعه با توجه به اطلاعات قابل دسترس اولین پژوهش در این مساله در ایران بود و نشان داد که انتروکوک مقاوم به وانکومایسین (VRE) از شیوع بالایی برخوردار است. شیوع بالای این ارگانیسم می تواند نشان دهنده بومی شدن آن در بیمارستان های بزرگ باشد، مساله ای که باید در مطالعات دیگر بررسی شود و در نهایت باید برای این مشکل بیمارستانی مهم استراتژی های مداخله ای صورت گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
51
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p365586