شیوع انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST دربیماران با تشخیص اولیه آنژین صدری ناپایدار بستری دربیمارستان بوعلی اردبیل، 1381

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
بیماری های عروق کرونری قلب از مهم ترین علل مرگ و میر در کشورهای صنعتی و در کشور ایران است. انفارکتوس میوکارد و آنژین صدری ناپایدار جزو سندرم های بالینی درگیری عروق کرونری قلب هستند. با این تفاوت که مرگ و میر ناشی از انفارکتوس میوکارد بیشتر از آنژین صدری ناپایدار است و مراقبت دقیق تر و بیشتری نیاز دارد. افتراق سریع و تشخیص به موقع بیماران دچار انفارکتوس میوکارد از بیماران دچار آنژین صدری ناپایدار نقش بسیار مهمی در درمان موثر و بهبود پیش آگهی در این بیماران دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST در بیماران بستری با تشخیص اولیه آنژین صدری ناپایدار انجام شد.
روش کار
این مطالعه توصیفی- تحلیلی در بیماران بستری با تشخیص اولیه U/A (Unstable Angina) در بیمارستان بوعلی اردبیل طی سال های 1381-1380 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسشنامه (شامل مشخصات دموگرافیک بیماران، علایم بالینی، تغییرات ECG و آزمایشگاهی) جمع آوری شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد و جهت آنالیز از آمار توصیفی و تحلیلی استفاده گردید.
یافته ها
میانگین سنی افراد مورد مطالعه 61 سال و شیوع NSTEMI (Non-ST Elevated Myocardial Infarction) در بیماران با تشخیص اولیه آنژین صدری ناپایدار 23 نفر (22/1%) بود. میانگین سنی بیماران NSTEMI، 60/5 سال و شیوع آن در مردان بیشتر از زنان بود (69/9% درمقابل 30/4%). شایع ترین تغییر ECG دربیماران NSTEMI موج T معکوس و نزول قطعه ST (78/3%) و در بیماران U/A موج T معکوس (60/5%) بود. این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود(p<0/001). 64/7% بیماران NSTEMI و 27/4 % بیماران U/A، درد سینه فوق العاده شدیدی داشتند(p<0/004).
نتیجه گیری
حدود یک پنجم بیمارانی که با U/A بستری می شوند NSTEMI دارند و تغییرات ECG به صورت نزول ST همراه با موج T منفی در این بیماران شایع تر از بیماران با U/A می باشد و شدت علایم بالینی وعوارض نیز شدیدتر از U/A است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
37
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p493514