مقایسه باورهای فراشناختی و مسئولیت پذیری در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری، اختلال اضطراب منتشر و افراد بهنجار

پیام:
چکیده:
هدف
هدف پژوهش حاضر بررسی نقش باورهای مسئولیت پذیری و فراشناختی در اختلال وسواسی- اجباری در صورت کنترل نگرانی و بررسی روابط درونی بین مسئولیت پذیری و باورهای فراشناختی بود.
روش
گروه مورد بررسی 25 بیمار مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری، 25 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب منتشر و 25 فرد بهنجار بودند که به روش نمونه گیری در دسترس از میان مراجعه کنندگان به بیمارستان های روانپزشکی شهر شیراز انتخاب شده بودند. برای اندازه گیری باورهای فراشناختی پاسخ گویان پرسش نامه باورهای فراشناخت-30، برای اندازه گیری باور مسئولیت پذیری پرسش نامه نگرش مسئولیت پذیری و برای اندازه گیری نگرانی، پرسش نامه نگرانی ایالت پنیسلوانیا به کار برده شد. داده ها به کمک روش های آماری تحلیل واریانس یک راهه و چند راهه، تحلیل کوواریانس یک راهه و آزمون های تعقیبی مناسب تحلیل شدند.
یافته ها
نتایج نشان داد که با کنترل مسئولیت پذیری و نگرانی، گروه های وسواسی و اضطراب منتشر در باورهای فراشناختی با گروه بهنجار تفاوت معنی داری دارند (001/0p<)، اما با کنترل باورهای فراشناختی و نگرانی، گروه های وسواسی، اضطراب منتشر و افراد بهنجار در باور مسئولیت پذیری تفاوت معنی داری نداشتند. هم چنین، گروه های وسواسی و اضطراب منتشر به غیر از باور نیاز به کنترل افکار در سایر باورهای فراشناختی باهم تفاوت معنی داری نداشتند.
نتیجه گیری
یافته های بررسی حاضر بیشتر از مفهوم بندی فراشناختی اختلال وسواسی-اجباری حمایت می کند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
6
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p518909 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)