مقایسه آزمایشگاهی دو روش دستی و چرخشی در آماده سازی کانال دندان هایمولر شیری

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
افزایش سهولت در آماده سازی، سرعت کار و حفظ بیشتر شکل اولیه کانال توسط وسایل چرخشی نیکل تیتانیم، در دندان های دایمی از مزایای این گونه وسایل ذکر شده است. هدف از این بررسی، مقایسه زمان آماده سازی و مقدار جابجایی کانال ریشه توسط فایل های دستی (K فایل) و فایل های چرخشی (Hero642) در مولرهای شیری بود.
روش بررسی
30 عدد مولر شیری در این تحقیق تجربی آزمایشگاهی استفاده شد. پس از تهیه حفره دسترسی، نمونه ها به دو گروه 15تایی K فایل و فایل چرخشی (Hero642) تقسیم شدند. پیش از آماده سازی کانال با Kفایل شماره 15 و پس از آن با فایل اپیکال نهایی (MAF) توسط RVG رادیوگرافی تهیه و بر اساس قانون وین انحنای کانال اندازه گیری شد و مقدار جابجایی کانال محاسبه گردید. زمان کار در هر گروه به وسیله کرونومتر اندازه گیری و ثبت گردید، سپس نتایج با آزمون آماری t-test و Mann-Whitney ارزیابی شدند.
یافته ها
میانگین مقدار جابجایی کانال ریشه با استفاده از فایل های چرخشی Hero642 (42/3 درجه) نسبت به روش دستی (33/7 درجه) کمتر و اختلاف آماری در میان دو گروه معنی دار بود (05/0>p). میانگین زمان آماده سازی کانال در روش دستی، (526 ثانیه) و در روش استفاده از فایل های چرخشی (257 ثانیه) بود (001/0>p).
نتیجه گیری
با توجه به زمان آماده سازی کوتاه تر و جابجایی کمتر کانال برای فایل های چرخشی، کاربرد این فایل ها برای آماده سازی کانال ریشه دندان های شیری در روند پالپکتومی پیشنهاد می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
196
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p599622