میزان آگاهی زنان بالای 18 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر اهواز در مورد معاینه شخصی پستان در آبانماه 1383

پیام:
چکیده:
هدف
سرطان پستان شایعترین سرطان را در میان در تمام جهان و از جمله کشور ما می باشد و دومین علت مرگ و میر ناشی از بدخیمی را تشکیل می دهد. در مطالعاتی که تاکنون در ایران انجام شده بسیاری از افراد با سرطان پستان در مراحل پیشرفته بیماری مراجعه می کنند و فاصله زمانی علامت دار شدن افراد و مراجعه به پزشک طولانی می باشد. این موضوع ما را به این فکر انداخت که اگر زنان کشور ما در مورد سرطان پستان و معاینه شخصی پستان1 آگاهی می داشتند نباید چنین اتفاقی می افتاد. در این مطالعه سعی شده میزان آگاهی زنان شهر اهواز در مورد BSE که نشان دهنده پایه ای ترین اطلاعات افراد نسبت به سرطان پستان و روش های تشخیصی زود هنگام آن است مورد ارزیابی قرار گیرد.
روش بررسی
مطالعه به روش مقطعی توصیفی و نمونه گیری به روش تصادفی انجام شد. 400 نفر از زنان مراجعه کننده به 10 مرکز بهداشت شهری در مناطق مختلف شهر اهواز به پرسش های موجود در پرسشنامه ای که شامل 14 مورد بود پاسخ دادند و بعد از جمع آوری پرسشنامه ها اطلاعات موجود در آنها توسط نرم افراز SPSS به روش کای 2 مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته ها
3/32درصد افراد مورد پژوهش هیچ آگاهی در مورد BSE نداشتند، 8/41درصد از آنها آگاهی در سطح پایین و 26درصد آگاهی در سطح بالا داشتند. بین سن، سطح درآمد، سطح تحصیلات و میزان آگاهی ارتباط قوی وجود داشت. اما تاهل ارتباطی با میزان آگاهی نداشت. افرادی که به صورت منظم به مراکز بهداشتی مراجعه می کردند و آنهایی که در مورد BSE آموزش دیده بودند آگاهی بالاتری داشتند، اما سابقه خانوادگی سرطان پستان و یا سابقه شخصی بیماری پستان روی افزایش میزان آگاهی افراد تاثیری نگذاشته بود.
بحث: اکثریت زنان شهر اهوازی در مورد BSE اصلا آگاهی نداشتند و یا این که آگاهی آنها در سطح پایین بود و این نشان دهنده عدم وجود یک برنامه غربالگری جامع و اجرای آن در مورد سرطان پستان در منطقه ما می باشد امید می رود با ایجاد و اجرای طرح های وسیع آموزشی و ترغیب زنان به BSE منظم و تشخیص زودرس این بیماری از مرگ و میر و عوارض وابسته به سرطان پستان در جامعه کاسته شود
زبان:
فارسی
در صفحه:
502
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p611818