تغییرات اندکس کسر جهشی ناشی از عوارض قلبی داروی میتوکسانترون در درمان بیماران با نوع ثانویه پیش رونده مولتیپل اسکلروزیس

پیام:
چکیده:
مقدمه
مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایع ترین اختلالات عصبی در بالغین جوان است که یکی از اتواع آن نوع پیش رونده ی ثانویه است. از بین این داروهای جدید مولتیپل اسکلروزیس، میتوکسانترون که دارویی ایمونوساپرسیو و سیتوتوکسیک است نظر محققین را به خود جلب نموده است، اما تجربیات حاصل از درمان سرطان با این دارو نشان داده است که این دارو دارای عوارض خونی، قلبی و کبدی می باشد. عوارض قلبی این دارو شامل نارسایی قلبی وکاهش اندکس کسر جهشی میباشد که میزان آن مورد اختلاف است.
هدف
تعیین تغییرات اندکس کسر جهشی ناشی از میتوکسانترون در درمان بیماران با نوع ثانویه پیش رونده ی مولتیپل اسکلروزیس.
مواد و روش ها
44 بیمار مبتلا به نوع ثانویه ی پیش رونده ی مولتیپل اسکلروزیس در صورتی که هر گونه بیماری قلبی، کبدی یا خونی نداشته، باردار نبوده و یا تحت درمان با داروهای ایمونوساپرسیو دیگر قرار نداشته باشند، وارد مطالعه شدند و هر 3 ماه یک بار دوز mg/m212 داروی میتوکسانترون را به صورت وریدی دریافت نمودند (مجموعا 8 تزریق). قبل از هر تزریق بیماران تحت اکوکاردیوگرافی قرار گرفته و میزان اندکس کسر جهشی آن ها ثبت می گردید. در صورتی که این اندکس زیر50 درصد بود تزریق انجام نمی شد و به بیمار 2 تا 6 ماه فرصت داده می شد و سپس اکوکاردیوگرافی تکرار میشد. اکوکاردیوگرافی ها در روز تزریق دارو یا روز قبل از آن انجام می شد و در صورت نیاز، تکرار اکوکاردیوگرافی نیز در شرایط مشابه انجام می گردید، ضمنا جهت حداقل رساندن میزان خطا، هراکوکاردیوگرافی، در دو نوبت صورت می گرفت.
نتایج
از 44 بیمار مورد بررسی (20 نفر مرد و 24 نفر زن) در طول درمان 4 بیمار دچار کاهش اندکس کسرجهشی به زیر 50 درصد شدند که بعد از 2 تا 6 ماه به تاخیر انداختن تزریق و انجام اکوکاردیوگرافی مجدد، این حالت برطرف گردید. در مجموع پس از انجام مطالعات آماری مشخص شد که این دارو باعث کاهش معنی داری در اندکس کسر جهشی در طی 8ماه تزریق دارو نشده است. میزان کسر جهشی در دو جنس اختلاف آماری واضحی نداشت. میانگین کسر جهشی در طول 8 ماه به طور واضحی سقوط نشان نداد.
نتیجه گیری
میتوکسانترن در10درصد بیماران باعث کاهش کسر جهشی قلب شد که قابل برگشت بوده و کلا در بیماری مالتیپل اسکلروزیس فواید این دارو از مضرات آن بیشتر است.
زبان:
فارسی
صفحات:
105 تا 110
لینک کوتاه:
magiran.com/p651305 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!