بررسی اعضای خانواده و اطرافیان بیماران مبتلا به تب مالت به روش الایزا و کشف موارد بیماری در اطرافیان

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
ابتلا به بروسلوز حاد در میان اعضای خانواده بیماران مبتلا به بروسلوز گزارش شده است. این مطالعه به منظور بررسی اعضای خانواده و اطرافیان بیماران مبتلا به بروسلوز حاد به روش بیماریابی، و شناخت موارد جدید و ناشناخته بیماری در آنها انجام پذیرفت.
مواد و روش ها
این پژوهش توصیفی، با تکنیک مصاحبه- مشاهده ای و بر روی اطرافیان و اعضای خانواده بیماران مبتلا به بروسلوز حاد در استان های تهران و لرستان در سال های 1385 الی 1387 انجام پذیرفت. از بیماران و اطرافیان وی، 5 میلی لیتر خون وریدی اخذ و نمونه ها با استفاده از کیت های الایزا (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay; ELISA) از نظر بروسلا بررسی شدند
یافته ها
36 بیمار مبتلا به بروسلوز با میانگین تعداد اطرافیان در تماس 2±4 و 117 نفر از اطرافیان آنان (59 مرد و 58 زن) بررسی شدند. تیترهای مثبت آنتی بادی های سرمی IgM، IgG و IgA، به ترتیب در 7 (6%)، 25 (5/21%) و 31 (5/26%) نفر از اطرافیان بیماران به دست آمد. میزان شیوع مثبت بودن حضور آنتی بادی در سرم اطرافیان بیماران، 2/34% (40نفر) بود. 38 نفر از اطرافیان (5/32%)، علایم بالینی مختلفی نشان دادند. در بین 40 نفر از اطرافیان با سرم مثبت، 14 نفر (35%) شکالیت بالینی داشته ولی در مقابل از بین 77 نفر از اطرافیان سرم منفی، 24 نفر (31%) شکایت بالینی داشتند. رابطه معنی دار آماری بین مثبت بودن حضور آنتی بادی در سرم افراد فوق با شکایت بالینی وجود نداشت.
نتیجه گیری
با توجه به شیوع بالای سرولوژی مثبت و افراد علامت دار در میان اطرافیان بیماران مبتلا به بروسلوز در این مطالعه، به نظر می رسد اعضای خانواده بیماران مبتلا به بروسلوز، تنها گروه پرخطر نبوده و بیماریابی در سایر اطرافیان بیماران منجمله همکاران آنان نیز ضروری است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
73
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p687948