درمان پوسیدگی های زودرس دندانهای شیری قدامی در کودکان: مروری بر مقالات
ترمیم پوسیدگی های زودرس دندانهای قدامی که در کودکان به شدت تخریب شده اند، یکی از چالش برانگیزترین درمانها برای دندانپزشک می باشد. به همین منظور هدف از این مطالعه گردآوری روش هایی است که به طور کلی برای درمان دندانهای قدامی شیری فک بالا در بیماران مبتلا به پوسیدگی های زودرس انجام شده و همچنین تعیین میزان موفقیت و شکست این روش ها در مطالعات انجام شده می باشد.
مقالات مورد بررسی با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Medline، Cochrane Library، Google scholar، Iran Medex، Scopus، Embase و Science Citation Index در فاصله سالهای 1990- 2009 و همچنین مجلات معتبر داخلی که در این زمینه وجود داشت با کلمات کلیدی Bottle Caries، Early Childhood Caries، Treatment of nursing caries، Children caries گردآوری گردید.
در دندانهای شیری قدامی به شدت تخریب شده برای ایجاد گیر داخل کانال از کامپوزیت رزینی، فایبرهای تقویت شده، فایبر گلاس، Threated post، Nickle chronium cast post with macroretentive element و پست های بیولوژیک استفاده شده است. همچنین برای ترمیم تاج دندانهای قدامی شیری پوسیده مواد و روش های متفاوتی از قبیل روش ترمیم آتروماتیک، تکنیک ساندویچ، روکشهای استنلس استیل، روکشهای Open Face، روکشهای استنلس استیل پری ونیر، روکشهای بیکربنات، روکش رزین کامپوزیت، ترمیمه ترمیم آتروماتیک، تکنیک ساندویچ، روکشهای استنلس استیل ای بیولوژیک و روکشهای سلولوییدی استفاده شده است.
روش های متفاوتی برای درمان دندانهای قدامی شیری پوسیده وجود دارد و دندانپزشک هنگام ارائه روش های درمانی باید نگرش و عقیده والدین و اهمیت آنها به زیبایی و فانکشن را علاوه بر اندازه پوسیدگی، خطر پوسیدگی، امکان ایزولاسیون مناسب، سن و همکاری بیمار را مدنظر قرار دهد.