تاثیرات وزن، جنس و تعداد حاملگی ها بر میزان زاویه لوردوز کامل و سگمنتال کمری و کمردرد افراد
نویسنده:
چکیده:
مقدمه
ستون فقرات بخش بسیار مهمی از چارچوب اسکلتی بدن انسان است و نقش اصلی را در حفظ راستای بدن ایفا می کند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیرات وزن، جنس و تعداد حاملگی ها بر روی لوردوز کامل و سگمنتال کمری افراد بود.
مواد و روش ها
برای این منظور 75 نفر (41 مرد و 34 زن) با دامنه سنی 62-18 سال بدون هیچ گونه سابقه جراحی انتخاب شدند. اندازه گیری لوردوز کامل و سگمنتال با گرفتن رادیوگرافی از نمای جانبی ستون مهره ها در حالت ایستاده و با استفاده از روش Cobb انجام شد. متغیرهایی مانند جنس، قد، وزن، سن، شاخص توده بدنی (BMI) و تعداد زایمان آزمودنی ها بر روی برگه اطلاعات آن ها ثبت شد. برای روش های آماری از آزمون های ANOVA، آزمون تعقیبی توکی (Tokey) و آزمون t استفاده گردید (05/0 =P).
یافته ها
لوردوز کمری کامل در مردان 50 درجه و در زنان 54 درجه است و لوردوز سگمنتال کمر 2L-1L (مردان 3، زنان 5)، 3L-2L (مردان 7، زنان 5/8)، 4L-3L (مردان 9، زنان 10)، 5L-4L (مردان 12، زنان 5/14) و 1S-5L (مردان 22، زنان 5/18) می باشد. همچنین اضافه وزن در زنان تاثیر بیشتری در لوردوز مهره های بالای کمری نسبت به افراد با وزن عادی گذاشته بود.بحث: اضافه وزن، جنس و زایمان مکرر بر روی لوردوز کامل و سگمنتال کمری افراد موثر است. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که با افزایش تعداد حاملگی، لوردوز کمر افزایش می یابد.
کلیدواژگان:
ستون فقرات ، چاقی ، لوردوز ، حاملگی
زبان:
فارسی
در صفحه:
137
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p737175