جداسازی، شناسایی و اندازه گیری افلاتوکسین متصل به آلبومین در سرم رات های تیمار شده با افلاتوکسین B1
نویسنده:
چکیده:
زمینه و هدف
افلاتوکسینها و به خصوص افلاتوکسین B1، اثرات مرگ بار و جبران ناپذیری روی سلامت انسان و حیوانات دارند. هدف از انجام این تحقیق، ارایه یک روش حساس، اختصاصی و نسبتا سریع برای جداسازی، شناسایی و اندازهگیری افلاتوکسین متصل به آلبومین در سرم میباشد.مواد و روشها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی سه گروه رات انتخاب و به عنوان کنترل مثبت (تیمار شده با افلاتوکسین (B1، منفی (بدون تیمار خاص) و استاندارد (تیمار شده با افلاتوکسین B1 رادیواکتیو) مورد استفاده قرار گرفتند. پس از خونگیری از راتها، سرم خون و سپس آلبومین سرم جداسازی شد. آلبومین توسط پروناز هیدرولیز گردید و در نهایت افلاتوکسین جدا شده از آلبومین به سیستم کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا تزریق و با آشکارگر فلورسانس مورد شناسایی و اندازهگیری قرار گرفت.
یافته ها: به کمک الکتروفورز روی ژل پلی اکریلامید نشان داده شد که آلبومین جدا شده از سرم کاملا خالص میباشد. در روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، کمترین میزان اندازهگیری برای افلاتوکسین متصل به آلبومین 60 پیکوگرم در میلیلیتر تعیین گردید. میانگین میزان افلاتوکسین در سرم راتهای کنترل مثبت، 2/19 نانوگرم بر میلیگرم آلبومین محاسبه شد. طی آزمایشات درون-سنجشی و بین سنجشی تکرار پذیری بسیار خوبی برای این روش مشاهده گردید.
نتیجه گیری
میزان افلاتوکسین متصل به آلبومین با میزان دریافت افلاتوکسین متناسب است. این تحقیق با استفاده از نمونه سرم رات طراحی شده اما از آنجایی که آلبومین هیدرولیز شده و از افلاتوکسین جدا میشود روش فوق قابل استفاده برای اندازهگیری افلاتوکسین متصل به آلبومین در نمونه سرم انسانی نیز میباشد.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
در صفحه:
44
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p800434
سامانه نویسندگان
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
Investigating the Potential of Curcumin in Reducing Liver Fibrosis via Inhibition of TGF-β1 Gene Expression
Reyhane Ebrahimi, *
Journal of Pathobiology Reaearch, Spring 2024 -
بررسی عملکرد میکروارگانیسم خاکزی مولد آنزیم ارگانوفسفات هیدرولاز درسم زدایی ترکیبات ارگانوفسفره (دیازینون) و ارزیابی خواص کینتیکی آن
محمد حاجی ابوالحسنی*،
مجله پژوهش های سلولی مولکولی (زیست شناسی ایران)، بهار 1401