نقش روحانیت و روشنفکران دینی در تغییر نگرش عمومی مردم
نویسنده:
چکیده:
با وجود اینکه نهضت حسینی ماهیتی سیاسی و حماسی داشت، در طول تاریخ، ابعاد حماسی و سیاسی آن در میان شیعیان کم رنگ یا به عبارتی دچار تحریف و انحراف شد، به گونه ای که به یک فرهنگ مصیبت زده و عزلت نشین مبدل گشت، ولی در روند انقلاب اسلامی، نگرش عمومی مردم ایران به نهضت حسینی تغییر کرد و تبدیل به یک فرهنگ حماسی و سیاسی شد. در این میان، نقش متفکران دینی به ویژه روحانیت شیعه بسیار مهم و اساسی بود. مقاله حاضر، به چگونگی فعالیت روحانیت و متفکران مذهبی در این تغییر نگرش می پردازد و با بررسی ادبیات متفکران روحانی و روشنفکران دینی انقلاب اسلامی درباره نهضت حسینی، می کوشد تا میزان تاثیر این روشنفکران دینی را در فرهنگ عاشورا و نگرش مردم نسبت به نهضت حسینی و فلسفه عزاداری نشان دهد. در نهایت نیز به آثار این تغییر نگرش در رفتار و شعارهای مردم، اشاره کوتاهی خواهد کرد.
برای تبیین این تغییر نگرش، کوشیده ایم تا از نظریه هاولند نیز که از انواع نظریه های محرک پاسخ در روان شناسی اجتماعی است، استفاده کنیم.
برای تبیین این تغییر نگرش، کوشیده ایم تا از نظریه هاولند نیز که از انواع نظریه های محرک پاسخ در روان شناسی اجتماعی است، استفاده کنیم.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
انتشار در:
در صفحه:
11
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p827669
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
ظرفیت های تمدنی جهان اسلام
*
نشریه زبان و فرهنگ ملل، پاییز و زمستان 1401 -
بررسی ظرفیت های زبان و ادبیات فارسی در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای
*
نشریه زبان و فرهنگ ملل، بهار و تابستان 1401