اختلالات خواب و عوامل مؤثر بر آن در پرستاران

پیام:
چکیده:
مقدمه
ریسک فاکتور های بسیاری در شغل پرستاری برای ابتلا به اختلالات خواب وجود دارد. اختلال خواب در پرستاران از دو جنبه مهم است: تاثیر اختلال خواب روی ایمنی و سلامت بیمار و پرستار و تاثیر ریسک فاکتورهای شغل پرستاری روی ابتلا به اختلال خواب و عوارض آن.
روش بررسی
ما برای سنجش بی خوابی از پرسشنامه Impairment Index Sleep، برای سنجش خواب آلودگی مفرط روزانه از پرسشنامهEpworth sleepiness scale و برای سنجش سندرم وقفه تنفسی حین خواب از روش Martinez استفاده کرده و اختلال خواب را با وجود insomnia یاHypersomnolaence تعریف کردیم. این مطالعه روی 190 نفر از پرستاران غیر طرحی بخشهای درمانی بیمارستان امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
یافته ها
شیوع اختلال خواب، بی خوابی، خواب آلودگی مفرط طی روز، سندرم وقفه تنفس حین خواب ونارکولپسی 8/83%، 5/81%، 1/33%،1/12% و 7/3% بدست آمد. با وجود معنی دار بودن در t-test، در مدل چند متغیره شیفت کاری فقط روی شیوع اختلال خواب موثر بود.
نتیجه گیری
در این مطالعه شیوع انواع مهم اختلالات خواب با استفاده از روش های استاندارد در پرستاران تعیین شد. برای درک علت عدم تاثیر بسیاری از عوامل خطر ذکر شده در منابع معتبر، روی اختلال خواب در پرستاران ایرانی، توصیه می شود یک مطالعه برای مقایسه نوع فعالیت کاری و تعریف شغلی پرستاران در ایران و جوامع غربی انجام شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
20 تا 23
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p871247 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)