تستوسترون، گلوبولین متصل شونده به هورمون های جنسی، هورمون محرک تیروئید، پرولاکتین و شاخص های سندرم متابولیک، مطالعه ی مبتنی بر جمعیت روی زنان سنین باروری ساکن مناطق شهری چهار استان منتخب کشور

پیام:
چکیده:
مقدمه
تفاوت شیوع بیماری های متابولیک و قلبی عروقی در زنان و مردان می تواند ناشی از اختلاف الگوی هورمونی آن ها باشد. بنابراین، پژوهش حاضر به بررسی ارتباط بین شاخص های سندرم متابولیک با الگوی هورمونی در جمعیت زنان سنین باروری پرداخته شد.
مواد و روش ها
از بین 1126 زن غیر یائسه ی 45-18 ساله ای که به روش خوشه ایچند مرحله ای از بین زنان مناطق شهری 4 استان منتخب کشور(گلستان، هرمزگان، کرمانشاه، قزوین) انتخاب شده بودند، 423 زن فاقد اختلال هورمونی برای بررسی حاضر در نظر گرفته شدند. افراد تحت معاینه های بالینی و بررسی شاخص های تن سنجی، بیوشیمیایی و هورمونی قرار گرفتند. ارتباط شاخص های سندرم متابولیک با هورمون ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون یا اسپیرمن و رگرسیون لجستیک بررسی شد.
یافته ها
یافته های مقایسه ی شاخص های سندرم متابولیک در چارک های اول و چهارم نشان داد که فشارخون دیاستولی، قند خون ناشتا، دور کمر و کلسترول HDL به طور معنی داری بین چارک اول و چهارم غلظت هورمون محرک تیروئید اختلاف دارند. هم چنین، قندخون ناشتا و دور کمر در دو چارک اول و چهارم با گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی (SHBG) تفاوت معنی داری را نشان داد. چاقی مرکزی با سطح کاهش یافته SHBG ارتباط داشت و این ارتباط حتی بعد از همسان سازی برای سن و نمایه ی توده ی بدن نیز مشاهده گردید.
نتیجه گیری
تغییر در سطح هورمون ها حتی در محدوده ی طبیعی می تواند با شاخص سندرم متابولیک و خطرات قلبی عروقی ارتباط داشته باشد، بنابراین نیازمند توجه ویژه به منظور شناسایی افراد در معرض خطر می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
32
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p990662 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)