فهرست مطالب
فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال یازدهم شماره 36 (تابستان 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/06/19
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 1-16عزت نفس یکی از مباحث مهم روان شناختی و روان درمانی هست و عوامل زیادی از قبیل کیفیت روابط والدین و انگیزه پیشرفت در آن تاثیر می گذارند. هدف این پژوهش بررسی اثرات مستقیم و غیرمستقیم کیفیت روابط والدین (پدر و مادر)، انگیزه پیشرفت و انگیزه تحصیلی بر عزت نفس دانش آموزان هست. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی در پایه ششم شهر تهران در سال 1393 بودند که تعداد 247 نفر از دانش آموزان شهرستان شهریار تهران با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. نتایج نشان داد که کیفیت زندگی والدین و انگیزه پیشرفت و همچنین انگیزه تحصیلی به عنوان متغیر میانجی بر عزت نفس دانش آموزان تاثیر داشته است (01/ 0> p). با توجه به یافته های این پژوهش می توان چنین نتیجه گیری کرد که کیفیت روابط والدین و انگیزه پیشرفت و همچنین داشتن انگیزه تحصیلی باعث افزایش عزت نفس دانش آموزان شده و به طورکلی مدل پژوهش تایید می شود.
کلیدواژگان: انگیزه تحصیلی، انگیزه پیشرفت، کیفیت روابط والدین، عزت نفس، دانش آموزان -
صفحات 17-38تحقیقات تا به امروز حاکی از وقوع قلدری در هر مدرسه ای با درجات و شدت های متفاوت است که باعث آسیب جسمی و روان شناختی فرد قلدری کننده و قربانی می شود؛ لذا هدف این پژوهش بررسی شیوع قلدری در مدارس راهنمایی روستاهای شهرستان زنجان می باشد. نمونه این پژوهش به وسیله روش نمونه گیری در دسترس از 4 مدرسه انتخاب گردید و با استفاده از پرسشنامه قلدری النا بوکلیرو و مارسلو داربو (1991)، 132 پرسشنامه کامل جمع آوری شد. نتایج پژوهش نشان داد که حدود 80% دانش آموزان معتقد به وجود قلدری، 40.9% دانش آموزان به عنوان شاهد قلدری، 33.3 % قربانی قلدری و 9.8% به عنوان قلدر و 16% آنان ترکیبی از این حالات را تجربه می کنند. نتایج پژوهش بیانگر این بود که 57% موارد قلدری از نوع قلدری کلامی، 40% از نوع فیزیکی و 2.56% از نوع اجتماعی/رابطه ای اتفاق می افتد. واکنش حدود 57% دانش آموزان به قلدری، تقویت کننده آن و تنها کمتر از 29% دانش آموزان واکنش های مبتنی بر عدم حمایت و تشویق قلدری نشان داده اند. همچنین نتایج نشان داد که به هنگام وقوع قلدری اقدامات مسئولین مدرسه در 70% موارد موجب تقویت و در 28.8% موارد موجب کاهش قلدری در مدارس می شود. با توجه به آسیب های جسمی و روان شناختی و زمینه سازی قلدری برای آسیب روانی-اجتماعی در دانش آموزان و با توجه به اهمیت مدرسه هم به لحاظ وقوع و هم به لحاظ کنترل و پیشگیری قلدری می توان با اجرای سیاست های مشخص، ارایه آموزشهای مناسب و اجرایی و برنامه های پیشگیری و مداخله مناسب در مدارس کشور از وقوع و ایجاد پیامدهای آسیب زا جلوگیری کرد.
کلیدواژگان: قلدری، مدارس، دانش آموزان، شیوع، ایران -
صفحات 39-56هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر گرایش ها آسیب زای عاطفی دانش آموزان پسر (پایه ی اول دبیرستان) با جنس مخالف برافت تحصیلی آن ها هست. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان پایه ی اول دبیرستان های پسر شهر مرند در سال 93- 1392 است که از این جامعه آماری تعداد 60 نفر (30 نفر بدون گرایش عاطفی و 30 نفر دارای گرایش عاطفی) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در پژوهش شرکت داده شد. روش پژوهش توصیفی و از نوع علی- مقایسه ای (پس رویدادی) هست. ابزار جمع آوری داده ها شامل؛ معدل (پیشرفت تحصیلی) دانش آموزان در دروس ریاضی، زبان انگلیسی و علوم زیستی و بهداشت و پرونده های مشاوره ای بوده است که از طریق دفتر مشاوره تهیه شده است. برای تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از روش های آمار توصیفی (درصد، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی t مستقل جهت مقایسه گروه ها استفاده شده است. نتایج حاصله از تحقیق نشان داد؛ میانگین نمرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارای گرایش عاطفی (1/ 27) کمتر از میانگین نمرات پیشرفت تحصیلی (7/ 54) دانش آموزانی است که دارای گرایش عاطفی به جنس مخالف ندارند. درعین حال هرچقدر گرایش ها آسیب زای عاطفی دانش آموزان پسر (پایه ی اول دبیرستان) با جنس مخالف بیشتر بوده بر افت تحصیلی آن ها (در دروس ریاضی، علوم زیستی و بهداشت و زبان انگلیسی) افزوده شده است.
کلیدواژگان: گرایش ها آسیب، دانش آموز پسر، افت تحصیلی -
صفحات 57-75هدف از پژوهش حاضر بررسی و شناسایی سهم هر یک از متغیر های انواع جهت گیری هدف و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی در پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود. پژوهش حاضر از نوع مقطعی بوده و رویکرد توصیفی از نوع همبستگی هست. جامعه ی آماری در این پژوهش عبارت است از کلیه ی دانش آموزان سال اول دبیرستان های پسرانه و دخترانه در شهر رشت که در سال تحصیلی 93- 1392 به تحصیل اشتغال داشتند. از بین دانش آموزان 364 نفر (208پسر و 156دختر) با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای و با توجه به حجم جامعه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه ی راهبردهای یادگیری پینتریچ و دی گرو، پرسش نامه ی سنجش جهت گیری های هدف الیوت و مک گریگور بود. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از تحلیل رگرسیون چندمتغیره با استفاده از برنامه ی کامپیوتری SPSS استفاده شد. نتایج موید این مطلب است که متغیرهای راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و جهت گیری هدف تسلطی به صورت مثبت و جهت گیری هدف عملکردی به صورت منفی پیش بینی کننده های معناداری برای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بوده و سهم راهبردهای یادگیری خودتنظیمی در این زمینه بیش از سایر متغیرها است.
کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، جهت گیری هدف، خودتنظیمی، دانش آموزان -
صفحات 79-120پیشرفت و توسعه جوامع در گروه نوع و چگونگی فعالیت هایی است که در دانشگاه ها انجام می شود. اساتید نقش اساسی در پیشرفت دانشگاه ها و در نهایت توسعه و پیشرفت جوامع دارند. مطالعه انگیزش اساتید، چرایی رفتار و عوامل موثر بر آن می تواند بر ارتقاء عملکرد و پیشرفت نظام آموزشی بسیار اثر گذار باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ساختار عاملی مقیاس انگیزش وظایف شغلی اساتید به اجرا در آمد. این پژوهش از نوع توصیف- مقطعی است. نمونه پژوهش شامل 268 نفر از اساتید دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز بودند که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان از حضور تمام عوامل مقیاس در جامعه مورد مطالعه داشت و تحلیل عاملی تاییدی نیز حاکی از برازش مطلوب با داده ها بود. ضریب آلفای کرونباخ نیز نشان داد که مقیاس انگیزش وظایف شغلی اساتید از پایایی قابل قبولی برخوردار است. بالاخره نتایج این پژوهش نشان داد به لحاظ روایی همزمان بین مولفه های انگیزش وظایف شغلی اساتید و خودکارآمدی رابطه مثب دارد و با فرسودگی شغلی رابطه منفی دارد. پژوهش حاضر مفهوم تازه ای از انگیزش را به همراه ابزار سنجش آن در نظام آموزش عالی فراهم نمود.
کلیدواژگان: انگیزش وظایف شغلی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی -
صفحات 111-139پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخلات چند بعدی انگیز شی- شناختی بر ارزش تکلیف، جهت گیری هدف تبحری و خودکار آمدی تحصیلی صورت پذیرفته است. روش این پژوهش شبه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دختر پایه اول متوسطه اول روزانه در شهر سمنان در سال تحصیلی 94-93 بودند. تعداد 34 نفر از دانش آموزان با استفاده از شیوه نمونه گیری در دسترس، از دو مدرسه متفاوت انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش جایگزین شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه راهبردهای انگیز شی برای یادگیری پنتریچ و دی گروت را تکمیل کردند. فرضیه ها با مدل تحلیل کوواریانس تک متغیری آزمون شدند. یافته ها حاکی از اثربخشی مداخله چندبعدی شناختی – انگیزشی بر مولفه های جهت گیری هدف درونی و خودکارآمدی دانش آموزان گروه آزمایش بود، اما تفاوت بین دو گروه کنترل و آزمایش در مولفه ارزش تکلیف معنی دار نبود.مداخلات چند بعدی انگیزشی – شناختی منجر به افزایش مولفه خودکارآمدی و شکل گیری مولفه جهت گیری هدف درونی در دانش آموزان می شود.
کلیدواژگان: مداخلات انگیزشی، شناختی، ارزش تکلیف، جهت گیری هدف تبحری، خودکارآمدی -
صفحه 131پژوهش حاضر باهدف مطالعه نقش هوش سازمانی برای پیش بردن دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور تهران، به سوی ویژگی های یک سازمان یادگیرنده انجام شد. این جستار توصیفی ازنظر هدف کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان دانشگاه شهید عباسپور بالغ بر 180 نفر در سال تحصیلی 93-92 حجم نمونه طبقه ای نسبتی، 123 نفر بوده است. از دو پرسشنامه سازمان یادگیرنده مارسیک و واتکینز و پرسشنامه هوش سازمانی کارل آلبرخت، با ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 0.944 و 0.949 استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که بین میزان هوش سازمانی و ویژگی های سازمان یادگیرنده رابطه ی مثبت و معنادار 0.57 وجود دارد. همچنین بر اساس آزمون رگرسیون خطی چندگانه مشخص گردید از بین هفت مولفه هوش سازمانی، تنها دو متغیر سرنوشت مشترک و فشار عملکرد، قادر به پیش بینی متغیر سازمان یادگیرنده می باشند.
کلیدواژگان: دانشگاه، هوش سازمانی، سازمان یادگیرنده -
صفحات 151-187هدف از انجام پژوهش بررسی اثربخشی برنامه آموزشی مبتنی بر نظریه گاردنر بر عملکرد هوش های چندگانه دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده گردید. بدین منظور از بین دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی شهر اصفهان در سال تحصیلی 90-91 تعداد 30 نفر با روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه هوش چندگانه گاردنر که روایی و اعتبار آن نیز مورد تایید قرارگرفته است، استفاده شد. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که برنامه آموزشی مبتنی بر نظریه گاردنر بر میزان نمرات هوش تجسمی – فضایی، هوش کلامی- زبانی، هوش موسیقایی- موزون، هوش جنبشی- بدنی، هوش درون فردی به جز هوش برون فردی و هوش منطقی-ریاضی، دانش آموزان شرکت کننده در پس آزمون گروه آزمایشی تاثیر مثبت داشته است (P<0/01)؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که برنامه آموزشی مبتنی بر نظریه گاردنر می تواند به عنوان یک روش مداخله ای مفید، جهت افزایش مهارت های هوشی دانش آموزان مورداستفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: گاردنر، هوش، هوش چندگانه، دانش آموزان -
صفحات 179-201هدف از اجرای این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از چندرسانه ای آموزشی بر میزان یادگیری و انگیزه پیشرفت در درس فیزیولوژی رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی همدان بود. جامعه آماری این پژوهش تمامی دانشجویان رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند. به منظور انتخاب نمونه از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. تعداد حجم نمونه 40 نفر بود که در دو کلاس 20 نفره حضور داشتند. در این پژوهش از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. ابزار مورداستفاده در این پژوهش شامل آزمون های یادگیری محقق ساخته (دارای پایایی پیش آزمون یادگیری 90/؛ و پس آزمون یادگیری 88/.)، چندرسانه ای محقق ساخته (با پایایی 83/ 0) و پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمانس بود.یافته های این پژوهش نشان داد که 1- میزان یادگیری دانشجویانی که درس فیزیولوژی را به شیوه چندرسانه ای آموزشی، آموزش دیده بودند نسبت به دانشجویانی که درس فیزیولوژی را به صورت سنتی آموزش دیده بودند، بیشتر است. 2- میزان انگیزه پیشرفت دانشجویان در دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معناداری با یکدیگر نداشت. با توجه به تاثیر چندرسانه ای آموزشی بر یادگیری دانشجویان، به نظر می رسد که استفاده از این شیوه آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی مفید استکلیدواژگان: چندرسانه ای آموزشی، یادگیری، انگیزه پیشرفت، درس فیزیولوژی
-
صفحات 191-224طراحی و اجرای طرح ارزشیابی توصیفی یکی از تحولات اساسی سال های اخیر در آموزش و پرورش مقطع ابتدایی، بود که نسبت به نظام سنتی از مقبولیت بیشتری برخوردار است و لذا در تحقیق حاضر دیدگاه معلمان مدارس ابتدایی پیرامون نقاط قوت طرح یادشده مورد بررسی قرار گرفت. معلمان رسمی مقطع ابتدایی آمورش و پرورش ناحیه یک و سه اهواز جامعه آماری تحقیق را تشکیل داده اند که 190 نفر آنان (66 مرد و 124 زن) به صورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسش نامه محقق ساخته به دست آمد. تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که از نظر معلمان ابتدایی شهر اهواز نقاط قوت طرح ارزشیابی توصیفی عبارت اند از تثبیت یادگیری (12 ماده)، امکان ارزشیابی آموزشی همزمان چند نفر (8 ماده) و کاهش اضطراب امتحان (5 ضعف). از پیامدهای طرح ارزشیابی توصیفی تثبیت یادگیری، امکان ارزشیابی آموزشی همزمان چند نفر و کاهش اضطراب امتحان است.
کلیدواژگان: تثبیت یادگیری، امکان ارزشیابی آموزشی همزمان چند نفر، کاهش اضطراب امتحان -
صفحات 213-243پژوهش حاضرباهدف بررسی اثربخشی آموزش فراشناخت و خلاقیت بر خود پنداره انجام شده است.طرح پژوهش،شبه آزمایشی و در دو گروه آزمایش ویک گروه گواه با پیش آزمون-پس آزمون صورت گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دختر پایه هفتم منطقه 2 شهرتهران در سال تحصیلی 94-1393بود و به کمک نمونه آماری شامل 54 نفر که از این تعداد به تصادف، 18 نفر درگروه آزمایش فراشناخت، 18 نفر درگروه آزمایش خلاقیت و 18 نفردرگروه کنترل جایگزین شدندو پیش آزمون سنجش خودپنداری تحصیلی دلاور برای گروه ها اجرا و سپس 10 جلسه 70 دقیقه ای گروه آزمایش اول با روش بسته آموزشی برگرفته از روش TREE(مدل سکستون و همکاران) و گروه آزمایش دوم با روش بسته های آموزش خلاقیت محقق ساخته برگرفته از اصول تورنس و ویلیامز و گروه کنترل با روش متداول آموزش دیدند.جهت بررسی افزایش خود پنداره تحصیلی پس آزمون استفاده شد و داده هابا استفاده ازآزمون های آماری موردنیازازجمله تحلیل کوواریانس موردتجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد دانش آموزانی که از آموزش های فراشناختی و خلاقیت برخوردار بودندنسبت به دانش آموزانی که به روش متداول آموزش دیدند به صورت معناداری خود پنداره تحصیلی شان افزایش یافته است؛و راهکار های مناسب جهت ارتقاء خودپنداری تحصیلی پیشنهاد گردید.
کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش، راهبردهای فراشناختی، خلاقیت، خودپندارهتحصیلی، دانش آموز
-
Pages 1-16Self esteem is a one of the important issues in psychology and psychotherapy, on which so many factors have influence. The goals of this research, surveyed direct and indirect effects and achievement motivation and academic motivation with students self esteem. The statistical population consisted of all the students in sixth grade at primary schools in Tehran in 1393. And 247 students were chosen for the investigation based on stratified sampling. The results showed parents relations quality and motivate achievement and also academic motivate as a moderate variable influencing students self esteem (p < 0/01). Based on the results of this study, we can say parent's relations quality and achievement motivate and also having academic motivate increasing students self esteem and study model verifying in totality.
-
Pages 17-38Bullying is a worldwide problem in most schools that can cause physical and psychological impairment on both the bully and the victim. The purpose of this study is to examine the scope of this behavior in zanjan’s secondary school.Using available sampling method, 132 secondary students (93 Boys and 39 girls) were drown from 4 Zanjan ‘ssecondary schools. All participants were asked to answer individually to the Persian translation of The Bullying Questionnaire (Elena Buccoliere & Marello Darbo, 1991).the result of this study indicated that 80% of students believe in the existence of bullying in schools. Although 40.9% of them have witnessed such a behavior, 33.3% were victims and 9.8% were bullies themselves and finally 16% experienced combination of these cases. The results that 57% of bullying are done verbally, 40% physically and 2.56% is of social kind. The study showed that around 57% of the students support the bully when witnessing these situation(for example by laughing, making fun of the victims and frightening them) and only less than 29% respond to the situation by showing no support for the bully (for example by supporting the victims). In terms of the schools staff, results indicated that in the 70% of instances the schools officials responses would intensify bullying, while only in 28.8% of the cases, the staff responses would decrease or stop bullying.considering that bullying threats students’ psychological and physical health,it is necessary and of great importance to predict and control such behavior in schools. Therefore schools should take certain policies to teach the schools’ officials to prevent and intervene in such unpleasant behavior, and also to lessen the devastating effects of these behaviorsKeywords: Bully, schools, Students, prevalence, Iran
-
Pages 39-56The overall aim of the present study is to identify the relationship between traumatic emotional tendencies female students (grade school) academic failure is the opposite sex. The population in this study was all first grade students in city high schools in 1392-93 in Marand. Descriptive research methodology based on a causal-comparative study (the event) is. Data collection GPA (Academic Achievement) students in math, English and biology, which is provided through counseling. The data analyzed using spss for Windows software is used. The main results are as follows: The results suggest that the achievement scores of students with emotional dispositions (27.1) than the mean achievement scores (54.7) of students with emotional dispositions are not heterosexual. - No matter how traumatic the emotional attitudes of female students (grade school) and the most heterosexual student drop is added. - No matter how traumatic emotional tendencies heterosexual female students in higher education mathematics students have been added to the drop. - No matter how traumatic emotional tendencies are more heterosexual female students on academic failure of students in English class has been added. - No matter how traumatic emotional tendencies heterosexual female students in higher education on the loss of environmental science students has increased.Keywords: traumatic emotional tendencies, school boys, school drop
-
Pages 57-75The purpose of this study is to investigate and identify the contribution of each variable types of goal orientation in self-regulated learning and academic achievement is anticipated. The study was a cross-sectional descriptive co-relational approach. Population in this research include total of students of three grade of high school of boy and girl sex in Rasht were enrolled in 2013-2014. Participants were 364 high school students (156 girls, 208 boys) of Rasht with use of multistage clustering sampling and regard to capacity of association are selected. Measures were questionnaire learning ways of Pintrich and Digrout, questionnaire evaluation goal orientation Elliot and McGregor. Analyzing and evaluation was done by multivariate regression with use of SPSS.19. Research findings indicate that self-regulated learning and mastery orientation have positive effects on academic achievement and performance orientation as negative effects is a meaningful prediction for academic achievement of students and share of self-regulated learning ways in this is more from the others.Keywords: Academic Achievement, goal orientation, self, regulation of learning, Students
-
Pages 79-120The Society derelopment Counts on Kinds of activities which Perform in universities. Teachers Play role in universtites’ develofment and Finally the Society development. Studying Teachers’ Motivalton, behavior Causes, and efficient factors can affect Performance improvement, and educational system development.the purpose of this research is to study scale factor structure of teachersvocation duty motivation.thre study method is descriptive. the statistical population is 262 teachers in Islamic Azad university,central branch.the sampling method is random.the result of exploratory factor analyse showed all scale factors in the society studied and cofirmatory factor analyse Indicated data values. Cronbach's Coefficient Alpha showed That the validity of Motivation Scale of Teachers’ Vocatation duty Is acceptable. at last, The result Showed That There is Postitve relation Between Teachers’ Vocatation duty Motivation Factors and Self- efficacy. There is negative relation with Job Burnout. This study created new motivation Concept and also its assessment Tool in high education systemKeywords: Vocatation duty Motivation, Exploratory factor, Confirmatory factor analyse
-
Pages 111-139The present study is conducted with the aim of examining the effectiveness of multidimensional motivational-cognitive interventions on task value, mastery goal orientation and academic self-efficiency.This study was quasi-experimental and the first grade female high school students of Semnan in academic year of 2014-2015 consists the statistical population of the study. A total of 34 students were selected from two different schools by available sampling method and were randomly assigned into control and experimental groups. Also Participants completed Motivational Strategies for Learning Questionnaire by Pintrich and De Groot. Hypotheses were tested using univariate analysis of covariance model.Findings showed the effectiveness of multidimensional motivational-cognitive intervention on internal goal orientation and self-efficacy in participants of experimental group but there was not a significant difference between two groups in task value component.Multidimensional motivational-cognitive interventions result in increasing self-efficacy component and developing internal goal orientation component in students.Keywords: Motivational, cognitive interventions, Task value, Mastery goal orientation, Self, efficacy Associate Professor
-
Page 131The aim of this paper was to study the relationship between organizational intelligence and learning organization in Abbaspour Electricity and Water University. This descriptive study was an applied and correlational research. The population included all 180 staff members of the university in academic year 92-93. The stratified sample embraced 123 persons. Marsik and Watkin's Learning Organization Questionnaire and Karl Albrecht's Organizational Intelligence Questionnaire were administered for data collection with Cronbach Alphas being 0.944 and 0.949 respectively. The results revealed a positive and significant correlation of 0.57 between organizational intelligence and learning organization. Based on multiple linear regression, only two out of seven components of organizational intelligence, shared fate and performance pressure could predict the learning organization variable.Keywords: University, organizational intelligence, learning organization
-
Pages 151-187The aim of this study is to evaluate the effectiveness of educational programs based on Gardner's theory on the multiple intelligences of elementary school girls of fourth grade.The research was an experimental one with the design of pre- test, post – test and a control group. The population was selected from the school girls of forth grade in Isfahan (2011-2012). 30 students were selected by the way of multi stage sampling and were randomly assigned to experimental and control group. Gardner's Multiple Intelligence questionnaire were the measuring instruments which their validity and reliability have also been approved.Obtained data were analyzed by using the statistical method of covariance analysis.Results showed that Gardner`s training program had a positive effect on the scores of visual - spatial intelligence, verbal - linguistic intelligence, musical - rhythmic intelligence, movement – physical intelligence, interpersonal intelligence except intrapersonal intelligence, and logic - mathematical knowledge of students participating in post- test of experimental group (P< 0/01).So it can be concluded that Gardner`s training program is an effective method of intervention to increase multiple intelligence of students.Keywords: Gardner, Intelligence, Multiple Intelligence, Students
-
Pages 179-201This research aims to study The Impact education multimedia use on Learning and motivation in the field of Anesthesiology in University of Medical Sciences was studying physiology. The population social was all students of Anesthesiology University of Medical Sciences. Convenience sampling was selected. The Sample size was 40 Subjects who participated in two 20-person class.This study was used a pretest-posttest control group design. The instrument included tests of learning self-made (with a pre-test and post-test reliability for 90/0 learning with 88/0 reliability), a self-made multi-media (with reliable 83/0) and Hermens Achievement motivation questionnaire. To analyze the data, independent t-test was used With Levine test.The findings showed that: 1- Students learn the physiology course in education multimedia methods trained, more than students who were trained to teach Traditional physiology. 2- Achievement Motivation of students in the two groups was not statistically significantly different from each other.Due to the impact of education multimedia on students, it seems that this method is useful in medical universities and inevitable. The use of education multimedia do not increased the achievement motivation.Keywords: education multimedia learning, Learning, achievement motivation, physiology Course
-
Pages 191-224Designing and administering the descriptive evaluation system was one of the major changes in the primary grade levels of educational department in the recent years. Thus in this research the perspectives and views of primary grade school teachers about the strong points of the abovementioned system were examined.The database used was collected from schools in the first and third districts of Ahwaz from a total of 190 subjects (66men 124 women) that were selected randomly and in several occasions.The researches questionnaire showed the results based on the teachers views as following the strong points of the system are the stability of the material learned (12 articles) the opportunity to evaluate several students at the same time (8articles) and the reduction of pre test anxiety (5 articles).The results shows that the stability of material learned, the opportunity to evaluate several students at the same time, and the reduction of pre test anxiety.Keywords: strong points of system, descriptive evaluation system, pre test anxiety
-
Pages 213-243This research aims to study the education effectiveness of the meta-cognation strategies and creativity on academic self- concept. The research designed as semi-test in two test groups and one control group by pre-test and post test. The population composed girl students of seventh grade in region2 of Tehran city in 2014-2015.the statistical sample composed 54 students which 18 of them placed randomly in meta-cognition group, 18 creativity group and 18 control group. Then DELAVAR academic self-concept pre-test performed for groups and the first test group trained as 10 sessions of 70 min by a teaching pack of TREE method(SEXESTON et al model), the second test group by researcher- built teaching pack of creativity of TOLENCE & WILLIAMS principals and control method by common teaching methods. To investigate the increased academic self-concept, the post test were used. Data analysed by using statistical tests such as covariance analyse. The findings have been shown students who enjoyed meta-cognitive and creativity education have increased their academic self-concept significantly and this research recommended good solutions to improve academic self-concept.Keywords: Academic self, concept, Creativity, Effectiveness, Teaching, Meta, cognitive strategies, Student