فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:20 Issue: 2, 2015

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 2, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا مومنی، شیما چهره ای، زهرا اتابکی، نجمه اسکندری صفحه 54
    سابقه و هدف
    کادمیوم یک فلز سنگین و آلاینده زیست محیطی است که منجر به ناباروری در جنس نر می گردد. کورکومین ماده موثر زردچوبه به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی شناخته شده که قادر است استرس اکسیداتیو را مهار نماید. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر کورکومین بر آثار مخرب کادمیوم کلراید روی برخی پارامترهای اسپرم در موش، انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی که در سال 1393 در دانشگاه اراک انجام شد، 24 موش بالغ نژاد NMRI به 4 گروه دسته بندی شدند: 1- کنترل 2- کادمیوم کلراید (5 میلی گرم بر کیلو گرم) 3- کورکومین (100 میلی گرم بر کیلو گرم) و 4- کورکومین + کادمیوم کلراید. تیمارها به صورت تک دوز صورت گرفت و پس از 24 ساعت اسپرم های اپی دیدیمی گروه های مختلف جهت تعیین درصد قابلیت حیات اسپرم (رنگ آمیزی ائوزین- نگروزین)، تعیین درصد تمامیت آکروزوم (رنگ آمیزی کوماسی بریلیانت بلو) و جهت بررسی تمامیت غشا (تست Hypo Osmotic Swelling) بررسی شدند. تعداد اسپرم های اپی دیدیم بر اساس دستورالعمل سازمان جهانی سلامت (World Health Organization، WHO) شمارش شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه همراه شده با تست توکی انجام و تفاوت میانگین ها در حد معنی دار (05/0P<) در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    در این پژوهش کادمیوم کلراید باعث کاهش معنی دار قابلیت حیات، تمامیت آکروزوم، تمامیت غشای پلاسمایی و تعداد اسپرم نسبت به گروه کنترل شد. در گروه کورکومین + کادمیوم کلراید، کورکومین به طور معنی داری توانست اثرات سمی کادمیوم کلراید را بر این پارامترهای اسپرم نسبت به گروه کادمیوم کلراید کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدانت قادر است اثرات مخرب کادمیوم کلراید را بر برخی از پارامترهای اسپرم، مهار نماید.
    کلیدواژگان: کادمیوم، کورکومین، قابلیت حیات اسپرم، آکروزوم، غشای اسپرم، تعداد اسپرم، موش
  • الهام حویزی، محمد نبیونی، طیبه محمدی، سمیه ابراهیمی باروق، شیما توکل صفحه 63
    سابقه و هدف
    امروزه سلول های پرتوان القا شده (iPS) به عنوان یکی از جدیدترین و بهترین منابع سلولی برای سلول درمانی مطرح می باشند. در سال های اخیر تحقیقات در زمینه ی سلول درمانی و مهندسی بافت در سطح وسیعی رو به گسترش بوده به طوری که امروزه توانایی بالقوه ای برای ساخت انواع داربست ها به همراه انواع سلول ها مطرح است. در این مطالعه، به منظور افزایش خاصیت چسبندگی سطحی و بقای سلولی، داربست نانوفیبری پلی لاکتیک اسید (PLA) با استفاده از غلظت مناسب ژلاتین تعدیل شد.
    مواد و روش ها
    انواع داربست ها با استفاده از روش الکترواسپینینگ ساخته و میزان چسبندگی و بقای سلول های iPS بر این داربست ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی SEM و MTT بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد داربست PLA/gelatin تعدیل شده نسبت به داربست PLA، مدل مناسب تری برای چسبندگی، تکثیر و بقای سلول های iPS محسوب می شود به طوری که میزان چسبندگی و بقای سلولی بر داربست PLA/gelatin، با توجه به میزان سازگاری بیشتر، به طور معنی داری افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها در زمینه ی مهندسی بافت گام مهمی در استفاده از داربست های مناسب در جهت کشت سه بعدی انواع سلول ها به منظور درمان انواع بیماری ها محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: PLA، ژلاتین، سلول های iPS، داربست، چسبندگی، بقای سلولی
  • نورالسادات کریمان، مریم یوسفی جدیدی، سارا جام بر سنگ، ناهید رهبر، مریم افراخته، حسن لاری صفحه 72
    سابقه و هدف
    آمادگی سرویکس یکی از مراحل اصلی در شروع زایمان است. لذا این تحقیق با هدف تعیین تاثیر مصرف میوه خرما بر آمادگی سرویکس و پیامد زایمان در زنان نخست زای مراجعه کننده به مراکز منتخب پژوهش در سال1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار در سال 1391 روی 110 زن نخست زای 18 تا 35 ساله مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهر سمنان انجام شد. افراد بر اساس تخصیص تصادفی در دو گروه 55 نفره خرما و کنترل قرار گرفتند. در گروه خرما، زنان باردار از هفته 38 بارداری تا شروع علایم زایمانی، روزانه 7 عدد خرما به صورت خوراکی مصرف نموده اما در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. ابزار پژوهش شامل فرم های مصاحبه، مشاهده، معاینه، فرم ثبت حرکات جنین و یادداشت خوراک بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار spss (نسخه 18) و آمارهای توصیفی و آزمون های کای دو، من ویتنی و تی مستقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در شروع مطالعه دو گروه از نظر میانگین نمره ی بیشاپ تفاوت معنی داری نداشتند اما در پایان مطالعه، افزایش معنی داری در میانگین نمره ی بیشاپ گروه خرما (7/2±3/7) در مقایسه با گروه کنترل (2/3±1/5) مشاهده شد (0001/0P<). میزان زایمان طبیعی در گروه خرما 2/69% و در گروه کنترل 3/59% بود که این تفاوت به لحاظ آماری معنی دار نبود (3/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، مصرف خرما در آمادگی سرویکس موثر است و استفاده از آن به کلیه زنان باردار توصیه می شود.
    کلیدواژگان: خرما، آمادگی سرویکس، طول مراحل زایمان
  • سمیه عظیمی، علی رمضانخانی، فاطمه رخشانی، محتشم غفاری، شهلا قنبری صفحه 78
    سابقه و هدف
    سواد سلامت به صورت میزان ظرفیت فرد برای کسب، تفسیر، درک اطلاعات اولیه و خدمات سلامت تعریف شده است که برای تصمیم گیری مناسب، لازم می باشد. سواد سلامت یک پیامد کلیدی اقدامات آموزش بهداشت است که باید در مفهوم وسیع تر ارتقای سلامت قرار گیرد. افراد با سواد سلامت ناکافی، با احتمال کمتری از برنامه ی مراقبتی پیشنهادی تبعیت می نمایند. تا کنون در خصوص تعیین سواد سلامت دانشجویان و همچنین مقایسه ی آن در دو گروه علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی، مطالعه ای صورت نگرفته است. مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی وضعیت سواد سلامت دانشجویان علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی دانشگاه های شهید بهشتی در سال تحصیلی 93-92 اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مقطعی با رویکرد توصیفی- تحلیلی می باشد که تعداد 500 نفر دانشجو از دو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی جدیدترین نشانه ی حیاتی (NVS) استفاده شد. در نهایت داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه ی 18 و آزمون های آماری t مستقل، کای دو و رگرسیون خطی چند متغیره، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 4/26 درصد از دانشجویان علوم پزشکی سواد سلامت ناکافی و 2/31 درصد دارای سواد سلامت کافی بودند. همچنین 8/44 درصد دانشجویان غیر علوم پزشکی سواد سلامت ناکافی داشتند. بین دو گروه، از نظر میانگین نمره ی سواد سلامت، اختلاف معنادار آماری مشاهده شد (001/0P<)، که نشان داد سواد سلامت در دانشجویان علوم پزشکی نسبت به دانشجویان غیر علوم پزشکی بهتر می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس پرسشنامه ی NVS، طیف وسیعی از دانشجویان، سواد سلامت ناکافی و مرزی داشتند که این خود، توجه بیشتر به امر سواد سلامت در برنامه های ارتقای سلامت را ضروری می سازد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، پرسشنامه ی جدیدترین نشانه حیاتی، دانشجو
  • ماهرخ دولتیان، فرناز محمدزاده، معصومه جرجانی، حمید علوی مجد صفحه 86
    سابقه و هدف
    واژینوزباکتریایی از شایع ترین عفونت های زنان در سنین باروری است. گرچه مترونیدازول به عنوان موثرترین دارو جهت درمان پیشنهاد می شود، با عوارض متعددی همراه است که ادامه ی درمان توسط بیماران را با مشکل مواجه می سازد، لذا نیاز به یافتن دارویی با عوراض جانبی کمتر احساس می شود. هدف از این مطالعه، بررسی مقایسه ای عوارض جانبی ناشی از مصرف گارسین (قرص سیر) با مترونیدازول خوراکی در درمان واژینوز باکتریایی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر به صورت کارآزمایی بالینی روی 120 نفر از زنان متاهل با محدوده ی سنی 18 تا 44 سال با عفونت واژینوز باکتریایی انجام شد. این افراد به صورت تصادفی به دو گروه 60 نفری تحت درمان با گارسین (500 میلی گرم خوراکی، دو بار در روز) و مترونیدازول (250 میلی گرم خوراکی، دو بار در روز) تقسیم شدند. دوره ی درمان در هر گروه، هفت روز بود. 10-7 روز پس از شروع دوره درمان عوارض حین مصرف دارو بررسی شد.
    یافته ها
    کارآیی درمانی به طور معنی داری پس از درمان با گارسین و مترونیدازول مشهود بود و بین دو گروه اختلاف معنی داری از این نظر وجود نداشت (141/0P=). این پژوهش نشان داد مصرف دارو در بیشتر واحدهای پژوهش در گروه گارسین (85 درصد) و مترونیدازول (7/66 درصد) عارضه ای را به همراه نداشته است. بر اساس آزمون کای اسکوئر مشخص گردید که بین دو گروه از نظر داشتن عارضه ی دارویی اختلاف معنی داری وجود دارد، به عبارت دیگر درمان با مترونیدازول با عارضه ی دارویی بیشتری همراه بوده است (032/0P=).
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این تحقیق نشان می دهد که با توجه به کارایی درمانی بالا و عارضه ی دارویی کمتر، گارسین می تواند جایگزینی مناسب برای مترونیدازول خوراکی در درمان واژینوز باکتریایی زنان به شمار آید.
    کلیدواژگان: واژینوز باکتریایی، گارسین، مترونیدازول خوراکی، عوارض جانبی
  • مهدی ناخدایی زاده، حسین مطلبی، فاطمه رئیسی دهکردی، علی ضامن صالحی فرد صفحه 95
    سابقه و هدف
    همانند کشورهای درحال توسعه، در ایران به دلیل وجود دگرگونی های جمعیت شناختی واپیدمیولوژیک، ناتوانی و هزینه های بهداشتی آن روز به روز در حال افزایش است. این در حالی است که گزارشات، روند نزولی ناتوانی در کشورهای توسعه یافته را نشان می دهد. این پژوهش با هدف ارزیابی میزان ناتوانی و برخی عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهرستان کیار انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی بر یک نمونه ی 350 نفری از سالمندان 65 سال و بالاتر شهرستان کیار انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه استفاده شد: الف) پرسشنامه ی پژوهشگر ساخته دربرگیرنده ی سوالات دموگرافیک و زمینه ای، ب) پرسشنامه ی 36 سوالی پایا و روا WHODASII. هر فرد می توانست نمره ای بین صفر تا 144 کسب کند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    9/58 درصد واحدهای پژوهش را مردان تشکیل دادند. 6/24 درصد سالمندان به تنهایی زندگی می کردند. 1/27 سالمندان، سیگار و مواد مخدر استفاده می کردند. بیشتر آنها بی سواد بوده یا دارای سواد ابتدایی بودند. بیش از دو سوم، فاقد فعالیت منظم بدنی بودند. 1/70 درصد، ناتوانی کم و خیلی کم و 3/2 درصد، ناتوانی شدید داشتند. ارتباط معنی داری بین شدت ناتوانی با سن، جنس، شیوه ی زندگی، نیاز به کمک، وضعیت تاهل، اعتیاد، فعالیت منظم بدنی، سطح سواد و ابتلا به چند بیماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    سالمندان مطالعه ی حاضر در مقایسه با سایر کشورها، از ناتوانی کمتری برخوردار بودند اما با توجه به روند افزایش جمعیت سالمندان، توجه به سلامت و کاهش ناتوانی آنان ضروری است. بیشتر بودن شدت ناتوانی در زنان و افراد کم سواد، ضرورت توجه به این گروه آسیب پذیر را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ناتوانی، سالمندان، شهرستان کیار
  • محمدحسن شاه حسینی، تمنا نفریه، الهام مسلمی، محمدرضا ذوالفقاری صفحه 104
    سابقه و هدف
    مایکوپلاسماها مهمترین و جدی ترین آلوده کننده های فرآورده های بیولوژیک تولیدی در کشت های سلولی می باشند. تکنیک PCR جهت شناسایی سریع جنس مایکوپلاسما، از اولویت بالایی برخوردار است. اما یکی از معایب این روش، نداشتن کنترل داخلی است. هدف اصلی این مطالعه، استاندارد کردن تست PCR تشخیص جنس مایکوپلاسما از طریق ساخت کنترل داخلی به روش رقابتی است.
    مواد و روش ها
    با استفاده از پرایمرهای ویژه ی هدف 16S rRNA، تست PCR جهت تشخیص مولکولی جنس مایکوپلاسما بهینه شد. پرایمرهای مرکب (Composite Primer) برای کنترل داخلی با استفاده از پرایمرهای ژن کینتوپلاست انگل لیشمانیا طراحی و سپس قطعه ی کنترل داخلی تکثیر گردید. هر دو محصول هدف و کنترل داخلی بعد از خالص سازی به پلاسمید PTZ57 R اتصال و سپس در باکتری اشرشیا کلی JM107 ترانسفورم و نهایتا کلون گردید.
    یافته ها
    اندازه ی محصول تشخیصی و کنترل داخلی به ترتیب 272bp و 672bp بود، که از نظر اندازه، اختلاف مطلوبی با هم داشتند. تعداد حداقل کنترل داخلی در هر واکنش، 1000 عدد تعیین شد. حساسیت تست PCR برای تشخیص جنس مایکوپلاسما، 10 باکتری به دست آمد. در تست ویژگی با عوامل مختلف، هیچ محصول ناخواسته ای مشاهده نشد. طیفی که در آن تکثیر کنترل داخلی مشاهده شد، بین صد تا ده میلیون باکتری بدست آمد.
    نتیجه گیری
    در کنار سرعت و دقت بالای تکنیک PCR، نتایج منفی و مثبت کاذب که به دلیل وجود مهارکننده های واکنش PCR رخ می دهند، می تواند کارایی این روش را کاهش دهد. استفاده از یک DNA دیگر به عنوان کنترل داخلی می تواند این خطاها را شناسایی کند.
    کلیدواژگان: جنس مایکوپلاسما، کنترل داخلی تکثیری، PCR، طراحی، ساخت
  • آرزو علایی، آرش عزیزی، محمد رهبری، ناصر ولایی، عباس سالاری تلمادره صفحه 112
    سابقه و هدف
    این تحقیق، جهت تعیین تاثیر مصرف عسل بر تغییرات میزان استرپتوکوکوس موتانس انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع، روی 24 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام پذیرفت. در ابتدا از دو گروه 2 سی سی بزاق تهیه شد. سپس عسل در اختیار گروه مورد قرار گرفت و از آنها خواسته شد که آن را به مدت یک هفته، روزانه به میزان 5 میلی لیتر در دهان خود به مدت 5 دقیقه بچرخانند و سپس ببلعند. پس از 2 هفته Wash Out، جابجایی بین گروه ها انجام گرفت و تغییرات استرپتوکوک موتانس بزاق، با آزمون آماری Mann-U-Whitney بررسی شد.
    یافته ها
    میزان اولیه ی استرپتوکوک موتانس بزاق افراد در گروه شاهد برابر با CFU/ml 30482±54250 بود که پس از مداخله، به میزان CFU/ml 27900±37042 کاهش یافت. همچنین در گروه مورد، قبل از مداخله، برابر با CFU/ml 34667±26000 بود که پس از مداخله، به میزانCFU/ml 35129±54167 افزایش یافت. جهت بررسی پایایی اندازه گیری استرپتوکوک موتانس بزاق، از تعداد 4 نفر دانشجو، 4 سی سی بزاق تهیه و به دو قسمت مساوی تقسیم و نمونه ی بزاق به عنوان 8 نفر به همان آزمایشگاه ارسال گردید. تفاوت میزان کلنی ها به میزان CFU/ml 9574±17500 بود (04/0P<).
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود قبل از شروع تحقیق، یک مطالعه ی آزمایشی انجام گیرد تا محقق به امتیازات آن جهت ارتقای پژوهش نایل شود.
    کلیدواژگان: عسل، استرپتوکوک موتانس، بزاق، پلاک دندانی، تله های تحقیق
|
  • Hamid Reza Momeni, Shima Chehrei, Zahra Atabaki, Najmeh Eskandari Page 54
    Background And Aim
    Cadmium is a heavy metal and environmental pollutant, which induces male infertility. Curcumin as a major constituent of Curcuma longa with antioxidant property is able to reduce oxidative stress. This study was performed to investigate the protective effect of curcumin on some sperm parameters in mice treated with cadmium chloride.
    Materials And Methods
    In this experimental study, which was performed in Arak University in 2014, adult NMRI mice were divided into four groups: 1. Control 2. Cadmium chloride (5 mg/kg) 3. Curcumin (100 mg/kg) and 4. Curcumin + Cadmium chloride. The treatments were performed as a single dose. After 24 hours, epididymal spermatozoa from the different groups were used to evaluate sperm viability (Eosin-Nigrosin staining), acrosome integrity (Coomassie brilliant blue staining), and sperm plasma membrane integrity (Hypo-osmotic swelling test). The number of epididymal spermatozoa was counted according to World Health Organization guideline. The statistical significances were analyzed using analysis of variance (ANOVA) followed by Tukey’s test. In all cases p<0.05 was considered significant.
    Results
    Cadmium chloride significantly decreased sperm viability, acrosome integrity, and plasma membrane integrity as well as sperm number compared to the control. In curcumin + cadmium chloride group, curcumin could significantly ameliorate the adverse effect of cadmium chloride on these sperm parameters.
    Conclusion
    The results of this research showed that curcumin as a potent antioxidant was able to attenuate the adverse effect of cadmium chloride on some sperm parameters.
    Keywords: Cadmium, Curcumin, Sperm viability, Acrosome, Sperm plasma membrane, Sperm count, Mouse
  • Elham Hoveizi, Mohammad Nabiuni, Tayebeh Mohammadi, Somayeh Ebrahimi, Barough, Shima Tavakol Page 63
    Background And Aim
    Today induced pluripotent stem cells (iPS) have been recognized as a new and good cell source for cell therapy. In recent years, research in the field of cell therapy and tissue engineering is widely developed. Today there is a potential for the preparation of various types of scaffolds for different cells. In this study, in order to increase surface adhesion properties and cell survival, using of suitable concentration of gelatin modified nanofiber scaffold polylactic acid.
    Materials And Methods
    Different scaffolds were fabricated by an electrospinning technique and cells morphology and cells viability were evaluated by using a scanning electron microscopy and MTT assay respectively.
    Results
    The results of this study demonstrated that the modified PLA/gelatin scaffold is a more appropriate model for the adhesion, proliferation and cell survival of iPS cells. PLA/gelatin scaffold cause significantly increases in cell attention and cell survival.
    Conclusion
    These findings are an important step in the use of appropriate three dimensional culture in order to treat a variety of diseases.
    Keywords: PLA, Gelatin, iPS cells, Electrospun scaffold, Adhesion, viability
  • Nourossadat Kariman, Maryam Yousefy Jadidi, Sara Jam Bar Sang, Nahid Rahbar, Maryam Afrakhteh, Hasan Lary Page 72
    Background And Aim
    Cervical ripening is one of the main stages at the onset of labor. The aim of this study was to determine the effect of consumption date fruit on cervical ripening and delivery outcomes in nulliparous women in selected centers in 2012.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial of 110 nulliparous women who attended Amir-Al-Momenin teaching hospital in Semnan and colleague doctor’s offices from August 5th 2012 to July 1st 2013 for prenatal care. Research inclusion criteria included with age 18-35 years, gestational age of 38 weeks, low risk pregnancy and Bishop Score of 4 or less were randomly allocated into two groups: the dates and one control group. The dates of pregnant women who consumed it on seven dates daily, and there was no intervention in the control group. The data was collected through interview, observation, examination and food record questionnaire and form to record the baby’s movements. The data were analyzed using t-test, chi- square and Mann-Whitney.
    Results
    At the start of the study, there was no significant difference in Bishop score between the two groups, but after the intervention, the women who consumed date fruit had significantly higher mean Bishop score compared with the control group (p=0.0001). During the active phase of the first stage (p=0.042) and second stage (p=0.001), were significantly shorter in women who consumed date fruit compared with the control group. The two groups had no significant difference in terms of delivery (p=0.3).
    Conclusion
    It is concluded that the consumption of date fruit can change the Bishop score and reduce the duration of labor.
    Keywords: Date palm, Cervical ripening, Labor duration
  • Somayeh Azimi, Ali Ramezankhani, Fatemeh Rakhshani, Mohtasham Ghaffari, Shahla Ghanbari Page 78
    Background And Aim
    Health literacy was defined as “the degree to which individuals have the capacity to obtain, process, and understand basic health information and services needed to make appropriate health decisions.” Health literacy is a key outcome of health education activity, which should be situated in the broader concept of health promotion. Limited health literacy can reduce adults’ ability to comprehend and adhere treatment plans. This study aimed to determine and compare health literacy between medical and non-medical students in Shahid Beheshti Universities in the academic year 92-93.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study with approach to its descriptive-analytic sets with 500 students enrolled in medical and non-medical students of Shahid Beheshti Universities. The data collection was performed using the Newest Vital Sign questionnaire. Finally, the data were analyzed by SPSS win/18 using descriptive analytical statistics, independent t-test, chi-square and linear regression.
    Results
    Our findings showed 26.4% medical students had inadequate health literacy, and 31.2% had adequate health literacy. Also 44.8% non-medical students had inadequate health literacy. We observed statistically significant differences in mean score of health literacy between two groups (p<0.001). This indicates that health literacy in medical students is better than non-medical students.
    Conclusion
    Results of this study showed that based on NVS questionnaire a wide range of students had inadequate and marginal health literacy. This suggested the need for greater attention to the issue of health literacy on health promotion programs.
    Keywords: Health literacy, The Newest Vital Sign questionnaire, Student
  • Mahrokh Dolatian, Farnaz Mohammadzadeh, Masoumeh Jorjani, Hamid Alavi Majd Page 86
    Background And Aim
    Bacterial vaginosis is one of the most common gynecological infections during reproductive age. Although metronidazole is one of the most effective medications recommended as the first-line treatment, it has various side effects, and its further use could cause several problems for patients. Because of the side effects and contraindications of chemical medicines, using herbs has been investigated in treating of bacterial vaginosis. The aim of this study was to compare the side effects of garlic tablet (Garsin) and oral metronidazole for clinical treatment of the bacterial vaginosis.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was conducted in Iran on 120 married women aged 18-44, diagnosed with bacterial vaginosis based on the clinical Amsel criteria and Gram stain. These women were randomly divided into two groups of 60 persons treated with garlic and oral metronidazole for 7 days. Clinical Amsel criteria and Gram stain were checked 7 to 10 days after beginning the treatment period, and side effects were registered.
    Results
    Therapeutic effects of garlic are similar to metronidazole on bacterial vaginosis (chi- square, p=0.141). This study reveals that drug use in the majority of subjects in garlic and metronidazole, with no complications (85 vs 66.7 percent of cases). There are significant differences between the two treatment groups in terms of side effects; metronidazole has been associated with more complications (chi-square, p=0.032).
    Conclusion
    This study reveals that garlic could be a suitable alternative for metronidazole in treatment of bacterial vaginosis for those affected by side effects of metronidazole.
    Keywords: Bacterial vaginosis, Garlic, Metronidazole, Side effects
  • Mehdi Nakhodaeezadeh, Hossein Matlabi, Fatemeh Raeesi Dehkordi, Ali Zamen Salehi Fard Page 95
    Background And Aim
    Similar to developing countries, in Iran because of the epidemiology and demography transition phase, disability along with health costs are increasing day by day while reports are indicated of decreasing trend of the disability in developed countries. This study designed to evaluate the disability and some of its related factors among the elderly population (65 and older) in kiar, Iran.
    Materials And Methods
    A cross-sectional analytical study was conducted on a multi-stage random sample of 350 elderly people (65 year and older) in Kiar. Tow questionnaire used for gathering data. The WHO-DAS-II was used as the generic disability measure and self-structured questionnaire. The WHO-DAS-II had 36 questions. The range of score could be between 0-144. Chi-square, t-test analysis and ANOVA were utilized to check significant differences between subgroups.
    Results
    Results of the total sample, 58.9% were men and 24.6% were living lonely 27.1% had some type of addiction, the majority were illiterate and two third had not regular physical activity. 70.1% of the old people had a low and very low disability and 2.3% were extremely disabled. A significant relationship was found between the disability and variables such as sex, age, living style, needing help, marriage status, addiction, job, level of physical activity, education, and having multiple diseases.
    Conclusion
    Geriatric population in Iran, has a lower level of disability in compare to those of other developed countries. Need of geriatric cares must be increasing, since the population pattern of elderly people is increasing in Iran.
    Keywords: Disability, Geriatric, Chaharmahal va Bakhtiari
  • Mohammad Hassan Shahhosseiny *, Tamanna Nafariyeh, Elham Moslemi, Mohammad Reza Zolfaghari Page 104
    Background And Aim
    Mycoplasma is one of the smallest alive microorganisms, having the ability of transmitting from microbiological filters makes it to be a severe and important contaminant for cell culture, biological and biotechnological products. Using a rapid and sensitive method for diagnosing Mycoplasma’s infection is the first priority. This method should be able to discover typical Mycoplasma’s infection, but for meeting the standard we need to produce the internal control competitively in Mycoplasma spp PCR recognizing, which is the main aim of the project.
    Materials And Methods
    Using of special primers for IS6110 target, PCR test was optimized. Besides, the composite primers for IC- M. spp were designed then the PCR was optimized. The IC- M. spp which amplified in constringent condition, was ligated in pTZ57R plasmid, transformed in E.coli JM107 and was cloned. Specification, sensitivity of test and the number needed in each test. Also PCR with internal control were defermined. The number of IC, which is needed in each PCR reaction was scanned in the matter of dilution and PCR response with IC.
    Results
    PCR amplicon for Mycoplasma spp and IC- M. spp with special primers were 272bp and 660bp respectively, so there was a significant different between their size.
    Conclusion
    Despite the high speed and accuracy of PCR, false positive and negative results, which are caused because of PCR inhibitors, are the important problems of this technic that can reduce its efficiency. Using another DNA as an internal control can detect these inhibitors. Indeed, amplification of this DNA shows correct amplification and detection steps.
    Keywords: Mycoplasma spp, Internal amplification control, PCR, Design, Construction
  • Arezou Alaee, Arash Azizi, Mohammad Rahbari, Naser Valai, Abbas Salari Talmadareh Page 112
    Background And Aim
    To obtain the effect of natural honey on the effect of Streptococcus mutans, a study was released.
    Materials And Methods
    This cross-over, clinical trial study was performed on 24 dental students. 2 cc of saliva from two groups were initially made. The honey was held to case group and they were asked to do instruction for a week. The instruction was swishing the honey daily by rate of 5 ml in their mouth for 5 minutes, and then swallowing it. After 2 weeks wash out, switching between the groups was performed and changes in salivary mutans streptococci were determined by statistical analysis with Mann-U-Whitney test.
    Results
    The Streptococcus mutans in the saliva of the control group at baseline was 54250±30482 CFU/ml, and after the intervention, was 37042±27900 CFU/ml (p<0.001). Saliva levels of Streptococcus mutans in case group at baseline were 26000±34667 CFU/ml, which was changed to the rate of 54167±35129 CFU/ml (p<0.001). For estimation of the laboratory reliability‚ 4 cc saliva of 4 students were taken. Each sample was divided in two parts‚ and the entire 8 samples were sent for estimation of Streptococcus mutans colony numbers. The difference between them was 17500±95749 CFU/ml (p<0.04).
    Conclusion
    A pilot study is preferable to estimate the laboratory reliability in order to gaining the best results.
    Keywords: Honey, Streptococcus mutans, Saliva, Dental plaque, Research pitfalls