فهرست مطالب
مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 84، پاییز 1394)
- تاریخ انتشار: 1394/08/19
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 177-188زمینه و هدفهدف از این تحقیق بررسی عملکرد یک سیمان کلسیم فسفاتی با جایگزینی 3 درصد وزنی استرانسیم در شرایط آزمایشگاهی و برای افزایش تشکیل بافت استخوانی بود.روش بررسیترکیب فازی، آنالیز حرارتی، ریز ساختار و زمان گیرش سیمان کلسیم فسفاتی آماده شده مورد بررسی قرار گرفت. همچنین جهت ارزیابی های برون تنی از روش بررسی سمیت سلولی MTT و فعالیت آلکالین فسفاتاز استفاده شد و در نهایت مطالعات رادیولوژیکی و هیستوپاتولوژیکی بر روی نمونه های سیمانی ساخته شده انجام پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های T-test و One-way ANOVAاستفاده شد.یافته هاآنالیز پراش اشعه ایکس نشان داد که با افزایش نسبت پودر/ مایع، بلورینگی سیمان های ساخته شده افزایش یافته است و جایگزینی استرانسیم به جای کلسیم در سیمان های کلسیم فسفاتی می تواند سبب تغییر ساختار بلوری گردد. اما در سیمان های کلسیم فسفاتی بدون حضور استرانسیم هیدروکسی آپاتیت تغییر قابل ملاحظه ای در میزان بلورینگی مشاهده نشد. مشاهدات میکروسکوپ الکترونی نیز نشان داد که با افزایش نسبت پودر به مایع تشکیل بلورهای هیدروکسی آپاتیتی که درنتیجه بر هم کنش فاز جامد و مایع تشکیل می شوند، کاهش پیدا کرده است. همچنین جایگزینی استرانسیم در بین مکان های اتم کلسیم سبب افزایش بلورینگی هیدروکسی آپاتیت شد. همچنین مطالعات برون تنی بر روی سیمان های ساخته شده حاکی از افزایش زیست سازگاری و فعالیت آلکالین فسفاتاز نمونه ها با افزودن 3 درصد وزنی استرانسیم هیدروکسی آپاتیت به سیمان ها بوده که احتمالا به سبب حضور یون های استرانسیم در ساختار می باشد. درنهایت مطالعات هیستولوژیکی نیز نشان داد که پس از گذشت 4 هفته از کاشت سیمان های حاوی 3 درصد وزنی استرانسیم هیدروکسی آپاتیت، ریمودل شدن بافت در مقایسه با سایر نمونه ها بهتر صورت گرفت.نتیجه گیرینتایج این تحقیق نشان داد که سیمان های کلسیم فسفاتی می تواند به عنوان یک حامل مناسب به همراه ترکیبات استرانسیم در بازسازی بافت استخوانی عمل کند.
کلیدواژگان: سیمان کلسیم فسفاتی، استرانسیم، مشخصه یابی -
صفحات 189-199زمینه و هدفافراد مبتلا به شکاف کام و لب در دوران کودکی و نوجوانی نیاز به درمان های ارتودنسی دارند. از طرف دیگر لندمارک های مثلث تشخیصی تویید به همراه اندازه گیری های سفالومتریک، اطلاعات با ارزشی درباره الگوی اسکلتی برای طرح درمان و تشخیص در اختیار ارتودنیست ها قرار می دهد. تحقیق حاضر با هدف تعیین تغییرات سفالومتریک مثلث تویید در بیماران مبتلا به شکاف کام و لب در مقایسه با افراد نرمال انجام شد.روش بررسیتعداد 101 بیمار دارای شکاف لب و کام و 95 فرد نرمال همسان سازی شده از نظر سن (5 تا 16 سال)، جنس و نژاد انتخاب شدند. مبتلایان به شکاف کام و لب همگی دارای سوابق درمانی یکسان بوده اند. از کلیه ی بیماران رادیوگرافی تهیه شده و متعاقب تعیین لندمارک های آناتومیک در هر کلیشه رادیوگرافی ها تریس شدند. لندمارک های مورد بررسی شامل نقاط، خطوط و پلن های مختلف به همراه زوایای اسکلتی و دندانی و نیز نسبت اندازه های طولی در رادیوگرافی ها بوده است. مقادیر لندمارک ها در دو گروه با آزمون Student t مورد قضاوت قرار گرفت.یافته هااز نظر الگوی مورفولوژی مجموعه ی کرانیوفاسیال تفاوت های آشکاری بین مبتلایان به شکاف کام و لب و افراد نرمال دیده شد (001 /0P<). جنس بیمار تاثیری در تغییرات شاخص های سفالومتری در مبتلایان شکاف کام و لب نداشت (به جزIMPA و FMIA). تغییرات زوایای تویید بین دو گروه نرمال و واجدین شکاف کام و لب در پسران بیشتر از دختران بوده است. رتروژن مندیبل (کاهش زاویه SNB)؛ باز شدگی زاویه گونیال و افزایش شیب پلن مندیبل و ارتفاع قدامی صورت در افراد نرمال و واجدین شکاف کام و لب یکسان بوده و تفاوتی از نظر شاخص های مرتبط با کرانیوم در آن ها دیده نشد (05 /0P>).نتیجه گیریدر مجموع تفاوت های قابل توجهی در محدوده ی مثلث تویید شامل کاهش زاویه IMPA و افزایش زوایای FMIA و FMA در بیماران مبتلا به شکاف لب و کام در مقایسه با افراد نرمال دیده شده و تفاوت دو گروه در سایر شاخص ها چندان قابل توجه نبوده است.
کلیدواژگان: تشخیصی، سفالومتری، شکاف کام و لب -
صفحات 200-206زمینه و هدفباکتری ها و محصولاتشان نقش اساسی در بیماری های پالپ و پری اپیکال دارند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضد میکروبی سدیم هیپوکلریت، یدور پتاسیم یدید و کلرهگزیدین بر باکتری انتروکوکوس فکالیس پس از پر کردن ریشه دندان بود.روش بررسیدر این مطالعه مداخله ای- آزمایشگاهی، 95 دندان تک کانال کشیده شده انسان جمع آوری شد و تاج آن ها قطع شد و پس از شست و شو و فایلینگ و پاکسازی به منظور استریل سازی، در اتوکلاو قرار داده شدند. سپس دندان ها به جز پنج مورد که به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند، به باکتری انتروکوکوس فکالیس آغشته شدند و به روش انتخاب تصادفی، در قالب 3 گروه با محلول های شست و شو دهنده سدیم هیپوکلریت، یدورپتاسیم یدید و کلرهگزیدین شست و شو داده شدند. سپس دندان ها با گوتاپرکا پر شدند و به مدت 90 روز در دستگاه انکوباتور با دمای 37 درجه سانتی گراد قرار گرفتند و سپس نمونه گیری انجام شد و نمونه ها جهت Colony count مورد بررسی قرار گرفتند. جهت مقایسات آماری از آزمون Chi-square استفاده شد.یافته هابر اساس نتایج این مطالعه، در بررسی و مقایسه توزیع فراوانی نتیجه کشت در بین 3 گروه اختلاف معنی داری دیده نشد (812 /0P=) بیشترین مقدار کشت مثبت مربوط به گروه شست و شو داده شده توسط IKI (3/23%) و کمترین مقدار کشت مثبت مربوط به گروه شست و شو داده شده توسط کلرهگزیدین (7 /16%) بود.نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر نشان داد که به دنبال پرکردن کانال ها، از نظر حذف انتروکوک فکالیس، بین شستشو دهنده های مختلف از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود ندارد.
کلیدواژگان: کلرهگزیدین، انتروکوکوس فکالیس، یدور پتاسیم یدید، سدیم هیپوکلریت -
صفحات 207-212زمینه و هدفبا توجه به نگرانی از خطا های تکنیکی در رادیوگرافی های داخل دهانی و گزارش هایی مبنی بر تاثیر مثبت نشانگر لیزری اشعه مرکزی بر میزان خطا های تکنیکی دانشجویان و کاستی های تحقیقات قبلی و به منظور تعیین تاثیر استفاده و عدم استفاده از نشانگر لیزری در خطا های تکنیکی، این پژوهش در بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی واحد تهران در سال 92 انجام پذیرفت.روش بررسیپژوهش حاضر یک پژوهش Clinical trials بود که در بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد واحد تهران توسط دو گروه 40 نفره دانشجو که در حال گذراندن درس عملی رادیولوژی 1 بودند انجام شد. دانشجویان به دو گروه مداخله و مقایسه تقسیم بندی شدند. گروه مداخله با نشانگر لیزری و گروه مقایسه بدون نشانگر لیزری تمرین کردند و در آخر از هر دو گروه بدون استفاده از نشانگر آزمون گرفته شد. به طور کلی560 کلیشه تهیه شد. فیلم ها از نظر وجود خطاهای تکنیکی و کیفیت بررسی شدند و یافته ها با استفاده از آنالیز آماری Chi-squareو Mann-Whitneyدرسطح معنی داری 05/0=α مقایسه شدند.یافته هادر این بررسی با استفاده از تیوب رادیوگرافی با و بدون نشانگر لیزری اشعه مرکزی، خطاهای کن کات((Cone cut (001/0>P) همپوشانی تصویرOverlap)) (001/0>P) اختلاف معنی داری نشان دادند. در بررسی کیفیت(عالی، قابل اقماض و نیاز به تکرار)، فیلم های تهیه شده با استفاده از دو روش فوق اختلاف معنی داری داشتند (03/0=P).نتیجه گیریاستفاده از نشانگر لیزری اشعه مرکزی باعث سهولت یادگیری دانشجویان مبتدی در تنظیم اشعه مرکزی وکاهش اشکالات تکنیکی خطاهای کن کات ((Cone cut و همپوشانی تصویر((Overlap می شود و نیاز به تکرار رادیوگرافی ها کاهش می یابد.
کلیدواژگان: رادیوگرافی، خطا، لیزر -
صفحات 213-220زمینه و هدف꞉ مهر و موم ناکافی کانال ریشه، مهم ترین فاکتور شکست درمان ریشه عنوان شده است. از طرف دیگر، متداول ترین روش ارزیابی ریزنشت، روش نفوذ رنگ می باشد. با توجه به احتمال اثر جهت برش در ارزیابی ریزنشت، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان نفوذ رنگ در دو جهت متفاوت برش ریشه دندان انجام شد.
روش بررسی꞉ در این مطالعه آزمایشگاهی از 40 دندان تک کانال انسان استفاده شد. بر روی نمونه ها درمان ریشه انجام شد و پس از رنگ آمیزی با محلول 2% متیلن بلو نمونه ها به دو گروه تقسیم شدند. نمونه های گروه اول به صورت باکولینگوالی و گروه دوم به صورت مزیودیستالی جهت ارزیابی میزان ریزنشت برش داده شدند. میزان نفوذ رنگ در زیر استریومیکروسکوپ با درشت نمایی 40% اندازه گیری شد. داده ها با استفاده نرم افزار آماری SPSS17، آزمون های Kolmogorov-Smirnov (K.S) و Mann-Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها꞉ میانگین میزان ریزنشت در بعد باکولینگوال 08/2±78/3 و در بعد مزیودیستال 55/1±43/2 میلی متر بود. میان میانگین ریزنشت در دو بعد تفاوت آماری معنی دار وجود داشت (03/0=P).
نتیجه گیری꞉ میزان ریزنشت در بعد باکولینگوال و بعد مزیودیستال متفاوت بود، لذا جهت برش می تواند نتیجه ارزیابی ریزنشت را تحت تاثیر قرار دهد.
کلیدواژگان: نشت، جهت، رنگ -
صفحات 221-228زمینه و هدفمال اکلوژن Cl II یکی از ناهنجاری های شایع در جوامع مختلف انسانی بوده و استفاده از یک روش ساده، ارزان و قابل دسترس درمانی که بتوان آن را توسط دندانپزشک عمومی یا متخصص ارائه نمود، در پیشگیری از عوارض آتی مال اکلوژن بسیار حیاتی است. درمان ناهنجاری Cl II با استفاده از دستگاه های فانکشنال نظیر Twin block و بایت پلن شیب دار در مقایسه با درمان های ارتودنسی ثابت یا ارتوسرجری؛ هزینه، عوارض و پیچیدگی های کمتری دارد. تا به حال، تغییرات دنتواسکلتال ناشی از کاربرد دو دستگاه Twin block و بایت پلن قدامی شیب دار در بیماران واجد مال اکلوژن Class II ارزیابی نشده است. تحقیق حاضر با هدف تعیین تغییرات دنتواسکلتال ناشی از کاربرد دستگاه Twin block در مقایسه با بایت پلن قدامی شیب دار در درمان بیماران کلاس II گروه 1 در دوره ی دندانی مختلط انجام شد.روش بررسیدر یک کوهورت گذشته نگر؛ تعداد 60 بیمار با تشخیص قطعی مال اکلوژن Class II div. 1 دارای زاویه ANB بزرگ تر از 2 درجه و زاویه FMA بین 30-20 درجه و بدون سابقه ی درمان قبلی یا ابتلاء به سندرم ها که با استفاده از دستگاه Twin block یا بایت پلن قدامی شیب دار درمان شده بودند، انتخاب و سفالومتری های قبل و بعد از درمان آنها تریس شدند. برخی شاخص های فاصله ای و زاویه ای قبل و بعد از درمان از روی سفالومتری ها با تکرارپذیری مناسب (953/0=ICC) محاسبه و تغییرات آن ها در دو گروه با آزمون Student t مورد قضاوت قرار گرفت.یافته هااکثر لندمارک ها به دنبال استفاده از دستگاه های بایت پلن شیب دار و Twin block و به واسطه ی افزایش رشد مندیبل دچار تغییرات معنی داری شده (05 /0P<) و دستگاه ها از طریق بهبود موقعیت و طول فک پایین، عدم تغییر شیب پلن مندیبل و بهبود روابط اسکلتی و دندانی ماگزیلا و مندیبل (کاهش ANB و کاهش اورجت) موجب تصحیح مال اکلوژن Class II شدند. در بیشتر لندمارک ها؛ تفاوت های آشکاری بین بایت پلن شیب دار و Twin block دیده نشده (05 /0نتیجه گیریعلی رغم وجود شباهت های زیاد هر دو دستگاه در بهبود مال اکلوژن Cl II div. 1 به دلیل مزایای دستگاه بایت پلن شیب دار به واسطه ی حجم کمتر، همکاری مناسب بیمار و مراحل ساخت لابراتواری راحت تر، استفاده از این دستگاه در دوره ی قبل از جهش رشد شاید بتواند جایگزینی برای دستگاه های پیچیده ی فانکشنال در درمان مال اکلوژن کلاس II باشد.
کلیدواژگان: مال اکلوژن Class II div، 1، دستگاه فانکشنال، بیماران -
صفحات 229-238زمینه و هدفتحلیل ریج باقیمانده روندی غیرقابل پیش بینی، اجتناب ناپذیر و وابسته به زمان است که در بیماران استفاده کننده از دست دندان مصنوعی به ویژه در مندیبل به علت سطح مقطع ساپورت کننده کمتر، وجود زبان و تحلیل بیشتر مشکل ساز است. استفاده از ایمپلنت در بسیاری از این بیماران مستلزم استفاده از گرفت استخوان و پرداخت هزینه گزاف اوردنچر می باشد. چسب دندان مصنوعی به عنوان آخرین راهکار برای بهبود گیر و توانایی جویدن برای بیماران مسن دارای تحلیل شدید آلوئول مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر تعداد محدودی چسب دندان مصنوعی در ایران به کار می روند که اطلاعات زیادی در مورد ویژگی های استاندارد آن ها شامل pH، قدرت چسبندگی و قابل شستشو بودن وجود ندارد. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های فوق در چهار چسب دندان مصنوعی رایج در ایران به نام های (Corega، Fittydent، Fixodent، Professional) بود تا مناسب ترین چسب دندان مصنوعی موجود از نظر کاربرد بالینی در شرایط مختلف معرفی گردد.روش بررسیکلیه توصیه های ISO 10873:2010 جهت انجام تست ها به کار گرفته شد. جهت انجام تست اندازه گیری pH مقدار 1 /0±1 گرم از هر چسب دنچر با 5 گرم پروپیلن گلیکول رقیق شده با آب مخلوط شد و با کمک دستگاه pH سنج، pH هر گروه به طور جداگانه و 4 مرتبه برای هر گروه اندازه گیری و ثبت شد. جهت انجام تست قابل شستشو بودن ابتدا 4 دنچر نمونه ساخته شد و سپس هر گروه از چسب دنچر به صورت مسطح و طبق راهنمایی سازنده بر روی هر کدام از دنچر ها قرار گرفت. به منظور شبیه سازی محیط دهان نمونه ها درون یک گرم کننده در حمام آب در دمای 2±37 درجه سلسیوس و به مدت 1 ساعت نگهداری شده و پس از شستشو با یک برس پلاستیکی میزان شسته شدن چسب ها توسط مشاهده بررسی شد. به منظور انجام تست قدرت چسبندگی ابتدا به آرامی سوراخ نگه دارنده نمونه با چسب دنچر پر شده و اتصال بازوی حساس به فشار دستگاه سنجش قدرت چسبندگی روی آن قرار گرفت، سپس مجموعه نمونه و نگه دارنده نمونه در 300 میلی لیتر آب در دمای 2±37 درجه و به مدت 10 دقیقه غوطه ور شد. مجموعه نمونه و نگهدارنده نمونه خارج شده و به منظور خارج شدن آب از سطح آن تکان داده شد و سپس در محل قرارگیری نمونه روی دستگاه سنجش قدرت چسبندگی (Santam، STM 20) قرار داده شد و نیرویی معادل 10 نیوتون با سر متقاطع با سرعت 5 میلی متر در دقیقه به وسیله شفت حساس به فشار به مرکز نمونه وارد شد. این نیرو برای 30 ثانیه حفظ شده و سپس بازوی دستگاه به سمت بالا کشیده شد و حداکثر نیروی اندازه گیری شده به وسیله شفت حساس به فشار بر اساس مقیاس کیلوپاسکال توسط نرم افزار کامپیوتری (Santam Machine Controller v4،19، Iran) محاسبه شد. تست برای هر نمونه 8 بار انجام شد و 8 نتیجه به دست آمد. برای بررسی آماری قدرت چسبندگی از تست ANOVA استفاده شد.یافته هابراساس نتایج این مطالعه، pH چسب های Professional و Corega به pH خنثی نزدیکتر بوده و pH چسب های Fittydent و Fixodent اسیدیته بیشتری داشتند. در تست قابلیت شستشو در هیچ گروه از چسب ها توده باقیمانده ای مشاهده نشد و از لحاظ آماری تفاوتی بین گروه ها وجود نداشت (05 /0P>). در تست قدرت چسبندگی چسب های Fittydent و Corega نسبت به Professional و Fixodent قدرت چسبندگی بالاتری داشتند که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (05 /0>P).نتیجه گیریpH چسب های Professional و Corega نسبت به pH چسب های Fittydent و Fixodent اسیدیته کمتری داشته و تاثیر منفی کمتری بر مخاط دهان داشتند و لذا در بیمارانی که سطح تحمل مخاط آن ها به دلایلی از قبیل دیابت، کم خونی فقر آهن، افزایش فشار خون کاهش یافته است، ارجح هستند. تمام گروه ها از نظر قابلیت شستشو مورد قبول بودند. Fittydent و Corega نسبت به Professional و Fixodent قدرت چسبندگی بالاتری داشتند و لذا دراستفاده کنندگان از دنچر که به دلیل تحلیل شدید ریج، ماکروتروما و عدم سازش پذیری نیاز به گیر بیشتری داشته باشند، انتخاب کلینیکی بهتری به نظر می آیند.
کلیدواژگان: چسب دنچر، تست اندازه گیری pH، تست قابلیت شسشو، تست قدرت چسبندگی -
صفحات 239-246زمینه و هدفتحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط وضعیت تحصیلی با مهارت مطالعه دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت.روش بررسیدر این مطالعه تحلیلی- توصیفی 195 نفر از دانشجویان دندانپزشکی شرکت کردند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه 6 قسمتی دنیس کانگاس استفاده شد و معدل آن ها به عنوان وضعیت تحصیلی مشخص گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ANOVA یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد.یافته هامیانگین و انحراف معیار نمرات مهارت مطالعه دانشجویان 06 /22±07 /108 از200 بود. بین حیطه های مورد بررسی در پرسشنامه تنها حیطهیادداشت برداری با معدل دانشجویان ارتباط معنی دار داشت (015 /0=P).نتیجه گیریاز آن جا که بین مهارت مطالعه و وضعیت تحصیلی دانشجویان ارتباط معنی داری یافت نشد، به نظر می رسد که علل مختلفی بر پیشرفت تحصیلی تاثیرگذار باشند که باید مورد بررسی قرار گیرند.
کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، دانشجویان دندانپزشکی، مهارت -
صفحات 247-253زمینه و هدفیکی از راه های دستیابی به آموزشی با کیفیت، انتخاب روش مناسب یاددهی- یادگیری توسط اساتید است. این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت دانشجویان دندانپزشکی از کاربرد ترکیبی روش های سخنرانی و کار در گروه های کوچک در مقایسه با کاربرد شیوه سخنرانی برای تدریس واحد پاتولوژی عمومی نظری در دانشکده دندانپزشکی بابل انجام شد.روش بررسیاین مطالعه در نیمسال دوم سال های تحصیلی 91-90 و 92-91 انجام شد. در سال 91 (گروه مداخله، میزان پاسخ=92%)، تدریس واحد پاتولوژی عمومی نظری به صورت ترکیبی از روش های کار در گروه های کوچک و سخنرانی و در سال 92 (گروه شاهد، میزان پاسخ=81%)، تنها به شیوه سخنرانی صورت گرفت. برای ارزیابی میزان رضایت دانشجویان از روش تدریس از پرسشنامه ای بدون نام و خود- ایفا استفاده شد. برای مقایسه میانگین امتیاز کل رضایت (عددی از 18 لغایت 90) بین دو گروه از T-test استفاده شد.یافته هامقایسه میانگین امتیاز کل بین دو گروه نشان داد که رضایت دانشجویان از روش تدریس ترکیبی به طور معنی داری بالاتر است (001 /0P<). مقایسه میانگین امتیاز کل بین دو جنس، به صورت جداگانه در هر یک از گروه ها، هیچ تفاوت معنی داری را نشان نداد (63 /0=P و 87 /0=P به ترتیب در گروه ترکیبی و گروه سخنرانی).نتیجه گیریترکیب سخنرانی با روش های دیگر تدریس نظیر کار در گروه های کوچک می تواند منجر به افزایش رضایتمندی دانشجویان علوم پزشکی در حیطه یادگیری شود. نتایج مطالعه حاضر در رابطه با تدریس واحد پاتولوژی عمومی نظری به دانشجویان دندانپزشکی، تایید کننده این نظریه است.
کلیدواژگان: رضایت، دانشجویان دندانپزشکی، سخنرانی، تدریس -
تاثیر Ferrule effect روی ثبات بیومکانیکی دندان های بازسازی شده با پست و کور و کراون: مروری بر مقالاتصفحات 254-265زمینه و هدفحفظ نسج تاج دندانی در ناحیه سرویکال، جهت تامین Ferrule effect به منظور بهبود خصوصیات بیومکانیک دندان اندو شده، اهمیت بالایی دارد. Ferrule effect موضوعی است که مطالعات زیادی درمورد آن صورت گرفته و مطالب ضد و نقیضی ارایه شده است. هدف این مطالعه جمع آوری نتایج تحقیقات مختلف در مورد Ferrule effect بر اساس مقالات موجود در Pub Med بود.روش بررسیاین تحقیق روی مقالات جمع آوری شده از Pub Med از سال 2014-1985 و مجلات علمی- پژوهشی داخل کشور صورت گرفت و از کلمات کلیدی Finite element analysis، Fatigue، Fracture resistance، Literature review، Ferrule effect، Ferrule استفاده گردید.یافته هایافته ها نشان داد ارتفاع 2-5/1 میلی متر و ضخامت 1میلی متر Ferrule، در افزایش مقاومت به شکست دندان های اندو شده، تاثیر مهمی دارد.نتیجه گیریوجود Ferrule effect برای موفقیت درمان دندان های اندو شده ضروری است و اگر تامین آن امکان پذیر نباشد، دندان مورد نظر از نظر کلینیکی پیش آگهی ضعیفی خواهد داشت.
کلیدواژگان: دندان های اندو شده، پست و کور، مرور
-
Pages 177-188Background And AimsThe aim of this study was to evaluate the invitro and invivo performance of a 3 wt% of strontium additive hydroxyapatite calcium phosphate cements (CPC).Materials And MethodsThe prepared calcium phosphate cement was characterized with XRD, FTIR, setting time, STA and in vitro and in vivo biological analyses. The MTT assay ALP activities as in vitro study and radiological and histological examinations as in vivo study between the three groups of 3 wt% Sr-HA/CPC, CPC and control were performed and compared. Data were analyzed using T-test and One-way ANOVA.ResultsXRD analysis demonstrated that by increasing the ratio of Powder/Liquid (P/L), the crystallinity of the prepared cement increased. The substitution of strontium instead of calcium in CPC could also alter the crystal structure, including some structural disorder. However, in the CPC with no strontium hydroxyapatite (Sr-HA), no significant increase in the crystallinity was observed. SEM observations revealed CPC with increasing P/L ratio, the formation of hydroxyapatite crystals arising from the interaction of solid and liquid phase of cement was decreased. Also, the addition of Sr within Ca site culminated in a dramatic increase in crystallinity of hydroxyapatite. In vitro biological properties ascertained that addition of 3 wt. % Sr-HA into CPC enhanced MTT assay and ALP activity, which could be due to the presence of strontium ions. The histological study showed that greater remodeling was seen at 4 weeks after implantation when the 3 wt% Sr-HA/CPC was used.ConclusionThe obtained results cleared that CPC can be a potential candidate as a carrier with strontium additives for bone remodeling and regeneration.Keywords: Calcium phosphate cement, Strontium, Characterization
-
Pages 189-199Background And AimsCleft lip and palate patients require orthodontic treatments during their childhood and adolescence. Tweed diagnostic triangle as well as cephalometric assessments provides important data regarding the skeletal patterns for the treatment and diagnostic purposes. The present study determined the cephalometric changes of Tweed triangle in the cleft lip and palate patients compared to normal patients.Materials And MethodsIn total, 101 cleft and palate patients as well as 95 normal individuals with the balanced age, gender and race were evaluated. All the cleft and palate patients had similar treatment histories. Radiographic clichés were obtained from both groups and the images were traced after identifying the anatomic landmarks. The studied landmarks included points, lines, and plans as well as dental and skeletal angles and distance ratios measured in radiographic images. The landmarks were statistically analyzed using Student t test.ResultsSignificant differences were found between the cleft lip and palate patients and normal individuals regarding craniofacial complex morphology (P<0.001). Gender did not show significant effect on the cephalometic indices changes (except to IMPA and FMIA angles). Tweed angle changes were more in the males than that of females between normal and cleft lip and palate patients. Mandibular retrusion (decreased SNB), gonial angle opening, increased mandibular plan inclination and facial anterior height were similar in the normal and cleft lip and palate individuals while no significant differences were found between two groups regarding cranium indices (P>0.05).ConclusionIn total, significant differences were observed between normal and cleft lip and palate individuals regarding Tweed diagnostic triangle area. These differences were decreased IMPA and increased FMA and FMIA angles. No significant differences were found in terms of other indices.Keywords: Diagnostic, Cephalometry, Cleft lip, palate
-
Pages 200-206Background And AimsBacteria and their products have a major role in pulp and periapical diseases. The purpose of this study was to compare the antimicrobial activity of sodium hypochlorite, iodide potassium iodide and chlorhexidine on the enterococcus faecalis after root canal filling.Materials And MethodsIn this experimental study, 95 single canal human teeth were collected. Then after washing and cleaning and filing, the sterilization done using an autoclave. The teeth were smeared with enterococcus faecalis except five which selected as controls and then divided them into 3 groups which A randomly represented the irrigation by sodium hypochlorite, iodide potassium iodide (IKI) and chlorhexidine solution were done. The teeth were filled with gutta-percha and then incubated in a incubator for 90 days at a temperature of 37° C. The specimens were analyzed for Colony Count. Data were analyzed using Kruskal-Wallis test and Chi-Square.ResultsAccording to the results of this study, the correlation between the 3 groups of cultured teeth were not significant (P=0.812).The specimens which were washed by IKI had the most positive amount of cultures (23.3%) and the specimens which washed by chlorhexidine had the lowest (16.7%).ConclusionThe results of this study showed that after the use of different wash solutions, no statistically significant difference exist in their antimicrobial activity after root canal therapy.Keywords: Chlorhexidine, Enterococcus faecalis, Iodide potassium iodide, Sodium hypochlorite
-
Pages 207-212Background And AimsAccording to concerns of technical errors in intraoral radiographs and reports of positive effects of central ray laser pointer on the students, technical errors and shortcomings of earlier research, this study was conducted at Department of Oral and Maxillofacial Radiology of Tehran Azad University to determine the role and use of laser pointer in the technical error made by students.Materials And MethodsThis clinical trials study was carried out at the Department of Radiology, Dental School of Azad Tehran University. A total of eighty students were divided into two groups of forty. In the first group the periapical technique was taught without laser guided indicator, while in the second group laser guided indicator was applied in training the students. All students took X-rays from the phantoms. Laser guided indicator is made of one low power red laser diodes.Totally 560 X-rays were taken and the technical errors and the quality of X-rays were evaluated. Data were analyzed statistically using Mann-Whitney and Chi Square tests (α=0.05).ResultsThe X-rays taken by students showed significant differences in cone cutting (P<0.001), and overlapping (P<0.001) between the two study groups. In the subjective review of X-ray quality, the difference was also significant (P=0.03).ConclusionThe use of laser guided indicator as a training aid seems to be practical for easier learning of central ray adjustment and reduction of technical errors in taking X-rays by dental students.Keywords: Radiography, Errors, Laser
-
Pages 213-220Background And AimsInadequate root canal obstruction has been suggested as major factor in endodontic treatment failure. On the other hand, the most common way to assess leakage is dye penetration method. In assessing the possible effect of cutting direction on the leakage, the present study was performed to investigate dye penetration in two root cutting directions.Materials And MethodsForty human teeth with a single root canal were used in this experimental study. Endodontic treatment was performed on the specimens and then stained with 2% methylene blue solution. The specimens were divided into two groups. Specimens in the first group were sectioned in the buccolingual dimension and the second group in the mesiodistal to evaluate the microleakage. The amount of dye penetration was measured under the stereomicroscope with a magnification of 40%. Data were statistically analyzed using Kolmogorov-Smirnov (KS) and Mann- Whitney tests.ResultsThe average amount of leakage in the buccolingual and mesiodistal dimension were, 3.78±2.08 and 2.43±1.55 mm, respectively. There was statistically significant difference between the mean leakage of two dimensions (P=0.03).ConclusionSince the leakages in the buccolingual and mesiodistal dimensions were different, it was concluded that cutting direction could be an effective factor on the result of microleakage assessment.Keywords: Leakage, Direction, Dye
-
Pages 221-228Background And AimsCl II malocclusion is one of the most common abnormalities in human societies and using a simple, affordable and accessible treatment that can be provided by general practitioners or specialists, to prevent future malocclusion complications is vital. Cl II malocclusion treatment using functional appliances such as twin block and anterior inclined bite plan have less cost, side effects and complications compared to fixed orthodontic or orthosurgery. Until now, the dentoskeletal changes resulting from the application of twin block and anterior inclined bite plan in patients with Class II malocclusion has not been evaluated. The objective of the present study was to assess the dentoskeletal changes following the use of twin-block functional appliance and inclined anterior bite plan in the patients with class II malocclusion div 1 during mixed dentition.Materials And MethodsIn this retrospective cohort trial, 60 patients with the definitive diagnosis of Class II div. 1 malocclusion having ANB>2 and FMA angel between 20 and 30 and without any previous treatment or syndrome who were treated with twin-block or inclined anterior bite plan appliance were selected and their lateral cephalometries were traced before and after treatment. Selected distance and angular landmarks were measured on the cephalograms with the good reliability (ICC=0.953) and the changes occurred in the landmarks were statistically analyzed using Student t test.ResultsDue to the increased mandibular growth, most of the landmarks experienced significant changes following the treatment with twin-block and inclined bite plan (P<0.05). The appliances corrected Class II malocclusion through improvement of mandibular length and position, maxillary and mandibular skeletal and dental relationships (decreased ANB angle and overjet) and stability of mandibular plan inclination. No significant differences were found between the devices regarding most landmarks changes (P>0.05), however, SNA (P=0.04), overjet (P=0.007) and wits appraisal (P=0.004) changed differently after using the appliances.ConclusionDespite with most similarities of both twin-block and anterior inclined bite plan to correct class II div. 1 malocclusion, Due to the advantages of anterior inclined bite plan such as less size, good patient cooperation and simple laboratory preparations; the appliance can be used as substitute for complex functional appliances to correct class II div. 1 malocclusion before the growth spurt.Keywords: Class II div. 1, Malocclusion, Functional appliance, Patients
-
Comparative evaluation of pH, bond strength and washability in four common denture adhesives in IranPages 229-238Background And AimsResidual ridge resorption is an unpredictable, unavoidable and time-dependent process which occurs in denture-wearing patients especially those who use mandibular dentures. This process causes more problems in mandible because of its less support, tongue forces and more resorption. Inserting implants in many of these patients requires bone grafts. Overdentures are also more expensive. Denture adhesives are the last option to improve retention and masticatory function in denture-wearers with severe resorption of alveolar ridge. Nowadays only a few denture adhesives are used in Iran and there is not much information about their standard features including, pH, bond strength and washability. The objective of this study was to examine and compare the mentioned characteristics of four denture adhesives (Professional, Corega, Fittydent and Fixodent) and to introduce the most suitable denture adhesive for clinical use.Materials And MethodsAll the methodologies of ISO 10873:2010 were applied. To measure the pH value, 1±0.1g of each denture adhesive was diluted with 5g of propylene glycol and mixed with water. Using pH meter, pH of each group was measured separately for 4 times (n=4) and results were recorded. For the washability test, 4 dentures were fabricated (n=4) and each group of denture adhesives was placed on a denture according to manufacture instructions. For simulating mouth environment specimens were placed in water at 37±2 ̊C bath for 1 hour and then washed with a plastic brush. Specimens were examined for any residual adhesive and the results were recorded. For bond strength test, a sample holder was gently filled with denture adhesives and was attached to the holding arm of bond strength testing device (Santam, STM 20, Iran). Specimens were placed in 300ml water bath at 37±2 ̊C for 10 minutes, and then shaken to be dried and placed in the bond strength testing device. 10N force with 5mm/min rate was applied to the specimen. The force was maintained for 30s and then device arm was pulled back and the highest number was recorded with computer software (Santam Machine Controller v4.19, Iran). The test performed 8 times (n=8) for each adhesive and 8 results were recorded. Data were analyzed using ANOVA test for comparing the bond strength with a significant level fixed at 0.05.ResultsProfessional and Corega adhesives had more neutral pH than that of Fittydent and Fixodent which were more acidic. Washability test showed no remaining mass of any adhesive and there was not any statistically significant difference between groups (P>0.05). Fittydent and Corega adhesives showed higher bond strength than that of Professional and Fixodent and this difference was statistically significant (P<0.05).ConclusionProfessional and Corega adhesives had less acidity. Thus they cause less harmful effects on the oral mucosa than that of Fittydent and Fixodent and should be indicated in patients with little-tolerant oral mucousa such as diabetous, iron-deficiency anemia and hypertention. All the groups had acceptable washability. Fittydent and Corega had higher bond strength than that of Professional and Fixodent. Therefore in complete-denture-wearers who require more retention as a result of severe ridge resorption, macrotruma, and maladaptiivity, Fittydent and Corega seems to be more acceptable.Keywords: Denture adhesives, Test, Bond strength
-
Pages 239-246Background And AimsThe purpose of the present study was to investigate the relationship between study skills and academic performance of dental students in Tehran University of Medical Sciences.Materials And Methods195 dental students at dental faculty of Tehran University of Medical Sciences in 2013 participated in this descriptive-analytical study. Data were collected using Congos´ Study Skills Inventory including six subscales. Grade Point Average (GPA) indicated their academic performance. Data were analyzed using ANOVA and Tukey test.ResultsThe mean score of students’ study skills were 108 out of 200 with standard deviation of 22.06±0.7. Note taking had a significant correlation with GPA (P=0.015).ConclusionSince no significant correlation between study skills and academic performance of the students was observed, it seems that there are other dynamics involved in their academic performance which have to be examined.Keywords: Academic achievement, Dental students, Skills
-
Pages 247-253Background And AimsChoosing an appropriate style of teaching-learning by educators is a way to reach high quality education. The objective of this study conducted in Babol Dental School was to compare dental students, satisfaction of teaching theoretical general pathology course by means of a combination of lecture and work in small groups with their satisfaction of teaching the course by means of only lecture.Materials And MethodsThis study was performed in the second semester of school year 2011-12 and 2012-13. In 2012 (intervention group, response rate=92%), the teaching of theoretical general pathology course was implemented by means of a combination of lecture and work in small groups, but in 2013 (control group, response rate=81%) by means of only lecture. An anonymous self-administered questionnaire was used to assess students, satisfaction of the teaching methods. To compare the mean total score of satisfaction (ranging from 18 through 90) between the two groups, T-test was used.ResultsComparing the mean total scores between the two groups revealed that students, satisfaction of the combined teaching method was significantly higher (P<0.001). The difference of satisfaction between genders (separately for each group) was not significant in combination group and lecture group (P=0.63 and P=0.87, respectively).ConclusionRegarding learning, combining lecture with other teaching methods such as work in small groups may increase health sciences student's satisfaction. In regard to teaching theoretical general pathology course, our findings could confirm this hypothesis.Keywords: Satisfaction, Dental students, Lecture, Teaching
-
Pages 254-265Background And AimsPreserving intact coronal and radicular tooth structure is considered to be crucial for the optimal biomechanical behavior of restored teeth. The ferrule effect has been extensively studied and still remains controversial from many perspectives. The purpose of this study was to summarize the results of different issues related to the ferrule effect and published in journals listed in Pub Med.Materials And MethodsThe search was conducted from 1985-2014 from Pub Med and scientific dentistry internal journals using the following key words: Ferrule, Ferrule effect, Literature review, Fracture resistance, Fatigue, Finite element analysis.ResultsThe finding showed that the presence of 1.5-2 mm high and 1mm thickness ferrule had a positive effect on the fracture resistance of endodontically treated teeth.ConclusionThe presence of ferrule effect is essential for successful endodontic treatment. If a ferrule can performed, the teeth will have poor prognosis for survival.Keywords: Endodontically treated teeth, Post, core, Review