فهرست مطالب

توسعه ی آموزش جندی شاپور - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 17، تابستان 1395)

فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 17، تابستان 1395)

  • ویژه نامه 95
  • تاریخ انتشار: 1395/07/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • علیرضا بلوطی* صفحات 1-11

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش های شناختی (فعال وغیر فعال) و چندحسی بر یادآوری و نگهداری راهبردها درکودکان با نیازهای ویژه ذهنی بود. دانش آموزان پسر با ناتوانی ذهنی خفیف پایه چهارم مدارس استثنایی شهر اهواز به عنوان جامعه ی مورد مطالعه انتخاب شدند. تعداد نمونه60 نفر بوده که به روش نمونه گیری، تصادفی خوشه ایو تصادفی ساده انتخاب شدند و آزمودنی ها در سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. برای بررسی متغیر یادآوری در مراحل پیش آزمون و پس آزمون از آزمون یادآوری کارت های تصویری استفاده گردید. مداخله آموزشی شامل راهبردهای شناختی فعال، شناختی غیرفعال و همین طور شناختی فعال روش چندحسی فرنالد درگروه های آزمایش به مدت یک هفته و طی دوازده جلسه صورت گرفت و برای گروه کنترل به همان میزان برنامه ای غیرمرتبط درنظرگرفته شد. نتایج نشان داد راهبردهای شناختی فعال، غیرفعال و شناختی فعال روش چند حسی درمقایسه باگروه کنترل باعث بهبود یادآوری درکودکان با نیازهای ویژه ذهنی شد و این اثر بعد از یک هفته پایدار مانده است. یافته ها مشخص ساختند راهبردهای شناختی زمانی که به صورت فعال ویا به صورت غیرفعال و همین طور به صورت فعال همراه با روش چندحسی ارائه شوند می توانند روش های ارزشمندی برای افزایش میزان یادآوری کودکان بانیازهای ویژه ذهنی باشند، تا کاستی های شناختی و انگیزشی را بهبود بخشند.

    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی فعال، غیرفعال، روش چندحسی فرنالد، یادآوری، نگهداری
  • زهرا کاظمی* صفحات 12-19

    این پژوهش به بررسی و تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره ابتدایی با تاکید بر یادگیری دوره ابتدایی با تاکید بر یادگیری سطوح بالای شناخت پرداخته است. کتاب های علوم تجربی پایه های اول، دوم و سوم به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از روش تحلیل محتوا به شکل تجزیه و تحلیل کمی استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داده است، اهدافی که برای دستیابی به سطح آفریدن از حیطه شناختی، پیش بینی شده حدود 5/6 درصد کل اهداف را تشکیل می دهد. بنابراین می توان استنباط کرد که تنظیم کنندگان اهداف دروس علوم تجربی دوره ی ابتدایی به سطوح بالای حیطه شناختی توجه کافی ننموده اند و شرایط را برای بروز خلاقیت، کمتر مدنظر قرار داده اند. این درحالی است که سطوح دانش و فهم و درک، بیشترین درصد اهداف را به خود به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که اهداف کتاب های علوم تجربی دوره ی ابتدایی ضروری است که مورد تجدید نظر قرار گیرد و سهم اهدافی که سطوح بالاتر یادگیری شناختی و تفکر اخلاق را در بردارند، افزایش یابد.

    کلیدواژگان: غنی سازی، تحلیل محتوا، مهارت های حیطه شناختی، علوم تجربی، دوره ابتدایی
  • شهره محمودیان* صفحات 20-25

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی عوامل بازدارنده مشارکت زنان در سطوح مدیریتی سازمان آموزش و پرورش از دیدگاه مدیران میانی در کشور ایران بود. جامعه آماری این پژوهش توصیفی-پیمایشی، شامل کلیه مدیران میانی مرد و زن شاغل در سازمان آموزش و پرورش بود که از بین آنها 300 نفر (150 نفر زن و 150 نفر مرد) به روش خوشه ایانتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق، از پرسشنامه ی محقق ساخته پس از احراز پایایی و روایی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر توصیف متغیرها در قالب میانگین، انحراف استاندارد و فراوانی، از روش های تی تک نمونه ای، تی مستقل، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از آن بود که از بین عوامل هفتگانه ی مورد بررسی، آزمودنی های تحقیق، عوامل شخصیتی و نقصان مهارت های فنی را در انتصاب زنان به سطوح مدیریت بی تاثیر دانسته و عوامل نگرشی، اجتماعی-فرهنگی، مذهبی-تاریخی، سازمانی و سیاست های دولت را در بازداری از انتصاب زنان به سطوح مدیریت موثر دانسته اند. همچنین مقایسه ی میانگین عوامل مختلف حاکی از آن بود که بالاترین میانگین ها به ترتیب به عوامل زیر اختصاص دارد: سیاسی، سازمانی، مذهبی-تاریخی، اجتماعی-فرهنگی، نگرشی، شخصیتی و نقصان مهارت.

    کلیدواژگان: زنان، مشارکت، مدیریت، عوامل بازدارنده، آموزش و پرورش، تهران
  • گلنوش چگنی*، محبوبه چگنی صفحات 26-35

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر قصه گویی بر کاهش کاهش پرخاشگری و کاهش اضطراب امتحان در پسران پرورشگاه های شهر رشت می باشد. در چهارچوب روشی «آزمایشی» در قالب یک طرح تحقیق از نوع پیش آزمون – پس آزمون- پیگیری با گروه کنترل، 33 پسر، 8 ساله که از بین 34 کودک 6تا 8 ساله که داروی روانپزشکی استفاده نمی-کردند و تاکنون مورد درمان های روانشناسانه قرار نگرفته بودند انتخاب شدند. به طور تصادفی در دو گروه (1 گروه آزمایشی و 1 گروه کنترل) جایگزین شدند. دو گروه آزمایش به مدت 7 جلسه تحت تاثیر متغیر مستقل«قصه گویی همراه با بحث» قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکرد. بعد از اتمام مداخلات و نیز یک ماه پس از اتمام مداخلات از هر دو گروه آزمون به عمل آمد تا تاثیر متغیر مستقل بر متغیرهای وابسته و داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس برای اندازه گیری های مکرر،(MANCOVA) مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روش قصه گویی همراه با بحث بر کاهش پرخاشگری و کاهش اضطراب امتحان پسران 8 ساله پرورشگاه های شهر رشت موثر است. این نتایج قابلیت کاربرد قصه و ساختار آن را درآموزش و درمان مشکلات کودکان نشان می دهد.

    کلیدواژگان: قصه گویی، قصه، پرخاشگری، اضطراب امتحان، پسران، پرورشگاه
  • محمود منظری صفحات 36-41

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تغییرات نگرشی معلمان مدارس ابتدایی پیرامون شیوه های انجام وظایف آموزشی خویش بوده است. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدرسان دانشگاه فرهنگیان کشور می باشد، که تعداد 86 نفر از آنان با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS صورت گرفت. همچنین برای تحلیل فرضیه ها از آزمون T- Testتک گروهی، استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین میزان باور معلمان نسبت به شیوه های انجام وظایف آموزشی خویش با میانگین نظری جامعه، در زمینه های طراحی آموزشی عینی، روش های فعال تدریس و ارزشیابی توصیفی در سطح 01/0 تفاوت معنی داری وجود دارد. نتایج بدست آمده حاکی از این است که تغییرات نگرشی معلمان در طراحی آموزشی، روش های تدریس و ارزشیابی عملکرد تحصیلی دانش آموزان، مفید و رو به رشد بوده است.

    کلیدواژگان: طراحی آموزشی، روش تدریس، ارزشیابی توصیفی
  • جواد نعمتی بیگدلی* صفحات 42-52
    توصیف نگرش و گرایش مردم به فعالیت های حرکتی و ورزشی در 8 شهر مرکز استان های مختلف ایران هدف این پژوهش است، پرسشنامه محقق ساخته ای دارای سه بخش نگرش، گرایش و ویژگی های جمعیت شناختی در اختیار 8500 نفر قرار گرفت. از این تعداد 4930 مرد و3570 زن پرسشنامه را تکمیل کردند. در طراحی بخش نگرشی پرسشنامه از ابزار نگرشسنج فعالیت بدنی کنیون (1968) استفاده شد. با استفاده از روش های تحلیل عاملی با آلفای 87/0 پایایی پرسشنامه محاسبه شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های من ویتنی و کروسکال_ والیس در سطح معناداری 05/0 استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد به طور متوسط6/34درصد آزمودنی ها هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشتند. آزمودنی ها، به ترتیب اولویت، عواملی چون کسب نشاط و شادابی، تقویت جسم و روان، کسب اعتماد به نفس و داشتن رفتار و اخلاق نیکو را مهم ترین علل و انگیزه های مشارکت در فعالیت های حرکتی و ورزشی معرفی نمودند. به طور کلی، نتایج این پژوهش حاکی از متفاوت بودن نگرش اقشار مختلف مردم به فعالیت های حرکتی و ورزشی به تفکیک جنسیت، شغل و مدرک تحصیلی است. نتایج نشان داد، میزان هزینه های ورزشی خانوار در سال 1380 معادل 741 میلیارد ریال، 19/0 درصد کل هزینه خانوار و 1/0 درصد GDP کشور می باشد. هزینه وزشی یک خانوار در سال 1385 نسبت به سال 1380 دارای رشد واقعی 124 درصدی است، ولی به دلیل پایین بودن درآمد و سهم مشارکت ورزشی مردم ایران نسبت به کشورهای پیشرفته، هنوز هزینه های ورزشی درصد قابل قبولی را در سبد هزینه های خانوار به خود اختصاص نمی دهد.
    کلیدواژگان: نگرش، گرایش، فعالیت های حرکتی و ورزشی، هزینه های ورزشی
  • یاسمن قربانی، غلامرضا طالبی، بهارک جهاندار، منصوره ربانی زاده* صفحات 53-58

    هدف از این پژوهش اثربخشی بازی درمانی بر کلاهش علایم اختلال بیش فعالی و کمبود توجه کودکان دبستانی مدارس اختلال رفتار بود. روش تحقیق این پژوهش شبه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. پس از غربالگری 80 دانش آموز پسر پایه اول و دوم دبستان از دو مدرسه اختلال رفتار در تهران (1394)، با استفاده از مقیاس والدین کانرز، 38 کودک، دارای بیش فعالی و کمبود توجه تشخصی داده شدند، سپس 36 دانش آموز بطور تصادفی جهت این پژوهش انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه مداخله (18 نفر) و کنترل (18 نفر) قرار گرفتند. در ادامه مهارت بازی درمانی در طی 12 جلسه یک ساعته به گروه آزمایش آموزش داده شد و گروه کنترل هیچگونه آموزشی دریافت نکرد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمرات گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه در مقیاس والدین کانرز (001/0<p) در پس آزمون تغییر معنی داری داشت. با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که علایم بیش فعالی و کمبود توجه، ناتوانی یادگیری و اضطراب تحت تاثیر بازی درمانی، در قالب طرح آزمایشی اخیر کاهش یافته و این رویکرد به درمانگران و متخصصان روانشناسی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: بیش فعالی و کمبود توجه، بازی درمانی، ناتوانی های یادگیری، اضطراب، دانش آموزان
  • مهدی قائمی*، عزت الله نادری، مریم سیف نراقی صفحات 59-65
    پژوهشی حاضر جهت مقایسه برنامه درسی اجراشده تربیت معلم بر صلاحیت شغل معلمی، فارغ التحصیلان دانشگاه-های آزاد و دانشگاه های دولتی استان خراسان رضوی انجام شده است.این تحقیق ازنوع ارزشیابی است که پژوهشگر در انجام آن از روش تحقیق زمینه ای کمک گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را دو گروه تشکیل می دهند که عبارتنداز: فارغ التحصیلان دانشگاه های آزاد اسلامی، دانشگاه های عالی درسال تحصیلی 2015-2014 می باشند، با توجه به پراکندگی جامعه آماری برآورد حجم جامعه آماری از سالنامه آماری سال 2010 استان خراسان رضوی کمک گرفته شد بدین منظورحجم ورودی های سال 2011-2010 به عنوان فارغ التحصیلان 2015-2014 برآورد شد. جهت تعیین حجم نمونه در این پژوهش از فرمول تعیین حجم نمونه و مورگان استفاده شده است. تعداد نمونه-های این پژوهش را فارغ التحصیلان کارشناسی دانشگاه عالی 194نفر،و فارغ التحصیلان کارشناسی دانشگاه آزاداسلامی 174نفرتشکیلمی دهند. به منظور نمونه گیری در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی طبقه-ای استفاده شده است. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته است که شامل 40گویه می باشد. روایی پرسشنامه به طریق دلفی دراختیار صاحبنظران باتجربه دانشگاهی قرارگرفت وحاصل دقت نظرآنها دراصلاح پرسشنامه لحاظ گردید. پایایی پرسشنامه نیزبراساس آزمون آلفای کرونباخ درفارغ التحصیلان دانشگاه عالی 96./0فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی91./0 تشخیص داده شد و برای تحلیل داده ها از روش آمار استنباطی (کولموگورف-اسمیرنوف) استفاده گردید. نتایج پژوهش بیانگراین است که بین برنامه اجرا شده دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتی در ایجاد صلاحیت شغل معلمی (دانش حرفه ای، ارتباطات، تعلیم وتربیت، اخلاقی) در فارغ التحصیلان تفاوت معناداری وجود ندارد. لذا پیشنهاد گردید که با هماهنگی وزارت علوم و دانشگاه آزاداسلامی و آموزش و پرورش موجبات اجرایی نمودن برنامه درسی مبتنی برصلاحیت شغلی به صورت آزمایشی اجرا و همچنین صلاحیت های افراد قبل از ورود به رشته های معلمی سنجیده شود.
    کلیدواژگان: برنامه درسی اجرا شده، صلاحیت شغل، صلاحیت معلمی
  • کیوان تیاری*، عزت الله نادری، مریم سیف نراقی صفحات 66-73

    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی برنامه درسی نیمه متمرکز هماهنگ با برنامه درسی ملی دوره اول متوسطه ایران بود. پژوهش به روش زمینه ای انجام شد. جامعه آماری شامل دو گروه: 1- استادان و متخصصان برنامه درسی به تعداد 79 نفر 2- معلمان دوره اول متوسطه به تعداد 466 نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان، برای گروه اول 52 نفر و برای گروه دوم 84 برآورد گردید و به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده است که با روش خی دو تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که میزان هماهنگی مولفه های الگو با برنامه درسی ملی دوره اول متوسطه ایران، مولفه های (اهداف و مقاصد برنامه درسی نیمه متمرکز، رویکردهای طراحی و تدوین برنامه درسی نیمه متمرکز، شاخص های ارزشیابی و اصلاح برنامه درسی نیمه متمرکز)، هماهنگی کامل وجود دارد و پس از اجرای آزمون مشخص شد بین نظر متخصصان و معلمان در رابطه با مولفه های الگو هماهنگی کامل وجود دارد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی نیمه متمرکز، تمرکزگرایی، تمرکززدایی، برنامه درسی ملی
  • رضا منصوری*، مرجان آل بهبهانی، زهره اسمعیلی، فرزانه امجدیان صفحات 74-81
    هدف از پژوهش حاضر اثربخشی آموزش هوش معنوی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم می باشد، این پژوهش از نوع پژوهش شبه آزمایشی با گروه های آزمایش و کنترل است، جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر سال سوم مقطع دوم متوسطه شهرستان دلفان در نیمسال دوم سال تحصیلی 1394-1393 بود. در این پژوهش تعداد 36 دانش آموز از دبیرستان پسرانه شبانه روزی شهدای شهرک امام (ره) بصورت نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند. پس از تعیین حجم نمونه گروه های آزمایش و کنترل. در مرحله پیش آزمون معدل نیمسال اول سال تحصیلی 1394-1393 دو گروه از مدیریت دبیرستان اخذ گردید، سپس طی 8 جلسه بر اساس پروتکل آموزشی هادی تبار و همکاران (1390) به آزمودنی های گروه آزمایش هوش معنوی آموزش داده شد. پس از اتمام آموزش، نتایج حاصل از مقایسه میانگین پس آزمون گروه ها با تحلیل کوواریانس نشان داد تفاوت معناداری بین پس آزمون گروه کنترل و آزمایش وجود دارد و از آنجا که نمره پس آزمون گروه آزمایش افزایش را نشان می دهد، بنابراین می توان چنین عنوان نمود که آموزش مولفه های هوش معنوی بر پیشرفت تحصیلی فرزندان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: آموزش هوش معنوی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان، متوسطه دوم
  • دری قناد طوسی، نادیا مدنی پور، عزیزرضا قاسم زاده*، محمد اسدی صفحات 82-87

    دف اصلی این پژوهش تعیین تاثیر روش ارتباط بدون خشونت بر افزایش عملکرد تحصیلی دانش آموزان بود. در این پژوهش تجربی 30 نفر از دانش آموزان پسر پایه هفتم منطقه یک تهران از دبیرستان پسرانه آموزش واقع در منطقه یک به صورت تصادفی انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین گشتند. معدل ترم قبل دانش آموزان به عنوان پیش آزمون ثبت گردید. سپس برای گروه آزمایش 10 جلسه آموزش ارتباط بدون خشونت برگزار شد که در این مدت گروه کنترل هیچ مشاوره ای دریافت نکرد. پس از آن معدل دانش آموزان هر دو گروه به عنوان پس آزمون ثبت شد، پس از گردآوری داده ها، اطلاعات از طریق روش های آماری تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد تاثیر روش ارتباط بدون خشونت بر متغیرهای وابسته (عملکرد تحصیلی) اثر کرده است (05/0 <p). بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که ارتباط بدون خشونت بر افزایش عملکرد تحصیلی دانش آموزان موثر است.

    کلیدواژگان: ارتباط بدون خشونت، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان پسر
  • طاهره روشنی* صفحات 88-94
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی روانشناسی مدیریت نوین آموزشی "آموزش مهارت های زندگی" مدارس ابتدایی در جمهوری اسلامی ایران» بود. روش پژوهش حاضراز نوع غیرآزمایشی و توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه معلمان شاغل مدارس ابتدایی در پایه های تحصیلی اول تا پنجم در شهر ایلام تشکیل می دادند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده و از طریق فرمول نمونه گیری مورگان تعداد 164 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه مورد تایید متخصصین و اساتید قرار گرفت و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 867/. و تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. نتایح نشان داد که معلمان بیش از اندازه متوسط معتقد به رشد مهارت های زندگی دانش آموزان از طریق آموزش درس مهارت های زندگی در مقطع ابتدایی هستند. دیدگاه معلمان زن در مورد نقش این آموزش ها در زمینه رشد مهارتها در دانش آموزان به نسبت دیدگاه معلمان مرد بهتر بود ولی از جنبه تحصیلات و سنوات خدمت اختلاف معناداری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: روانشناسی، مدیریت نوین آموزشی، آموزش مهارت های زندگی، مدارس ابتدایی
  • مجید محمودی مظفر* صفحات 95-104

    در این پژوهش به بررسی تاثیر رویکرد تلفیقی تربیت اخلاقی خواجه نصیرالدین طوسی و تحول شناختی پیاژه برنگرش معلمان در فرایند تربیت اخلاقی دانش آموزان دوره ابتدایی پرداخته شده است. روش تحقیق شبه تجربی بوده و در آن ازطرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه تجربی وگواه استفاده شده است. جامعه آماری معلمان دوره ابتدایی منطقه دو شهر تهران و گروه نمونه تحقیق0 3 نفر برای گروه تجربی و30 نفربرای گروه گواه ازمدارس تابعه منطقه 2 شهرتهران که به صورت تصادفی انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه نگرش سنج محقق ساخته مشتمل بر30سوال بامقیاس 5 درجه ای لیکرت بودکه پایایی ان براساس بازآزمایی 84/0 و براساس آلفای کرونباخ 85/0 محاسبه شده است. آموزگاران در8 جلسه آموزش 4 ساعته به صورت کارگاهی شرکت کردند و ضمن آشنایی بارویکردها، مهارت های طراحی طرح درس مبتنی برتلفیق تربیت اخلاقی خواجه و تحول شناختی پیاژه را فراگرفتند، نتایج حاصله نشان دادکه شناخت وکسب مهارت طراحی رویکردها به تغییرنگرش آنان درفرآیندتربیت اخلاقی موثر بوده است.

    کلیدواژگان: آموزش معلمان، تربیت اخلاقی خواجه نصیرالدین طوسی، تحول شناختی پیاژه، رویکردتلفیقی، نگرش معلمان
|
  • Alireza Balouti* Pages 1-11

    This study considers the impact of cognitive (active and inactive) and Multi-sensory teaching on there remembering and Kept in mind of children with mental exceptional needs. The study population were consist of students with mild mental retardation, grade four , from exceptional schools of Ahvaz township, Khoozastan province , Iran. 60 students were selected in terms of cluster random sampling and simple random sampling method. In order to record and determine the pre test and post test remembering function, picture cards were used. Data were analyzed by means of descriptive and inferential (variance analysis (F) ) statistics. all active and inactive cognitive strategies and active cognitive- Multi-sensory education follow up test method in all groups lead to improve in remembering process of mental retarded children in comparison with control group.

    Keywords: Active Ccognitive, Inactive Cognitive, Multi, Sensory, Remind, Remembering
  • Zahra Kazemi* Pages 12-19

    The present research aimed to examine the course books in elementary school with an emphasis on high cognitive levels. The sample included the science books in the first, second and third grade of elementary school, which were analyzed within content analysis framework as well as through quantitative method. The results showed that the objectives related to the cognitive skills accounted for 6.5 percent of all objectives. Therefore, it can be inferred that high levels of cognition scope have not been addressed in the science books; consequently, the innovation and critical thinking would not be encouraged for students in elementary school. Findings also showed that although the comprehension levels comprised the highest percentage of objectives, the proportion for analysis, innovation and creation were reported less than 18 percent. With regard to the results, it can be concluded that it would be necessary to review the science course books in order to include high levels of cognition and critical thinking for better enhancement in content.

    Keywords: Enrichment, Content Analysis, Cognitive Skills, Empirical Sciences, Elementary School
  • Shohreh Mahmoudian* Pages 20-25

    The present research aimed to examine the barriers to women's participation in managerial levels in Education Organization from the viewpoints of middle-level managers in Iran. The research was conducted in a descriptive-survey framework and the population included all male and female middle managers, among whom 300 applicants (150 persons for every gender) were selected through multistage cluster sampling method. The data were gathered through a researcher-made questionnaire, the validity and reliability of which were statistically confirmed. To analyze the data, descriptive statistics (as mean, standard deviation and frequency) in addition to inferential statistics including one-sample t-test, independent t-test, Spearman correlation coefficient and Friedman test were employed. The results showed that, of all seven supposedly compelling factors, applicants considered personality and incompetence as ineffective factors in women employment in Education Organization while attitudinal, sociocultural, historical-religious, administrative and governmental factors were reported as effective in their employing in managerial levels. In addition, the results of means’ comparison proved that the highest means belonged to political, administrative, historical-religious, sociocultural, attitudinal, personality and incompetence factors respectively.

    Keywords: Women, Participation, Management, Education Organization, preventive factors, Tehran
  • Golnoosh Chegeni*, Mahboobe Chegeni Pages 26-35

    The purpose of this study was an investigation of storytelling approach on aggression and test anxiety decrease of 8 year old boys orphanage in Rasht. Using a Quasi experimental, pre-test post-test- fallow up design with control group. a sample consisting of 20 elementary school boys were selected On the basis of the scores achieved from the scales of 34 elementary school children that they didn’t accusations any psychotherapy and psychoanalysis treatment. (Parent & teacher form), the samples were placed randomly in 1 experimental and control groups. Then experimental groups participated in storytelling and storytelling and discussion for 7 sessions. Upon the completion of the training and after 1months Shahim aggression scale were administered as a post test and fallow up to 2 groups of mothers and teachers to investigate the effect of independent variable on dependent variable. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance & MANCOVA parents in storytelling and discussion group reported a significant decrease in children's aggression and test anxiety This finding shows the efficiency of using story and its structure in training and treatment of children with aggression and test anxiety.

    Keywords: storytelling, story, aggression, test anxiety, boys, orphanage
  • Mahmaood Manzari Pages 36-41

    The present research, conducted in a descriptive-survey framework, aimed to examine the changes in attitudes of teachers in primary school towards the educational responsibilities. The population included all instructors in Farhangian University, among whom a total number of 86 applicants were randomly selected. The data were gathered through a researcher-made questionnaire and analyzed using one-sample t-test. Results showed that there existed a significant relationship between teachers’ attitudes towards their educational responsibilities and those of theoretical mean for concrete instructional design, up-to-date teaching methods and descriptive evaluation (p=0.01). Findings, in addition, showed that attitudinal changes in teachers could enhance the quality of teaching in elementary schools provided that the educational management is satisfactorily accompanied.

    Keywords: Instructional Design, Teaching Methodology, Descriptive Evaluation
  • Javad Nemati Bigdeli * Pages 42-52
    Description of people`s attitudes and tendency toward physical and exercise in 8 cities of different province centers is the objective of the study, the author questionnaire comprises three parts of attitude, tendency and demographic specifications which was provided to 8500 people. Of this number, 4930 men and 3570 women filled the questionnaire out. To design the attitude part of the questionnaire, Kenyon physical activity attitude meter (1986) was used. The questionnaire stability was calculated by functional analysis methods with α=0.87. To analyze the data , Manvietny and Cruscal –Valis used in a significance level of 0.05. The data analysis showed that average 34.7% of the subjects had no physical activity. The subjects noticed factors such as happiness and exhilaration, physical and mental health, self confidence gain and having good temper, as the main motivations and reasons to participate in physical activities, respectively. In general, the results of the study show the difference between various people group attitudes toward physical activities in terms of sexuality, occupation and education degree. The results showed that the families` exercise expense in 2001 was about 741 billion dollars, 0.19% of which is the total family expense and 0.1% is GDP of the country. The exercise expense of a family shows a real growth of 124 % in 2006 than it was in 2001, but because of low income and people exercise participation compared with developed countries, the sport and exercise expenses do not involve an acceptable percent of the families` spending basket.
    Keywords: Attitude, Tendency, Physical Activities, Exercise Expense
  • Yasaman Ghorbani, Gholamreza Talebi, Baharak Jahandar, Mansoureh Rabbani Zadeh * Pages 53-58

    the present research aimed to investigate the effectiveness of play therapy in reducing the symptoms of attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) in a group of primary schoolchildren in Tehran in 2015. the research was conducted in a quasi-experimental framework with pre- and posttest. To select the research sample, at first a total number of 80 first and second grade students in two primary schools in Tehran were screened and then using Conners' Parent Rating Scale, 38 children with ADHD were recognized, among whom 36 applicants were randomly selected and divided into control and experimental groups, each including 18 persons. The experimental group received play therapy for 12 sessions, each lasting an hour while the control group received no treatment. The gathered data were analyzed through descriptive statistics and analysis of covariance (ANCOVA). it was found that the scores for experimental group had significant difference in posttest of Conners' Parent Rating Scale, compared to those for control group (p<0.001).it can be concluded that play therapy could reduce the symptoms of ADHD, learning disabilities and anxiety. Therefore, it is suggested that therapists and psychologists employ the therapy to help patients with ADHD.

    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder (ADHD), Play therapy, learning disabilities, Anxiety, Students
  • مهدی قائمی *, Ezatolah Nadri, Maryam Seifnaraghi Pages 59-65
    The Present Study Was to Compare The Curriculum implemented on teacher training qualification the teachers job, Graduates .free university and the university of the state run of Khorasan Razavi Provinc done. The research of the type of evaluation that researcher was during a field research method help the anase .the statistical research community makeup two groups that include :Islamic Azad university graduate excellent a universities in the academic year93-94 according to the community static l dispersion statistical society volume brings 90 years of korasan Razavi Province help. In order to size entries in the years 90-91 as graduate of the93-94 on the flotsam .Validity of the question as well on the basis of the test state college graduates Cronbakh alpha in 90% of graduates of Islamic Azad university 91% were diagnosed .In order to describe the data of the method of descriptive statistics (frequency and percentage table) and analyze the data from the method of statistical inference (Colomogrof _Smirnof)The results of the present study indicates that the program has been implemented between the Islamic Azad university and excellent university teaching job in establishing the qualification( knowledge , communication ,organizing teaching, learning ,behavioral)there are no significant difference between graduates In order to decide the sample size in this study was to determine the sample size formula kerjesi –morgan it has been used .A number of examples of this research are as follows :graduates of the ACT state university 194 people . group alumni Islamic Azad university 174 people .In order to sampling in this research the method of sampling random class is used..A research tool the researcher that includes 50 questions .Validity of the questioner provided by Delphi. Academic scholars with experience in lower sxony and the out come of their opinion on the accuracy of the term. In terms of the questionnaire .There fore the proposal coordination with the ministry of science Islamic Azad university and education causes to executive job qualification test run as well as persons before arrival to be measured teacher
    Keywords: Curriculum Implemented, Qualification job, qualification
  • Kivan Tiyari*, Ezatolah Nadri Pages 66-73

    The purpose of this study is to provide an optimal model for semi-centralized curriculum in accordance with the national curriculum of the first period of high school in Iran and its evaluation from the perspective of the curriculum experts and related teachers and presentation of recommendations in relation to semi-centralized curriculum to improve the national curriculum. Research methodology, is applied and this study is an evaluative study. The researcher has used "field research" in order to conduct the study. Statistical population studied in this research consists of two groups: (1) 79 people from faculty members and third semester students studying curriculum planning in universities of Tehran, including Kharazmi University, Tarbiat Modarres University, Shahid Beheshti University, Allameh Tabatabaei University, Shahid Rajai University, Tehran University and Islamic Azad University, Research and Sciences Branch 2- first period of high school teachers of Baharestan with job titles including teachers, deputies and assistants with a bachelor's degree, master's degree and Ph.D students who were 466 subjects. In the present study, three hypotheses were tested, all of which were rejected in this study. The data collection tools included a researcher made questionnaire, and this questionnaire consisted of 36 questions. To check the validity of the questionnaire the opinions of advisor and supervisor professors were used who confirmed the face and content validity. In general, Data Analysis showed the sameness of the opinion distribution of the experts (professors and Ph.D students studying curriculum planning) and teachers to use the semi-centralized curriculum model to explain the semi-centralized curriculum component in accordance with National Curriculum of first period of high school in Iran which was at the average level or higher than the average. The results of this study are a strategy to develop decentralization in the national curriculum planning.

    Keywords: semi, Centralized Curriculum, Centraliation, Decentralization National Curriculum
  • Reza Mansori *, Marjan Al Behbahani, Zohreh Esmaili, Farzaneh Amjadiyan Pages 74-81
    The present research aimed to examine the effectiveness of teaching spiritual intelligence components in educational progress among a selected group of male students in the 3rd year of a boarding high school in Delphan city, Iran. The study was conducted in a quasi-experimental framework with experimental and control groups. The population included all 3rd-year high school students (i.e., 2nd grade in high school) who studied in second semester of calendar year in 2014-15, among whom a total number of 36 students were selected through a multistage sampling method in Imam’s Martyrs District High School and then randomly divided into experimental and control groups. As the first step, the average scores of students in the period, provided by head of high school, were considered as the pretest, and then the experimental group received the treatment for 8 sessions on the basis of Educational Protocol of Haditabar et al. (2011). The data were, then, analyzed through Analysis of Covariance (ANCOVA), the results of which revealed that there was a significant difference between the scores of control and experimental groups in posttest. It was concluded that teaching spiritual intelligence could considerably enhance educational progress of students in secondary school
    Keywords: Teaching spiritual intelligence, Educational Progress, Students, educational consultation, 2nd grade in high school
  • Dorri Ghanad Tousi, Nadia Madanipour, Azizreza Ghasemzadeh *, Mohammad Asadi Pages 82-87

    The main objective of this study was to evaluate the effectiveness of non-violent communication to increase the academic performance of students. In this experimental study, 30 male students in seventh grade of Region 1 Tehran were selected randomly from Amoozesh high school located in the Region 1 Tehran. They distributed into the experimental and control group. The student's GPA of previous semester registered as the pre-exam score. 10 sessions of nonviolent communication training held for the experimental group. During this period, the control group received no advice. The students' GPA of both groups was registered as the post-test score. After data collection, data were analyzed using ANCOVA analysis. The students' previous semester GPA recorded as the pre-exam score. 10 sessions of nonviolent communication training held for the experimental group. During this period, the control group received no consultation. The students' GPA of both groups was registered as the post-test score. After data collection, data were analyzed by ANCOVA analysis. The results showed that non-violent communication method influences on the dependent variable (academic performance) (P<0.05). According to the results, it can be concluded that non-violent communication influences on increasing the academic performance of students

    Keywords: Nonviolent Communication, Academic performance, male students
  • Tahere Roshani * Pages 88-94
    The aim of the present study was to evaluate psychology of modern management "life skills education" in elementary schools of the Islamic Republic of Iran. It is a non-experimental descriptive study. The statistical population included all elementary school teachers in of first to fifth grade in Ilam. 164 people were selected by simple random sampling through a sampling formula of Morgan. The research instrument was a self-made questionnaire. Its validity was confirmed by experts and instructors, and its reliability was approved through Cronbach alpha Coefficient (.867) and confirmatory factor analysis. The results showed that teachers believe more than average in students' life skills development through teaching life skills in elementary school. The female teachers' viewpoint about this training role in developing student skills was better than male teachers' viewpoint but there was not a significant difference in term of education level and work experience.
    Keywords: psychology, Modern Learning Management, Life Skills Training, Elementary School
  • Majid Mahmoodi Mozafar * Pages 95-104

    This study examines the effectiveness of integrated approach of Tusi moral education and Piaget cognitive development on teachers' attitudes in the moral education process of elementary school students. The research method was quasi-experimental in which pretest-posttest design was used for experimental and control groups. The statistical population included elementary school teachers of Region 2 Tehran. Sample group including 30 people in the experimental group and 30 people in the control group were selected randomly from subsidiary schools in Region 2 Tehran. The measuring instrument was attitude measuring questionnaire developed by researchers inclusive of 30 questions with Likert scale 5 points which its reliability was 84.0 based on the retest score and was 85.0 based on Cronbach's alpha. The teachers attended in 8 4-hour training sessions in the form of a workshop. While understanding the attitude, they learned designing lesson plans skills based on moral education of Tousi and Piaget cognitive development. The results showed that cognition and approaches design skills influence on change the human attitude in the process of moral education

    Keywords: Teacher Training, Khwajah Nasiral, Din Tousi moral Education, Piaget Cognitive Development, Integrated Approach, teachers', attitudes