فهرست مطالب

علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی - سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 86، زمستان 1395)

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 86، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرزاد گودرزی، سید ابراهیم حسینی *، سعید خاتم ساز، داوود مقدم نیا صفحات 207-212
    سابقه و هدف
    انار گیاهی دارویی با خاصیت آنتی اکسیدانتی است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تجویز آب انار بر محور هیپوفیز- تیروئید در موش های صحرایی نر بالغ بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 50 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن تقریبی 20±200 گرم به پنج گروه ده تایی تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه شاهد و سه گروه تجربی که روزانه 3، 6 و9 میلی لیتر آب انار طی 10 روز به صورت گاواژ دریافت کردند. یک روز پس از آخرین گاواژ، نمونه های خونی از طریق خون گیری از قلب جمع آوری شدند. پس از تهیه سرم، سطوح هورمون های TSH، T4 و T3 به روش الایزا سنجش شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن بدن در گروه های تجربی دریافت کننده آب انار نسبت به گروه های کنترل و شاهد تغییر معنی داری را نشان نداد. سطح سرمی هورمون T3 در گروه تجربی دریافت کننده دوز حداکثر عصاره آب انار نسبت به گروه کنترل و شاهد کاهش معنی داری را نشان داد. سطح سرمی هورمون T4 در گروه های تجربی دریافت کننده عصاره آب انار نسبت به گروه کنترل و شاهد کاهش معنی داری را نشان داد. سطح سرمی هورمون TSH در گروه دریافت کننده دوز حداقل عصاره آب انار نسبت به گروه های کنترل و شاهد افزایش معنی داری را نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    این احتمال می رود که آب انار باعث کاهش فعالیت محور هیپوفیز-تیروئید در موش صحرایی نر بالغ می شود.
    کلیدواژگان: آب انار، TSH، T4، T3، موش صحرایی
  • مینو شهیدی، مهسا هادیپورجهرمی، علیرضا جعفری، حسین جعفری * صفحات 213-221
    سابقه و هدف
    از آنجایی که افسردگی یکی از بیماری شایع جهان است و به دلیل عدم پاسخ مناسب به درمان های معمولی، استفاده از میدان های مغناطیسی به عنوان درمان های جایگزین مورد توجه قرار گرفته است؛ لذا در مطالعه حاضر اثر میدان مغناطیسی با فرکانس پایین در درمان افسردگی بررسی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی، بر روی 32راس موش سوری نر ( آلبینو، وزن متوسط 30گرم) پس از تطابق آنها با حیوان خانه انجام گرفت. حیوانات در 4 گروه دسته بندی شدند (8=n). تزریق رزرپین در مقدار بالا در چهار گروه انجام گرفت و 3 گروه از آنها در معرض میدان مغناطیسی در فرکانس های 10، 25 و 50 هرتز با شدت μT250 برای یک هفته و روزانه 30 دقیقه قرار گرفتند. در این 3 گروه، علایم افسردگی (آرام بخشی، حرکات چرخشی و شنا)، اسهال، خون ریزی در چشم ها ،پاها و دست ها، مشاهده و با گروه شاهد مقایسه شد.
    یافته ها
    افسردگی ناشی از رزرپین سبب آرام بخشی، اختلال در حرکات چرخشی و شنا و همچنین سبب اسهال، خون ریزی از چشم ها شد. آرام بخشی در10 و25 هرتز به طور معنی دار کاهش یافت. میدان مغناطیسی در همه فرکانس ها، به خصوص 25 هرتز سبب کاهش معنی دار علایم افسردگی و سایر نشانه ها شد. در شنا، میدان مغناطیسی 10 هرتز موثرترین فرکانس بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که استفاده از فرکانس مغناطیس می تواند بسیاری از علایم افسردگی ناشی از رزرپین را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیس، موش سوری، افسردگی
  • مریم سهرابی فرد، فاطمه نوربخش *، آمنه الیکایی صفحات 222-228
    سابقه و هدف
    امروزه مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها در میان باکتری های پاتوژن موضوعی است که پزشکان سراسر دنیا را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است، ازجمله در درمان عفونت های دستگاه ادراری (UTI) که یکی از شایع ترین عفونت ها در تمام گروه های سنی است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی وجود ژن های مقاومت به تتراسایکلین در خانواده انتروباکتریاسه جدا شده از نمونه های ادرار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، تعداد 230 نمونه مشکوک به عفونت ادراری از بیماران جدا شد. سپس توسط تست های بیوشیمیایی مورد آزمایش قرار گرفت و با انجام تست های آنتی بیوگرام برای آنتی بیوتیک های مختلف میزان مقاومت و حساسیت آنتی بیوتیکی به دست آمد. سپس DNA پلاسمیدی استخراج شد و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، ژن های کدکننده مقاومت به تتراسایکلین (TetA، TetB) بررسی شدند.
    یافته ها
    در نمونه های ادراری، 120 باکتری به عنوان باکتری مورد نظر در این تحقیق جدا شدند که 88 مورد کلبسیلا، 20 مورد پروتئوس و 12 مورد انتروباکتر بودند.در بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی برای تتراسایکلین، در کلبسیلا حساسیت 33/38% و مقاومت99/34%، در انتروباکتر حساسیت 66/6% و مقاومت 33/3% و در پروتئوس حساسیت 5/2% و مقاومت 16/14% به دست آمد. 25 مورد ژن کد کننده tetA و 36 مورد ژن کد کننده tetB کشف شد.
    نتیجه گیری
    مقایسه بین نتایج کشت و PCR برای ژن های TetA و TetB نشان می دهد که روش PCR نتایج تست های آنتی بیوگرام را تایید می کند، ولی برای رسیدن به نتایج دقیق تر، باید ژن های دیگر کد کننده مقاومت به تتراسایکلین مورد مطالعه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مقاومت به تتراسایکلین، TetA، TetB، کلبسیلا، انتروباکتر، پروتئوس، PCR
  • لیلا دربان، سارا اشتری، فتحیه مرتضوی *، زهره قرقانی، شهرام یزدانی صفحات 229-237
    سابقه و هدف
    امروزه تکامل تفکر انتقادی به عنوان هدف نهایی در آموزش علوم پزشکی محسوب می شود. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تفکر انتقادی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی، سطح مهارت های تفکر انتقادی در 120 دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران که دوره پیش کارورزی خود را به پایان رسانده بودند، بررسی شد. ابزار مورد استفاده، آزمون مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیای ب بود. داده ها توسط نرم افزارSPSS و با استفاده از آزمون های t تست، آنوا و ضریب همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 08/5± 03/13 و دانشجویان پزشکی دانشگاه تهران 27/3 ± 63/12 بود و اختلاف آماری معنی داری بین میانگین آنها مشاهده نشد. بین رتبه آزمون سراسری، معدل دیپلم، نمره دوره پیش کارورزی و سن دانشجویان با نمره کل تفکر انتقادی همبستگی معنی داری مشاهده نشد. در حیطه های زیر مجموعه تفکر انتقادی، صرفا نمره حیطه استدلال قیاسی در دانشجویان پزشکی با معدل دیپلم آنها ارتباط معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    یافته نشان می دهد که میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان پزشکی در مقایسه با نتایج سایر کشورها از میانگین کمتری برخوردار است و این نشان می دهد که برنامه های آموزشی موجود نیاز به بازنگری دارد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، دانشجویان پزشکی، رتبه آزمون سراسری، معدل دیپلم، دوره پیش کارورزی
  • مریم جعفری گل، محبوبه صفوی *، محمد زارع صفحات 238-247
    سابقه و هدف
    پرستاری و سایر حرفه های تخصصی در مراقبت بهداشتی، به چالش در خواهند آمد تا به نیازهای درحال تغییر عموم مردم و ماهیت در حال تغییر جامعه پاسخ دهند و این مستلزم این است که پرستاران در نقش های مدیریتی باشند تا نیازهای پرستاران را برای تداوم پیشرفت حرفه ای مدیریت و حمایت کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سبک رهبری آمرانه و ویژگی های شخصیتی مدیران پرستاری بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران تدوین شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، با روش نمونه گیری چند مرحله ای، 140 نفر از مدیران پرستاری بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران انتخاب شدند.ابزار جمع آوری داده ها سه پرسش نامه استاندارد سبک رهبری و ویژگی های شخصیتی و مشخصات دموگرافیکی بود. اعتبار پرسش نامه ها از روش آلفای کرونباخ 86/0 برای پرسش نامه سبک رهبری و 88/0 برای پرسشنامه ویژگی های شخصیتی محاسبه شد و داده ها توسط نرم افزار SPSS19 و آماره های توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشتر مدیران پرستاری دارای سبک رهبری آمرانه و ویژگی با وجدان بودن بودند. سبک رهبری آمرانه با ویژگی برون گرایی، گشودگی، موافق بودن و باوجدان بودن رابطه معکوس معنی داری داشت (5/0 >p).
    نتیجه گیری
    به وسیله نمره ویژگی های شخصیت، سبک رهبری آینده یک مدیر را می توان پیش بینی کرد که روش مناسبی در گزینش افراد با سبک رهبری کارآمدتر و اداره بهینه سازمان مربوطه است.
    کلیدواژگان: سبک رهبری آمرانه، ویژگی های شخصیتی، مدیران پرستاری
  • شیوا مهدوی فشتمی، شهلا محمدزاده زرنکش *، محمد اسماعیل پور بندبنی صفحات 248-255
    سابقه و هدف
    پریشانی اخلاقی، پدیده شناخته شده ای درحرفه پرستاری است که می تواند استرس جسمی روانی زیادی بر پرستاران وارد کند و باعث عدم رضایت آنان، کاهش کارایی و کیفیت مراقبت ها شود. علل، فراوانی، شدت و اثر پریشانی اخلاقی با توجه به نوع بخش و بیمارستان متفاوت است. این مطالعه به منظور بررسی ابعاد سه گانه پریشانی اخلاقی (فراوانی، شدت، و اثر) و عوامل مرتبط با آن در پرستاران اورژانس انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی به روش سرشماری در میان 125 پرستار شاغل در 7 بیمارستان غیر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه پریشانی اخلاقی هامریک «2012» جمع آوری شد و با آزمون های آماری T- test، ANOVA و ضریب همبستگی Pearson در نرم افزار SPSS 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین فراوانی پریشانی اخلاقی 58/0±4/1، شدت آن 92/0±7/1 از 4 و میانگین اثر آن 38/2±4 از 16 به دست امد که نشان می دهد پرستاران اورژانس از پریشانی اخلاقی در حد متوسطی رنج می برند. ضریب همبستگی پیرسون ارتباط مثبت و معنی داری بین تعداد پرستاران و تخت های موجود در بخش و ابعاد سه گانه پریشانی اخلاقی نشان داد (01/0>p).
    نتیجه گیری
    پریشانی اخلاقی در بخش اورژانس، اثرات منفی بر پرستاران، در ابعاد مختلف حرفه پرستاری و بیمارستان دارد. لذا برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان حوزه سلامت، باید در سطح کلان به این معضل اخلاقی توجه و برنامه های مناسب برای پیشگیری آن پیشنهاد کنند.
    کلیدواژگان: پریشانی اخلاقی، پرستار اورژانس، بیمارستان غیر آموزشی
  • مهدی سبزعلی گل، آمنه سادات کاظمی * صفحات 256-263
    سابقه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه بین نظم جویی شناختی هیجانی بین دو گروه از مردان مبتلا به سرطان و غیرمبتلا صورت گرفت.
    روش بررسی
    نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران شامل 100 نفر مرد مبتلا به سرطان ریه بستری در بیمارستان و 100 نفر مرد غیر مبتلا بود که با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. آنها پرسش نامه های نظم جویی شناختی CERQ-P گارنفسکی را تکمیل کردند. به منظور تحلیل داده های پژوهش از آزمون T مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    متغیرهای نظم جویی شناختی هیجان در 5 عامل ملامت خویش، ملامت دیگران، پذیرش، ارزیابی مثبت و دیدگاه گیری و راهبردهای منفی نظم جویی شناختی هیجان بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    تلاش بیماران سرطانی برای به کارگیری راهبردهای مثبت نظم جویی شناختی هیجان ها تعیین کننده اثری است که این راهبردها بر بهزیستی روانی و جسمانی آنها می گذارد. به طوری که شیوه خاصی که فرد برای نظم جویی هیجانات خود به کار می گیرد، ممکن است باعث سازگاری بیشتر او نسبت به دیگران در کنار آمدن با رویدادهای استرس آوری مانند سرطان شود.
    کلیدواژگان: نظم جویی شناختی هیجان، بیماران سرطانی، روان شناسی شناختی، راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان، تنظیم هیجان، شناخت و هیجان
  • محمد صاحب الزمانی *، حجت الله فراهانی، الهام مهربانی، محمدیار شهبازی صفحات 264-270
    سابقه و هدف
    ارزشیابی 360 درجه به منظور ارزیابی بالینی دانشجویان پرستاری، علاوه بر بهره جستن از نظرات اساتید، مورد استفاده قرار می گیرد. این پژوهش با هدف بررسی روایی و پایایی ارزشیابی360 درجه در پرستاری انجام شد.
    روش بررسی
    در مطالعه ای ازنوع پژوهش ارزشیابی، 75 دانشجوی پرستاری دوره کارورزی دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد شهرکرد به شیوه سرشماری انتخاب شدند. ابتدا پرسش نامه ها با بهره جستن از مطالعه وسیع متون و نظر اهل فن تهیه شد. پرسش نامه ها بین نمونه در دسترس از دانشجویان پرستاری، مسئولین بخش ها، پرستاران و مربیان بالینی بخش های داخلی جراحی و بیماران توزیع شدند. نتایج ارزشیابی ثبت و در محیط مناسب بازخورد عینی داده شد. روایی ملاکی (همبستگی میانگین نمرات دروس بالینی و نظری پرستاری به تفکیک با نمره ارزشیابی 360 درجه)، روایی سازه (بررسی ساختار درونی) و پایایی (تعیین همسانی درونی، پایایی بین مشاهده گران) بررسی شد.
    یافته ها
    همبستگی نمرات ارزشیابی360 درجه با میانگین دروس نظری و بالینی 32/0 (005/0=P) و 448/0 (001/0=p) بود. همبستگی بین خرده آزمون ها معنی دار بود و همبستگی نمره کل با آنها معنی دار و قوی تر از ارتباط هر خرده با کل بود که بیانگر ساختار نظری مطلوب آزمون بود. پایایی آزمون توسط ضریب آلفای کرانباخ 78/0 محاسبه شد. پایایی بین ارزیابان با تحلیل واریانس محاسبه شد و سطح معنی داری 5/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش، ارزشیابی 360 درجه برای سنجش توانمندی های محوری در پرستاری دارای روایی و پایایی مطلوب است.
    کلیدواژگان: ارزشیابی بالینی 360 درجه، روایی، پایایی
  • مانا فرحناک رودسری *، مریم محسنی صفحات 271-276
    سابقه و هدف
    بیماری هموروئید، شایع ترین بیماری گوارشی و شایع ترین علت خون ریزی دستگاه گوارش تحتانی است که بیشترین شیوع آن در سنین 65-45 سال است و می تواند کیفیت زندگی افراد بیمار را با ایجاد دردهای متنوع تحت تاثیر قرار دهد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک بررسی مقطعی تحلیلی است روی بیماران مبتلا به هموروئید که در طی یک سال (94-1393) به درمانگاه جراحی بیمارستان های بوعلی و رسالت و میلاد شهر تهران مراجعه کرده و کاندید جراحی هموروئیدکتومی بودند، انجام شد. حجم نمونه در هر گروه (هموروئیدوپکسی با استاپلر و همورروئیدکتومی) 40 نفر در نظر گرفته شد که پس از عمل جراحی، پرسشنامه های SF36، VAS و MPQ در بیماران دو گروه توزیع شد و شاخص های مورد نظر اندازه گیری شد. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه بیشترین افراد شرکت کننده مرد بودند (55%). کیفیت زندگی 6 ماه پس از عمل در افرادی که تحت هموروئیدوپکسی با استاپلر قرار گرفتند بهتر از افراد هموروئیدکتومی بود. همچنین میانگین درد در افراد تحت هموروئیدوپکسی با استاپلر در 24 ساعت و 6 ماه پس از عمل جراحی به طور معنی داری پایین تر از افراد تحت هموروئیدکتومی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و سایر مطالعات، هموروئیدوپکسی با استاپلر می تواند جایگزینی مطمئن و موثر برای درمان هموروئید باشد که کاهش درد بعد از عمل بیمار را به همراه دارد.
    کلیدواژگان: هموروئیدکتومی، هموروئیدوپکسی، استاپلر، کیفیت زندگی، مقایسه درد، بیمارستان های مرکزی تهران
  • مهشید طالبی طاهر *، سیامک خالقی، رفعت خامدا، نینا علوی صفحات 277-281
    سابقه و هدف
    شیوع عفونت با هلیکوباکترپیلوری در افراد مسن با شکایت دیس پپسی در ایران نامعلوم است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تظاهرات بالینی و یافته های اندوسکوپی/پاتولوژی در افراد مسن و بزرگسالان جوان در یک مرکز اموزشی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، که در طی شش ماه در یک بیمارستان آموزشی انجام شد، تمامی بیماران بالاتر از سن 18 سال با شکایت دیس پپسی وارد مطالعه شدند. بیماران در دو گروه بالا و زیر 60 سال معاینه و تحت اندوسکوپی قرار گرفتند. برای به دست اوردن ارتباط ما بین علایم و یافته های اندوسکوپی-پاتولوژی با سن از روش آماری کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    در کل 500 بیمار که 250 نفرشان سن بالای 60 سال داشتند، بررسی شدند. میانگین سنی افراد مسن و مابقی به ترتیب 8/2±76 و 3/3±41بود. شیوع عفونت هلیکوباکتر در افراد مسن 66% و در بزرگسالان جوان 8/34% بود (005/0=p). در یافته های اندوسکوپی شیوع دئودنیت اروزیو و دفرمیتی دئودنوم و در یافته های پاتولوژی شیوع دیسپلازی و متاپلازی با افزایش سن افزایش می یافت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    اندوسکوپی فوقانی دستگاه گوارش شاید یک روش مناسب غربالگری در افراد مسن برای کشف هلیکوباکتر پیلوری و عوارض وابسته به آن مانند دیسپلازی ومتاپلازی باشد.
    کلیدواژگان: دیس پپسی، اندوسکوپی فوقانی، سالمندان
|
  • Farzad Godarzi, Seyed Ebrahim Hosseini *, Davood Moghadamnia Pages 207-212
    Background
    Pomegranate is a medical plant with antioxidant effects. The aim of the study was to investigate the effect of pomegranate juice on pituitary- thyroid axis in adult male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 50 adult male rats with mean weight body of 200±20 gr were divided in to 5 groups of 10 rat each: control, sham, and three experimental groups which received in minimal pomegranate juice (3ml per day), medium (6ml per day), and maximal amounts (9ml per day), respectively, for 10 days using gavage method. One day after the last gavage, the blood sample collected by bloodletting from the heart. After preparing serum, the level of T3, T4, and TSH hormones were measured using ELISA method.
    Results
    Mean body weight in experimental groups didnt show any significant difference in comparison with control and sham groups. Serum levels of T3 hormone in groups receiving maximum dose of pomegranate juice showed significant decrease compared to control and sham groups. Serum level of T4 hormone in experimental groups received pomegranate juice showed significant decrease compared to control and sham groups. Serum level of TSH hormone in minimum dose of pomegranate juice showed significant increase compared to control and sham groups.
    Conclusion
    Pomegranate juice reduced pituitary-thyroid axis activity in adult male rats.
    Keywords: Pomegranate juice, T3, T4, TSH, Rat
  • Minoo Shahidi, Mahsa Hadipour Jahromy, Alireza Jafari, Hossein Jafari * Pages 213-221
    Background
    As depression is one of the common diseases in the world and because of the lack of proper response via usual medications, using electromagnet fields (EMF), as an alternative treatment, has become noticeable. Thus, in the present study, the effect of EMF with low frequencies was investigated on the treatment of depression.
    Materials And Methods
    The experimental study was carried out on 32 male mice (albino, mean weight of 30g) after their adaptation in animal house. The animals were classified into 4 groups (n=8). All 4 groups were injected with high dose of reserpine (5 mg/kg) i.p. and from those, 3 groups exposed with EMF (10, 25, and 50 HZ frequencies, respectively, with intense 250µT) for one week, 30 minutes daily. In all 3 groups, the signs of depression (sedation, righting reflexes and swimming), diarrhea, eyes hemorrhage, and feet and hands hemorrhage were observed and compared with control group (those without exposing to EMFs).
    Results
    Reserpine-induced depression caused sedation, righting reflex disorders, swimming difficulty, diarrhea and eye bleeding. The sedation in 10 and 25 HZ was significantly decreased. EMF in all frequencies decreased sings significantly, particularly in 25 HZ frequency. In swimming, EMF with 10 Hz was the most effective frequency.
    Conclusion
    The findings showed that using EMES in low frequency can reduce most signs of reserpine-induced depression.
    Keywords: Electromagnet fields (EMF), Mice, Depression
  • Maryam Sohrabi Fard, Fatemeh Noorbakhsh *, Ameneh Elikaei Pages 222-228
    Background
    Nowadays, the resistance to antibiotics in bacteria encountered many physicians around the world; it is an issue that has created numerous problems in the treatment, like urinary tract infection, as a common infection. The aim of this study was to evaluate prevalence of tetracycline resistant genes in Enterobacteriaceae family (Proteus, Enterobacter and Klebsiella) isolated from urine samples.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 230 samples of urinary infection were collected from patients. They were identified by using diagnostic biochemical tests and then antibiotic susceptibility tests were used by ticarcillin, ceftriaxone, cefoxitin, streptomycin, erythromycin and tetracycline antibiotics. Afterwards, DNA plasmids were extracted and PCR was performed by coding proprietary primers resistant to tetracycline (TetA, TetB).
    Results
    Of 230 suspicious samples, 120 were confirmed after biochemical tests, including 88 Kebsiella, 20 Proteus and 12 Enterobacter. The antibiotic susceptibility test of tetracycline showed 38.33% sensitivity and 34.99% resistance for Klebsiella, 6.66% sensitivity and 3.33% resistance for Enterobacter, and 2.5% sensitivity and 14.16% resistance for Proteus. Out of the 120 samples, 25 Tet(A) gene and 36 Tet(B) were detected.
    Conclusion
    The comparison between the results of cultures and PCR method for the genes Tet(A) and Tet(B) showed that PCR method confirmed antibiogram tests, but for improving sensitivity, accuracy and specificity, other coding tetracycline resistance genes should be studied to reach more conclusive results.
    Keywords: Tetracycline resistance, Tet(A), Tet(B), Klebsiella, Proteus, Enterobacter, PCR
  • Lila Darban, Sara Ashtari, Zohreh Forghani, Shahram Yazdani, Fathiye Mortazavi * Pages 229-237
    Background
    Today, the development of critical thinking is considered an expected outcome of graduate studies. This study was designed to determine the critical thinking skills of students of Shahid Beheshti and Tehran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In a descriptive study, evaluated critical thinking skills of 60 medical students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences and 60 medical students of Tehran University of Medical Sciences, after completing internship. Data was gathered using California standard test of critical thinking skills (form B) which was run officially. The data was analyzed by SPSS software using T-test, ANOVA and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The mean and standard deviation of critical thinking scores for medical students of Shahid Beheshti and Tehran University were 13.03 ± 5.08 and 12.63 ±3.27, respectively (p>0.05). There was no significant relationship between the ranks in University entrance exam and total score of critical thinking. Among domains of critical thinking, there was just significant relationship between the domains of deductive reasoning and diploma grade, with a relatively low correlation in medical students.
    Conclusion
    The mean scores of critical thinking skill in this research was similar to scores of some survey in our country, but were lower than other countries. This means that the educational program cannot promote critical thinking skills in University and revising the curriculum seems necessary.
    Keywords: Critical thinking skills, Medical student, Rank of University entrance exam, Diploma grade
  • Maryam Jafari Gol, Mahboube Safavi *, Mohammad Zare Pages 238-247
    Background
    Nursing and other health care jobs will be challenged to respond the changing needs of people and changing nature society; this requires that nurses accept managerial roles to manage and support nurses’ needs for continuing professional development. This study was developed to investigate the relationship between commanding leadership style and personality traits of nursing managers of hospitals affiliated to Tehran Medical Sciences Universities.
    Materials And Methods
    In this descriptive- correlational study, 140 nurse managers affiliated to hospitals of Tehran Medical Sciences Universities were selected by multi-stage sampling. The data collection tools were three standard questionnaires, including leadership style, personality traits and demographic properties. The Cronbach's alpha reliability were calculated for leadership style questionnaire as 0.86 and personality traits as 0.88. Data were analyzed by spss19 using descriptive and inferential statistics.
    Results
    Most nurse managers had commanding leadership style and personality traits of conscientiousness There were significant inverse relationship between commanding leadership style and extraversion, openness, Adaptability and also conscientiousness personality traits (P
    Conclusion
    By the personality traits score, it may be predicted leadership style of a manager's future; it is a proper way to select persons with more effective leadership style and optimization management organization.
    Keywords: Commanding leadership style, Personality traits, Nurse managers
  • Shiva Mahdavi Fashtami, Shahla Mohammadeh Zadeh Zarankesh *, Mohammad Esmaeilpour Bandboni Pages 248-255
    Background
    Moral distress is a common phenomenon in nursing profession and emergency nurses are constantly faced with moral distress in emergency situation. According to the kind of ward and the kind of the hospital, cause of its frequency, intensity and effect is different. This study was conducted to investigate the triple dimensions of moral distress and some related factors in nurses those working in emergency department.
    Materials And Methods
    This cross- sectional study was carried out using census sampling on 125 nurses those working in 7 emergency department of non- teaching hospitals in Guilan province in 2015. Data were collected using the standard Hamric’s moral Distress Scale (2012) and have been analyzed by ANOVA, Pearson Correlation and T- test using SPSS 21 software.
    Results
    The mean score for the frequency of moral distress, the intensity of moral distress and the effect of moral distress were 1.4±0.58, 1.7±0.92 (of 4), and 3.4±2.8 (of 16), respectively. The results indicated that emergency nurses experienced a moderate level of distress. Based on Pearson correlation, there was a significant positive correlation between the number of nurses, the number of bed in emergency department and the triple dimensions of moral distress (P
    Conclusion
    Moral distress in emergency department is accompanied by many disadvantages that have negative effects on nurses in various aspects, nurses’ profession and on hospital climate. Therefore, managers, the planners and the decision-makers in the field of health, should consider this ethical issue at the macro level and suggest appropriate programs to prevent of these issues.
    Keywords: Moral distress, Emergency nurse, Non, teaching hospital
  • Mehdi Sabzaligol, Amene Sadat Kazemi * Pages 256-263
    Background
    The present study was conducted with the aim of comparing cognitive emotion regulation in two male groups, one suffering from cancer and the others cancer free.
    Materials And Methods
    The sample included 100 hospitalized men suffering from cancer, and 100 individuals without cancer who were selected through purposive sampling. The samples filled out Garnefski’s cognitive emotion regulation questionnaire (CERQ-P). Data analyzed by independent t-test.
    Results
    The results showed that the cognitive emotion regulation index was significantly different between the two groups concerning five factors of blaming oneself, blaming others, acceptance, positive assessment, learning perspective and negative approaches of cognitive emotion regulation (p˂0.05).
    Conclusion
    Efforts of patients with cancer for usage of positive approaches of cognitive emotion regulation determines the effect of these approaches on their physical and psychological welfare. In such a manner, a specific method that an individual uses for his/her emotion regulation may make him/her more adaptable to stressful situations, such as cancer, compared with other people.
    Keywords: Mind, behavioral systems, Cognitive emotion regulation, Anxiety sensitivity, Cancer patients, Cognitive psychology, Behavioral inhibition, behavioral activation systems
  • Mohammad Sahebalzamani *, Hojjatollah Farahani, Elham Mehrabani, Mohammadyar Shahbazi Pages 264-270
    Background
    Other than professor ideas, 360-degree clinical evaluation is used to assess practice of nursing students. This research examines reliability and validity of 360-degree evaluation in nursing students.
    Materials And Methods
    in an evaluation study, 75 students of training in nursing department of Islamic Azad University were selected by census method. Questionnaires were distributed between sample available to nursing students, authorities of wards, clinical nurses and teachers in surgery wards and patients. The results of evaluation were recorded and received objective feedback in suitable environment. Criterion-related validity (correlation of mean mark in clinical courses and theoretical course by evaluation mark of 360-degree), construct validity (evaluation of internal structures) and reliability (determining internal consistency, reliability of observers) were examined.
    Results
    correlation of 360-degree evaluation with mean of theoretical and clinical mean score was 0.32 (p=0.005) and 0.448 (p=0.001). Correlation between micro tests was significant and correlation of total mark was significant and was stronger than relationship of each part to whole that shows desirable theoretical structure. Reliability of test was calculated by Cronbach's alpha of 0.78. Reliability between evaluators was calculated by variance and Significance level was 0.5.
    Conclusion
    According to our results, 360-degree evaluation has desirable validity and reliability to assess central abilities in nurses.
    Keywords: 360, degree clinical evaluation‚ Validity‚ Reliability
  • Mana Farahnak Roudsari *, Maryam Mohseni Pages 271-276
    Background
    Hemorrhoid disease, as the most common digestive disease and the most common cause of lower gastrointestinal bleeding, is the most common in ages of 65-45 years that can disturb quality of life of patients with developing various painful symptoms.
    Materials And Methods
    The cross sectional study was done on patients with hemorrhoids referred to Buali, Resalat and Milad Hospital surgical clinics in Tehran within one year, and candidates for hemorrhoidectomy. For patients in stapled hemorrhoidopexy group (n=40) and hemorrhoidectomy (n=40), questionnaires of SF36, VAS, and MPQ were completed. Significance level was set at 0.05.
    Results
    In this study, most participants were male (55%). Quality of life, 6 months after surgery, in those who underwent stapled hemorrhoidectomy was better than another group. The mean pain score in patients with stapled hemorrhoidopexy in 24 hours and 6 months after surgery was significantly lower than in the hemorrhoidectomy group.
    Conclusion
    Regardi our results and other studies, stapled hemorrhoidopexy is a safe and effective alternative for the treatment of hemorrhoids, with effects on reducing postoperative pain.
    Keywords: Hemorrhoidectomy, Hemorrhoidopexy, Stapled, Quality of life, Comparison of pain, Central Tehran hospital
  • Mahshid Talebi, Taher *, Siamak Khaleghi, Rafat Khamda, Nina Alavi Pages 277-281
    Background
    Frequency of H.pylori infection in the elderly with dyspepsia is unknown in Iran. The aim of this study was to compare manifestations and endoscopic/pathologic findings in elderly and non- elderly population in a teaching hospital.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, all patients over 18 years with dyspepsia admitted to our hospital over a period 6 months were studied. All adult patients (below 60 years) and elderly patients (over 60 years) diagnosed with dyspepsia were examined and underwent upper gastrointestinal endoscopy. Analysis was performed using chi square, in order to find correlation between symptoms and endoscopic and pathologic findings of patients with dyspepsia and age.
    Results
    Totally, 500 patients (250 elderly) were studied. The mean (±SD) age of elderly and others were 76±2.8 years and 41±3.3 years, respectively. Our results showed that the frequency of H.pylori infection in elderly was 66% in comparison of 34.8% in adults (p
    Conclusion
    Upper endoscopy screening may be an effective technique for early detection of H.pylori infection and its complications, such as metaplasia and dysplasia, in the elderly.
    Keywords: Dyspepsia, Upper GI endoscopy, Elderly