فهرست مطالب

نشریه کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله کامل
  • سجاد احمدپور*، شهزاد ایرانی پور، شهریار عسگری صفحات 1-6
    حشرات از جانوران خونسرد هستند؛ بنابراین، عوامل محیطی و در راس آن ها دما تاثیر بسزایی در رفتار و فعالیت های زیستی آن ها دارند. بنابراین، اطلاع از تمایلات دمایی پارازیتوییدها در برنامه های رهاسازی و حفاظت و حمایت از آن ها سودمند است. در این مطالعه حدود دمایی مرجح زنبور پارازیتویید Ooencyrtusfecundus Ferrier &Voegele با استفاده از دستگاه گرادیان سنج دمایی بررسی شد. دستگاه گرادیانی دمایی بین 16 تا 47 درجه سلسیوس ایجاد کرد. در این دستگاه سه سوراخ برای وارد شدن حشرات تعبیه شده بود که در نواحی سرد، وسط و گرم قرار داشتند و برای حذف اثر احتمالی ناحیه رهاسازی بر توزیع زنبور، آزمایش سه بار، هربار از یک ورودی، تکرار شد. در هر تکرار 20 زنبور وارد دستگاه شد. تعداد زنبورها و دمای مناطق هشت گانه دستگاه سه بار در فواصل 5، 15 و 30 دقیقه ثبت شد. بیشترین تجمع زنبورها (25/89 درصد) در حدود دمایی 47/23 تا 54/29 درجه سلسیوس بود و در مرکز دستگاه، جایی که میانگین دمای آن 03/26 درجه سلسیوس اندازه گیری شد، به تنهایی 66/46 درصد افراد تجمع یافتند. ناحیه رهاسازی روی توزیع زنبورها اثر داشت، به طوری که توزیع زنبورهای رهاشده از سه مدخل ورودی، انحراف معنی داری از یکدیگر نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که این زنبورها با جابجایی های محدود به جست و جوی مکان هایی با حدود بهینه دما می پردازند، اما به محض رسیدن به مکان هایی که حدود قابل تحملی دارند، از جابجایی بیشتر احتراز می کنند.
    کلیدواژگان: ترموتاکسی، ترموتروپیسم، دشمنان طبیعی
  • غلامرضا صالحی جوزانی *، الهام معاون، حسن مرسلی صفحات 7-15
    هدف این تحقیق، بهینه سازی فرمولاسیون پودر وتابل دو سویه بومی KH4و YD5باکتری Bacillus thuringiensis برای افزایش کارایی و ماندگاری آن به منظور کنترل آفات پروانه ای و سخت بال پوش بود. دو سویه مذکور در محیط کشت اقتصادی و شرایط بهینه شده در فرمانتور غیرپیوسته با غلظت حدود 109×6 اسپور (CFU/mg) تولید شدند. فرمولاسیون مورد استفاده حاوی 25 درصد اسپور و کریستال هرکدام از سویه ها و 75 درصد مواد افزودنی با درصد های مختلف شامل مواد پرکننده و حجم دهنده، سورفاکتنت ها، مواد پایدار کننده، ضد UV، مواد پخش کننده و رطوبت دهنده، مواد جذب کننده و ترکیبات ضد میکروبی در قالب پنج تیمار آماری مختلف استفاده شد. تیمارهای حاوی پودر شیر (4 درصد)، پرلیت (6 درصد)، ایروزیل (2 درصد)، سدیم لوریل سولفات (8 درصد)، آلکیل نفتالین (20 درصد)، نشاسته (10 درصد)، ژلاتین (9 درصد)، شکر (10 درصد)، سوربات پتاسیم (1 درصد)، کازئین (1 درصد)، گلوتن (2 درصد)، پتاسیم دی اکساید (3 درصد) و مونو سدیم گلوتامیت (2/0 درصد) با میزان 73 و 71 درصد سوسپانسیون شوندگی و مدت زمان جذب رطوبت به میزان 25 و 24 ثانیه برای دو سویهYD5 و KH4 انتخاب شد. فرمولاسیون مذکور برای سویه YD5 و KH4 به ترتیب دارای محتوای رطوبتی 6 و 7 درصد، اسیدیته 1/6 و 2/6 و دارای بیش از 12 ماه ماندگاری بود. آزمایش های زیست سنجی نشان داد که LC50فرمولاسیون منتخب سویه های YD5 و KH4 بر لاروهای سن یک کرم غوزه پنبه و سوسک برگخوار نارون به ترتیب 550 و 510 نانوگرم بر سانتی متر مربع برگ است.
    کلیدواژگان: پودر وتابل، حشره کش بیولوژیک، فرمولاسیون، Bacillus thuringiensis
  • مهدی حسن پور *، شهزاد ایرانی پور، قدیر نوری قنبلانی، جعفر محقق نیشابوری صفحات 17-30
    بالتوری سبز،Chrysoperla carnea (Stephens) یکی از شکارگرهای مهم بسیاری از آفات کشاورزی از جمله کرم غوزه پنبه،(Hübner) Helicoverpa armigera و کنه دولکه ای، Tetranychus urticae Koch است. لاروهای این شکارگر در انسکتاریوم ها به طور عمده روی تخم بید آرد، Anagasta kuehniella (Zeller) پرورش داده می شوند. در این تحقیق، پارامترهای زیستی و جدول زندگی بالتوری سبز در تغذیه لاروها از تخم بید آرد به عنوان طعمه آزمایشگاهی و دو طعمه طبیعی شامل کرم غوزه پنبه (مراحل رشدی تخم و لارو نئونات) و کنه دولکه ای بررسی شد. آزمایش در دمای 1±26 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±70 درصد و دوره نوری شانزده ساعت روشنایی و هشت ساعت تاریکی انجام شد. در پرورش لاروهای بالتوری سبز روی کنه دولکه ای هیچ یک از لاروها به مرحله بلوغ نرسیدند. بیشترین طول عمر افراد ماده (3/38 روز)، دوره تخم ریزی (33/32 روز) و تعداد تخم به ازای هر ماده در هر روز (52/30) در پرورش لاروها روی تخم کرم غوزه به دست آمد. منحنی بقای بالتوری سبز روی هر سه طعمه حشره ای نزدیک به نوع I بود. نرخ خالص زادآوری (R0) و نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r) شکارگر روی تخم بید آرد و تخم و لارو نئونات کرم غوزه پنبه به ترتیب 68/352، 64/579 و 47/385 بر نسل و 1816/0، 2152/0 و 2094/0 بر روز محاسبه شد.
    کلیدواژگان: آفات پنبه، دشمن طبیعی، کنترل بیولوژیک، نرخ ذاتی افزایش جمعیت
  • حسن عسکری *، کیمیا کوهستانی، مهدی ضرابی، احمد بغدادی صفحات 31-40
    بیمارگری دو قارچ Beauveria bassiana وLecanicillium muscarium و مخلوط آن ها علیه پوره های سن دوم و حشرات کامل سفیدبالک پنبه، Bemisia tabaci در شرایط آزمایشگاهی (در اتاقک رشد، در دمای C ̊1±23، رطوبت 5±95 درصد و دوره روشنایی تاریکی 16:8) بررسی شد. پنج غلظت به همراه شاهد (توئین 80) در سطح زیرین برگ های بادمجان پاشیده شد. تاثیر قارچ بر حشرات کامل با کاربرد مستقیم غلظت ها روی آن ها و رهاسازی حشرات روی برگ گیاه بررسی شد. Lc50 محاسبه شده برای قارچ های B. bassiana، L. muscarium و مخلوط هر دو روی پوره های سن دوم به ترتیب 105×4/4، 105×8/1 و 105×9/7 بلاستوسپور در میلی لیتر بود. مقدار Lt50 محاسبه شده برای غلظت های 106، 107 و 108 بلاستوسپور در میلی لیتر از قارچ B. bassiana به ترتیب معادل 3/8، 6 و 8/4 روز؛ برای قارچ L. muscarium معادل 2/7، 5/5 و 9/3 روز و برای مخلوط آن ها 7/6، 1/5 و 4 روز برآورد شد. حشرات کاملی که در تماس با برگ های آغشته به عوامل قارچی، شیوه غیرمستقیم، آلوده شدند، نسبت به تیمار شاهد مرگ و میر بالایی نشان دادند. حداکثر مرگ و میر حشرات کامل بر اثر قارچ B. bassiana (8 روز بعد از رهاسازی، در تیمار بلافاصله پس از پاشش و 5 روز پس از پاشش قارچ؛ به ترتیب 33/89 درصد و 25/96 درصد بود؛ اما بر اثر قارچ L. muscairum حداکثر مرگ و میر در تیمارهای مشابه 33/78 درصد و 75/93 درصد بود. استفاده از هر یک از قارچ های مذکور و مخلوط آن ها برای کنترل سنین پورگی و حشرات کامل سفید بالک پنبه موثر هستند. مرگ و میر حشرات کاملی که با پاشش مستقیم قارچ آلوده شده بودند، به مراتب کمتر از میزانی بود که آلودگی از طریق برگ های آلوده به قارچ ایجاد شده بود، میانگین کلی برای قارچ B. bassiana 1/51 درصد و برای قارچ L. muscairum 32/38 درصد با غلظت 108 بلاستوسپور در میلی لیتر بود.
    کلیدواژگان: سفیدبالک پنبه، قارچ های بیمارگر حشرات، کنترل بیولوژیک
  • سید افشین سجادی*، هدی عاصمی صفحات 41-52
    یکی از روش های نوین برای کنترل بیماری های گیاهی استفاده از عصاره های گیاهی است. قارچ های بیماری زای خاکزاد، در تمام مناطق توتون کاری دنیا پراکنده هستند و موجب خسارت به توتون در کشورهای تولید کننده می شوند. هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره های گیاهی بر قارچ های بیماری زای خاکزاد توتون (Rhizoctoniasolani و Phytophthoranicotianae) و تعیین بهترین غلظت ضد قارچی است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه عامل و پنج تکرار در آزمایشگاه انجام شد. عامل اول، عصاره گیاهی (نه گونه گیاهی)، عامل دوم، حلال (پنج حلال) و عامل سوم، غلظت (سه غلظت) در نظر گرفته شد. در شرایط گلدانی، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملا تصادفی با هجده تیمار و سه تکرار، در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش در سال 1392، اجرا شد. در این طرح فاکتور اول شامل سه عصاره گیاهی (نعناع گربه ای، توتون و آویشن کوهی)، فاکتور دوم، سه غلظت (5/0، 1 و 2 در هزار) و فاکتور سوم، دو روش اعمال تیمار (محلول پاشی و همراه با آب آبیاری) بود. نتایج حاصل از بررسی خاصیت ضد قارچی غلظت های مختلف عصاره ها نشان داد که عصاره های گیاهان نعناع گربه ای، توتون، آویشن کوهی، رازیانه، زوفا و بادرنجبویه پرپر اثر بازدارندگی خوبی بر قارچ های مورد بررسی در این مطالعه دارند. متانول بهترین حلال برای استخراج ترکیبات ضد قارچی بود. بیشترین غلظت بازدارندگی هر عصاره، غلظت 2000 پی پی ام تعیین شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که اثر عصاره های گیاهی بر درصد کنترل قارچ های بیماری زای خاکزی توتون در سطح احتمال 1 درصد تفاوت معنی داری داشته است. تاثیرات متقابل عصاره های گیاهی در غلظت و غلظت در روش اعمال تیمار و همچنین، عصاره های گیاهی در غلظت و روش اعمال تیمار بر درصد کنترل کنندگی بیماری در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شد. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که نعناع گربه ای و توتون با غلظت 2 در هزار، به ترتیب با 80 و 75 درصد کنترل تیمارهای برترند
    کلیدواژگان: بیماری های گیاهی و توتون، روش های نوین مدیریت، کاهش مصرف سم
  • محمد امین سمیع*، بتول مختاری صفحات 53-65
    شته سبز هلو Myzus persicae (Hem:Aphididae) یکی از شته های چند میزبانه است که بیش از چهارصد گونه از چهل خانواده گیاهی را آلوده می کند. کفشدوزک Oenopia conglobata contaminata (Col: Coccinellidae) یکی از شکارگرهای مهم آفات در باغ های ایران است. در این پژوهش کارایی و شکارگری این کفشدوزک با تغذیه از شته سبز هلو در شرایط آزمایشگاهی با دمای 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±55 و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی بررسی شد. تاثیر تراکم میزبان بر میزان زادآوری این کفشدوزک برای یک دوره 21 روزه بررسی شد. نتایج نشان داد که 40 عدد میزبان کمترین تراکمی است که این کفشدوزک می تواند به رشد، زاد و ولد و بقای خود ادامه دهد. نوع واکنش تابعی به کمک رگرسیون لجستیک و پارامترهای قدرت جست وجو با استفاده از رگرسیون غیر خطی، تعیین شد. نتایج نشان داد که واکنش تابعی حشرات ماده کفشدوزک به تراکم های مختلف پوره های سن سه شته نوع دوم بود و قدرت جست و جو و زمان دست یابی به ترتیب 00819/0±063/0 بر ساعت و 0290/0±1425/0 ساعت به دست آمد. نرخ شکارگری لارو سن چهار حشرات نر و حشرات ماده به ترتیب 22/45، 65/29 و 70/50 به دست آمد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که این کفشدوزک احتمالا می تواند گزینه مناسبی برای مهار زیستی شته سبز هلو در برنامه مدیریت تلفیقی آفات درختان هلو باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت تلفیقی، مهار زیستی، نرخ شکارگری، واکنش تابعی
  • مهسا خسروی، محمد عبدالهی*، مهدی صدروی صفحات 67-76
    تاثیر دو قارچ Metarhizium anisopliae وTrichoderma harzianum بر نماتد ریشه گرهی Meloidogyne javanica، در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه ای مطالعه و بررسی شد. در بررسی های آزمایشگاهی، با استفاده از آزمون های فرار و کشت متقابل مشخص شد که این دو قارچ اثر آنتاگونیستی بر یکدیگر ندارند. به منظور تعیین اثر این دو قارچ بر نماتد ریشه گرهی در شرایط آزمایشگاهی، آزمایشی با 8 تیمار در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار انجام شد. در این آزمایش تمام تیمارها بر مرگ و میر لارو سن دوم و تفریخ تخم این نماتد اثر داشتند. بیشترین مرگ و میر در لاروهای تیمار شده با عصاره کشتT. harzianum و بیشترین بازدارندگی از تفریخ تخم در تیمار عصاره M. anisopliae مشاهده شد. استفاده تلفیقی از عصاره کشت و سوسپانسیون قارچ ها تفاوت معنی داری نسبت به استفاده هر یک از قارچ ها به طور جداگانه ایجاد نکرد. در بررسی های گلخانه ای، آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار در 4 تکرار انجام شد. در این آزمایش قارچT. harzianum سبب افزایش رشد گیاه در مقایسه با شاهد سالم و گیاه مایه زنی شده با نماتد شد، هرچندM. anisopliae در مقایسه با گیاه مایه زنی شده با نماتد سبب بهبود فاکتورهای رشدی گیاه شد، در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری نشان نداد. بررسی فاکتورهای تولید مثلی نماتد در گلخانه نشان داد که هر دو قارچ سبب کاهش معنی داری در صفات تولید مثلی نماتد از جمله تعداد گال شدند. قارچM. anisopliae در مقایسه باT. harzianum تاثیر بیشتری بر شاخص های تولید مثلی نماتد گذاشت. تلفیق دو قارچ در آزمایش های گلخانه ای، تفاوت معنی داری در مقایسه با کاربرد جداگانه هر یک از قارچ ها نشان نداد
    کلیدواژگان: گوجه فرنگی، مهار زیستی، نماتد ریشه گرهی، Trichoderma harzianumو Metarhizium anisopliae
  • آیت طاهری دهکردی*، معین خجسته، عزیزالله خندان میرکوهی صفحات 77-86
    قارچ کش های شیمیایی اولین راهکار برای کنترل ضایعات قارچی پس از برداشت میوه ها و سبزی ها محسوب می شوند و این در حالی است که استفاده روزافزون آن ها با نگرانی عمومی در ارتباط با آلودگی مواد فاسدشدنی با بقایای قارچ کش ها و افزایش مقاومت در جمعیت های پاتوژن مواجه شده است. بنابراین، پژوهش های اخیر، بر توسعه و تکامل راهبردهای کنترلی جایگزین به منظور کاهش اتکا بر قارچ کش های شیمیایی تمرکز کرده است. در این مطالعه، فعالیت بیوکنترلی اسانس های گیاهان مرزه، رزماری، نعنا فلفلی، آویشن شیرازی و زیره سبز در شرایط آزمایشگاهی و محیطی در برابر رشد قارچ Botrytis cinerea، عامل کپک خاکستری سیب، ارزیابی شد. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که اسانس های آویشن شیرازی، نعنافلفلی و زیره سبز بالاترین فعالیت بیوکنترلی را در بین اسانس های مورد آزمایش دارند؛ همچنین، نتایج آزمایش در شرایط محیطی حاکی از آن است که اسانس های مذکور در غلظت 1000 پی پی ام اثر بازدارندگی معنی داری بر رشد Botrytis cinerea دارند. آنالیز گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی اسانس های آویشن شیرازی، زیره سبز و نعنا فلفلی نشان داد که به ترتیب کارواکرول (19/71 درصد)، گاما ترپینن (41/30 درصد) و منتول (19/51 درصد) اجزای اصلی این اسانس ها هستند. با توجه به نتایج این پژوهش می توان اسانس های گیاهی را به عنوان جایگزینی برای مواد شیمیایی سینتیک پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: اسانس، پس از برداشت، فعالیت ضد قارچی، Botrytis cinerea
|
  • Sajjad Ahmadpour *, Shahzad Iranipour, Shahryar Asgari Pages 1-6
    Insects are poikilothermes, hence environmentalfactors, and primarily temperature can affect their biological activities and behavior. In this study thermal range preferred by OoencyrtusfecundusFerrier &Voegelewas investigated by a device producing a thermal gradient from 16 to47ºC. Temperature of different parts of the arena was precisely recorded by eight thermometers entered the arena from marginal walls of the apparatus. Three entries were prepared in cold, middle and warm areas of the device. In order to exclude possible tendencies of the release point, experiment was done three times each from an entry. Twenty wasps were released each time and number of the parasitoids as well as current temperature of any part was recorded after 5, 15 and 30 minutes. The highest frequency of the wasp (89.25%) was occurred in a spectrum of 23.47-29.54 ºC while 46.66% of them were assembled in center of the arena where mean temperature was 26.03 ºC. Wasp's distribution was affected by release point as significant discrepancies were observed between all pairs of the experiments. The results revealed that the wasp searches for the sites withdesirable temperaturesby limited locomotionbut avoid further movements as soon as it finds tolerable temperature.
    Keywords: natural enemies, Thermotropism, Thermotaxi
  • Gholamreza Salehi Jouzani *, Elham Moaven, Hasan Morsali Pages 7-15
    The objective of the present study was to optimize awettable powder formulation for twoiranianBtstrains (YD5 and KH4) in order to enhance efficiency and durability as biological agent against lepidopteran and coleopteran pests.Mass production of the mentioned strains was done in a batch fermentor based on the peviouselyoptimized economical medium and fermentation conditions, and the final concentration was achieved 6 ×109(CFU/mg). To optimize formulation for the strains, 25% spore crystal mixture of the strain and 75% adjuvants including different fillers, surfactants, materials enhancing durability, anti UV materials, suspensors, wetters, palatability materialsand antimicrobial materials in the framework of 5 statistical treatments were used.Based on the results, the treatment containing milk powder (4%), perlite (6%), irosile (2%), sodium loril sulfate (8%), Alkaline naphthalene (20%), starch (10%), gelatin (9%), sugar (10%), potassium surbate (1%), Casein and gluten (2%), potassium dioxide (3%) and monosodium glutamate (0/2 %) showed maximum suspensibility (73 and 71 %) and wetability (25 and 24%) for YD5 and KH4 strains, respectively, and selected for the next experiments. The selected formulation for both strains had a white to grey color, 6-7 % moisture content, and pH6.1 and 6.2. Crystals in both formulations were stable whithout any changes during one year. The LC50 of the selected formulation for YD5 and KH4 strains againstlarvae cotton bollworm and elm leaf beetle was 550 and 510 ng/cm2 leaf, respectively.
    Keywords: Bacillus thuringiensis, Biopesticide, formulation, Wettable powder
  • Mehdi Hassanpour *, Shahzad Iranipour, Gadir Nouri Ganbalani, Jafar Mohaghegh Neishabouri Pages 17-30
    The green lacewing, Chrysoperla carnea (Stephens) is one of the important predators of many pests including Helicoverpa armigera (Hübner) and Tetranychus urticae Koch. In insectaries, the larvae of this predator are mainly reared on Anagasta kuehniella egg. In this research, biological and life table parameters of C. carnea in feeding on A. kuehniella egg as a laboratory prey and two natural preys including H. armigera (stages of egg and neonate larva) and T. urticae were studied. The experiments were carried out at 26±1 °C, 70±5% RH and 16:8 (L:D) h. C. carnea larvae reared on T. urticae did not survive to adulthood. The maximum longevity of adult females (38.3 day), oviposition period (32.33 day) and eggs/female/day (30.52) were obtained in rearing of the larvae on H. armigera egg. Survivorship curve of the predator on all insect preys was from type I. Net reproductive rate (R0) and intrinsic rate of increase (r) of C. carnea on A. kuehniella egg and H. armigera egg and neonate larva were estimated to be 352.68, 579.64 and 385.47 per generation and 0.1816, 0.2152 and 0.2094 d-1, respectively.
    Keywords: cotton pests, natural enemy, biological control, intrinsic rate of increase
  • Hassan Askary *, Kimia Kuhestani, Mahdi Zarabi Pages 31-40
    Pathogenicity of Beauveria bassiana strain DEBI001, Lecanicillium muscarium strain DAOM 198499 and their combination was investigated on 2nd nymphs and adults of B. tabaci in lab condition (in a germinator, 23±1ºC, 95±5% and 16:8 L:D). Five concentrations of each fungi were sprayed on undersides of young eggplant leaves that involved 2nd nymphs. Experiments were carried out on adults with the same concentrations in two methods of spraying: Direct spraying on adults, and indirect spraying on plant leaves. LC50 values of the B. bassiana, L. muscarium and their combination on 2nd nymphs was 4.4×105, 1.8×105 and 7.9×105 conidia/ml, respectively. Results showed that LT50 values for different doses (106, 107 and 108 conidia/ml) of B. bassiana were 8.3, 6 and 4.8 days; for L. munmscarium were equal to 7.2, 5.5 and 3.9 days and 6.7, 5.1 and 4 days for their combination. Adults in indirect methods showed high mortality than control. The highest mortality by B. bassiana were %89.33; and %96.25; While it was % 78.33;and %93.75 by L. muscarium, immediately and 5 days after spraying respectively. Adult mortality rate was lower in direct spraying method than indirect application ( %51.1 by B.bassiana and %38.32 by L. muscarium for 108 conidia/ml).
    Keywords: Cotton whitefly, Enthomopathogen, biological control
  • Seyed Afshin Sajjadi *, Hoda Assemi Pages 41-52
    The experiment was done in a factorial design based on completely randomized with three factors and five replications in vitro. The first factors, plant extract (nine plant species), the second factor, solvent (5 solvent) and the third factor, concentration (3 concentration) were considered. In pot condition, the experiment was carried out in factorial based on Completely Randomized Design with 18 treatments and three replications in Tirtash Reaserch and Education Center in 2013 year. This study, the first factor including: three plant extracts (catmint, tobacco and thyme), the second factor, three concentration (0.5, 1 and 2 in 1000) and the third factor, treatment application of method two (Spray and drench) were considered. Results of study of antifungal activity of different concentration of extracts indicated that crude extracts of Catmint, Tobacco, Thyme, Fennel, Hyssop and badrashbi have remarkable antifungal activity on fungi examined in this study. Methanol was the best solvent to extract antifungal compounds. The maximum inhibitory concentration of each extracts was determined 2000 PPM. The results of analysis variance showed that the effect of plant extracts on control percent of soilborne pathogens fungal of tobacco was significant in %1 level. Interaction of plant extracts in concentration and concentration in treatment application method and also plant extracts in concentration and treatment application on disease control percent was significant in %1 level. Mean comparison of treatments showed that 2/1000 extracts concentration of catmit and tobacco with 80 and 75 percent control was the best treatment.
    Keywords: Modern methods of management, reduced pesticide use, Plant diseases, tobacco
  • Mohammad Samee*, Batol Mokhtari Pages 53-65
    The green peach aphid,Myzuspersicae (Hem:Aphididae) is a polyphagus aphid species that infects over 400 plants species belonging to 40 different families. The Oenopia conglobata contaminata (Col.: Coccinellidae) is one of the most important predator of orchard pests in Iran. In this study, efficiency and predatory of this predatoron green peach aphid M.persicaewas evaluated under laboratory conditions (55±5% r.h. and a 16:8 h photoperiod). The effect of host accumulation to amount of reproduction of this ladybird was studied for 21 days. The result showed that accumulation of 40 hosts was regarded as the lowest density that the ladybird will be required to grow. Data were analyzed with SAS statistical software.Logistic regression was used to determine type of functional response and nonlinear regression to estimate parameters of searching efficiency (a) and handling time (Th).The result showed that the functional response was type II. Searching efficiency and handling time were 0.063±0.00819 h-1 and 0.1425±0.029 h, respectively. Predation rates of forth instar, male and female were 45.22, 29.65 ,50.70 respectively. Our results indicated that the O. conglobata may be a useful candidate for the biological control of M.persicae.
    Keywords: biological control, IPM, predation rates, functional response
  • Mahsa Khosravi, Mohammad Abdollahi *, Mehdi Sadravi Pages 67-76
    To evaluate the effect of Metarhizium anisopliae and Trichoderma harzianum on root knot nematode (Meloidogyne javanica) in tomato, experiments was performed under controlled as well as greenhouse conditions. Volatile and non-volatile tests showed that there is no inhibitory effect against every one of each biocontrol agents. On the larval mortality and inhibition of egg hatching, a laboratory test was performed in a completely randomized design with eight treatments in four replicates. It has been shown that whole treatments have significantly different with control. The best treatment that caused maximum larval mortality was T. harzianum culture filtrate, and most effective treatment in egg hatch inhibition was M. anisopliae culture filtrate. There was no significant effect of mixture of suspensions and culture filtrates of both biocontrol agents. A greenhouse test was performed in a completely randomized design with five treatments in four replicates. In this test, T. harzianum increased growth of plants in comparison to uninoculated and inoculated controls. M. anisopliae improved the growth factors in comparison to negative control, but not in positive control. Both of bioagents considerably decreased the nematode-related factors including root gall. M. anisopliae had more effect on nematode-related factors than T. harzianum. Under greenhouse condition, there was no significant effect of the mixture of both fungi against the tested nematode.
    Keywords: biological control, Metarhizium anisopliae, Root knot nematode, tomato, Trichoderma harzianum
  • Ayat Taheri Dehkordi *, Moein Khojaste, Azizollah Khandan Mirkohi Pages 77-86
    Constant use of chemical fungicides has faced to increasing public concern regarding contamination of perishables with fungicidal residues, and proliferation of resistance in the pathogen populations. So recent researches in this area has focused on the development and evaluation of alternative control strategies to reduce dependency on synthetic fungicides. Accordingly, in this research in vitro and in vivo biocontrol activity of plant essential oils of Satureja hortensis, Rosmarinus officinalis, Mentha piperita, Zataria multiflora and Cuminum cyminum against the growth of Botrytis cinerea, the causal agent of apple gray mold was evaluated. In vitro results revealed that the essential oils of Z. multiflora, C. cyminum and M. piperita have the highest biocontrol activity among tested essential oils; so that in in vitro condition the highest inhibitory activity among these three essential oils was observed in Z. multiflora in concentration of 500ppm. In vivo results also indicated that, those essential oils in a concentration of 1000 ppm have significant inhibitory effect on the growth of B. cinerea. GC-MS analysis demonstrated that carvacrol (71.19%), ɤ-Terpinene (30.41%) and menthol (51.19%) were the main components of the essential oils of Z. multiflora, C. cyminum and M. piperita, respectively. Based on the results, the essential oils could be proposed as an alternative to synthetic chemicals.
    Keywords: Essential oil, Postharvest, Antifungal, Botrytis cinerea